Miért tegeznek minden állatot?
Figyelt kérdés
Megértem, hogy a kisebb állatokat, háziállatokat tegezve szólítják meg, pl. "gyere ide!" stb.
De ha van egy ismerős, akire nagyon felnézünk és magázzuk, akkor is az ő állatát is tegezve szólítanánk meg, pl. egyetemi tanárunkhoz elmegyünk valamiért, és a kutyája ránk mászik, annak sem mondjuk, hogy "menjen innen". Vagy ha életveszélyben van valaki ne adj' Isten, mert egy oroszlán, medve, vagy bármilyen veszélyes állat megtámadja, azt az állatot sem magázzák, pedig a kiszolgáltatott helyzet ezt kívánná meg.
Nem mindig adott ez a közvetlen, baráti viszony, mégis mindig tegezés van.
2018. jan. 8. 14:10
11/13 molart válasza:
Egyszerű. Mi felküzdöttük magunkat a tápláléklánc csúcspontját S még mi közöttünk is van rivalizáló
Mert sajnos ilyenek az "emberek" felhalmozó ágyból élnek...
12/13 Metionin válasza:
Nem mindenkit tegeznek, a híres Erzsébet cicát pl. sokan magázák. Elvégre elnökasszony, nem mondhatod neki hogy csá Erzsikém.
13/13 A kérdező kommentje:
Én ugyan nem küzdöttem fel magam a tápláléklánc csúcsára. Egyszer csak belecsöppentem ebbe az egészbe. Hát igen, királynak születtünk, mázlisták vagyunk. ;) A szerencsétlen hangyát meg a kisgyerek szétszedi a homokozóban, pedig azoknak is nagyon megszervezett társadalmuk van, de nemhogy nem jut eszébe őket magázni senkinek, még el is tapossuk őket. De ez rossz példa volt, mert a hangyákat amúgy se szólítjuk meg.
2018. jan. 9. 20:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!