Ma hajnal körül, valószínű egy kutya betört az udvarra, kinyitotta az ólakat, és megölte az összes baromfimat (100 darab kéthées csirke, 8 tyúk). Mindössze 1 csirke és 1 kakas élte túl a támadást, valamint hat tyúkot olyannyira megsebesített, hogy azonnal le kellett vágni. Nem tudom hogyan történhetett az eset. A ház rendesen körbe van kerítve, és nem láttam sehol se behatolás nyomát. Valamint azt sem tudom, hogy volt képes 2 ólajtót kinyitni, és legyilkolni mindenkit. Már szóltam az állatorvosnak, de mivel nem tudom beazonosítani a kutyát, nem foglalkozik az üggyel. Az önkormányzatnak is bejelentettem ezt, de az ő bölcs tanácsuk annyi volt, hogy temessem el őket. Kötöttem hurkot néhány ajtóra, hogy ha visszatévedne az a dög, akkor kinyírjam vele. Tudtok javasolni jobb megoldást ennél? Egyébként már sok ilyen tyúkgyilkolászás volt a környéken, de senki nem tesz semmit. Mit javasoltok, én mit tegyek.
Ha kutya mellett döntöttél irány a legközelebbi menhely! Vagy keresgess neten! Mondd el az igényeid h milyen céllal szeretnéd és fontos lenne h ő ne bántsa a baromfikat/cicákat és egy neked megfelelő kutyust fognak ajánlani! :)
2010. jún. 4. 20:37
22/31 anonim válasza:
Róka az ország minden részén él.
2010. jún. 5. 13:02
23/31 A kérdező kommentje:
Ma napos idő volt. körbejártam újra, meg újra a telket, de nem találtam semmit.
Kutya ölte meg a csirkéket, mert látszott a lábnyoma, és a harapásnyom alapján is a kutya a hunyó. Így a nyest, görény kiesik. A rókával, farkassal az a helyzet, hogy valóban nem él a környéken. Ezt több ember is állította. És nem hiszem, hogy valahonnan 20 km távolságot megtesz pont hozzánk, akik a falu közepében laknak. Biztos, hogy kutya volt, csak azt nem tudom, hogy jutott be.
2010. jún. 5. 22:01
24/31 anonim válasza:
egy lábnyom nem azt jelenti, hogy CSAK az az állat járt arra!
2010. jún. 6. 01:32
25/31 A kérdező kommentje:
Innen nézhettek képeket a mészárlásról:
* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. jún. 6. 21:17
26/31 anonim válasza:
1-ha ilyen jól tudod mi történt minek kérdezed? az emberek válaszolnak mi lehetett te meg bizonygatod h igenis ez történt mert te tudod.
2-róka egész Magyarországon van, attól hogy a falu biztos forrása válltig állította h nincs attól még van.
3-a rókanyom és a rókaharapásnyom nem ilyen végzettségű embernek ugyanolyan. Vadőr lennél talán hogy biztosan állítod hogy róka nem lehetett mert kutya nyomot láttál?
és végül 4- a rókák iszonyat ügyesen másznak, a semmin beférnek, félretolnak egy elemet ahol bepréselik magukat majd visszacsúszik. a csukott ajtót is be tudják úgy feszítnei h bepréseljék magukat, kifelé visszafeszítik és nem is látszik semmi. azt nem hiszem hogy téglaépítésű műanyag nyílászárós épületbe ment be.
de végülis ha ezek után sem hiszed el amit annyian mondanak, ne hidd el, rágódj tovább a lehetetlen kutyás vonalon.
2010. jún. 7. 17:54
27/31 anonim válasza:
Ha nem vitt el semmit, csak gyilkolt, akkor az menyétre vall. "A háziállatokat (csirke, tyúk) támadja meg. A nyakánál a vérét szívja ki és ezáltal hullik el az állat".
Görény mindenhová be tud surranni, az ólakat kifeszegeti. Elszökött, háznál tartott vadászgörény már sok szomszédnál okozott komoly kárt. Nézz körül a környéken, ki tart ilyen állatot? Kutya nem gyilkolászik, egyet megfog és megeszi.
2010. jún. 7. 19:36
30/31 anonim válasza:
Hát ahogy már mondták jó sokan, a képeket elnézve szerintem is menyét vagy róka! És ha én Budapesten a 3. kerületben láthatok rókát elfutni egy kapualjban (mert láttam) akkor bizony nálatok is lehet, sőt! Menyét is ugyan úgy. De gyakorlatilag oly mindegy már, hogy mi volt az, a lényeg az lenne, hogy ne ismétlődjön meg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!