Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Hogyan történhetet ez a...

Hogyan történhetet ez a szerencsétlenség?

Figyelt kérdés
Ma hajnal körül, valószínű egy kutya betört az udvarra, kinyitotta az ólakat, és megölte az összes baromfimat (100 darab kéthées csirke, 8 tyúk). Mindössze 1 csirke és 1 kakas élte túl a támadást, valamint hat tyúkot olyannyira megsebesített, hogy azonnal le kellett vágni. Nem tudom hogyan történhetett az eset. A ház rendesen körbe van kerítve, és nem láttam sehol se behatolás nyomát. Valamint azt sem tudom, hogy volt képes 2 ólajtót kinyitni, és legyilkolni mindenkit. Már szóltam az állatorvosnak, de mivel nem tudom beazonosítani a kutyát, nem foglalkozik az üggyel. Az önkormányzatnak is bejelentettem ezt, de az ő bölcs tanácsuk annyi volt, hogy temessem el őket. Kötöttem hurkot néhány ajtóra, hogy ha visszatévedne az a dög, akkor kinyírjam vele. Tudtok javasolni jobb megoldást ennél? Egyébként már sok ilyen tyúkgyilkolászás volt a környéken, de senki nem tesz semmit. Mit javasoltok, én mit tegyek.
2010. jún. 4. 14:53
1 2 3 4
 11/31 anonim válasza:
100%
Persze hogy meg tud ölni. Nálunk a kacsákat szedte szét. :( És tollak lehetnek, valamennyire próbált védekezni szerencsétlen tyúk.
2010. jún. 4. 15:15
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

1.

Mérget rakott ki após.Nem tudom a nevét de kipurcant!És igen,visszajárós!!!!

2010. jún. 4. 15:16
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Mármint a görény purcant ki:)
2010. jún. 4. 15:16
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
kutya ilyet nem csinál, ez róka vagy menyét vagy hasonló
2010. jún. 4. 15:18
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Kutya nem csinál ilyet,tényleg görény lehetett vagy valami kis ragadozó!Meg az ilyen kisebb ragadozók tudnak ajtókat nyitogatni,és mindenhova beférnek.
2010. jún. 4. 15:34
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

A kutya vagy a róka farkas, stb ilyet nem csinál. Nem rambo ez...

100 tyúkot nem öl le sorra csak úgy az biztos.

Nyest, görény stb. ilyen kisállat lehetett.

Vagy valami vandál banda. Dehát csak nem csinálnak ilyesmit emberek...

Én úgy tudom ezek a kis állatok nagyon apró helye is beférnek, bekúsznak és hobbiból elharapják a tyúkok, kakasok bármi nyakát. Erős, tömör kis állat még téged is megtámad ha sarokba szorítod. Persze nem kell félni nem ugrik neked csak ha mondjuk bezárnád valahová és elállnád az egyetlen kiutat.

Számomra akkor is rejtély, hogy 100 tyúkot egy éjjel alatt? Jól értem?

Hát akkor ott lehet többen is voltak...

Mindenesetre sajnálom, gondolom majd szívrohamot kaptál mikor megláttad.

2010. jún. 4. 15:44
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem erre nem jó ez a megoldás. Én, bár nem tudom mi a helyzet, de a helyedben tartanék egy kutyát és az elriasztaná az olyan állatokat, amik csirkét akarnak gyilkolni. Ez elég régi jól bevált módszer, ennél jobb nincsen. És évekre megoldaná a gondod. Ha rendesen neveled a kutyát, ő nem fogja bántani a tyúkokat, viszont nem enged a közelbe ilyen állatokat! (Persze ehhez hozzátartozik hogy ha kikötöd egy 1 méteres láncra nemérsz vele semmit, plusz állatkínzás, gondoltam szólok.)
2010. jún. 4. 16:06
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
a görények eléggé vérszomjasak tudnak lenni véleményem szerint. az is lehet, hogy több volt, vagy először kutya, aztán egy görény is arra tévedt, esetleg fordítva...
2010. jún. 4. 17:31
 19/31 A kérdező kommentje:

Már godolkoztam azon, hogy veszek kutyát. Most már biztos.

Mérget nem akarok használni, mert van két macskám, és félek, hogy azok is ennének belőle.

Róka, vagy farkas nem lehetett, mert ilyen a környéken nem él. Ezt biztos forrásból tudom.

Már végigjártam az egész házat, de nem találtam semmi helyet, ahol be tudott volna menni. Csak a ház körül vannak tollak, azon kívül nincs.

2010. jún. 4. 19:59
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Én vagyok aki a kutyát mondta.Komolyan jó megoldás és ráadásul én az ilyen csapdákat eléggé ellenzem mert nekünk a macskánk az éjszakai kóborlásai során már párszor akadt ilyenbe (mondjuk megértelek teljes mértékben de nekünk ráadásul olyan háznál akadt el, ahol nincs is csirke meg semmi :S) szóval ez a macskákra is veszélyes, pedig ők aztán nem gyilkolásznak tyúkokat, csak esetleg arra járnak. Vannak olyan kisebb méretű kutyák is, amik kifejezetten jók erre a célra (esetleg menhelyen is! ami még jobb lenne, érdeklődj utána) :)
2010. jún. 4. 20:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!