Megéri lótartó-és tenyésztőnek tanulni?
Én most 9.-es vagyok(lány) és egészen más jellegű iskolába jelentkeztem még 8.-ba.
De ahogy eltelt ez az év és jobban "belebonyolódtam" a lovaglásba-lovazásba már nagyon megbántam a mostani iskolám.
És egyre inkább a fent említett szakma érdekelne.
De szüleim nem igazán vannak oda az ötletemért, mert pl anyum szerint abból nem igazán lehet megélni meg ez nem jövő meg ehhez hasonlókkal érvel.
Nemrég szereztem "munkát" egy lovardába nyárra: lócsutakolás, etetés, legeltetés stb ..
És nagyon jó az egész, egyszerűen úgy érzem ez lehetne az életem. (L)
Szerintetek érdemes lennne ?
Van itt olyan aki ezt a szakmát végezte el?
Előre is köszi a tanácsokat.
Nem, ha a lovakat szerted, csak hobbi szinten végezd.
Ebből már nem lehet megélni.
Én azzal értek együtt, aki azt mondta, hogy előbb próbáld ki a minimum reggel 6kori kelést, trágyázást, almolást, etetést, nyáron a dög melegben és télen a jéghidegben! Nekem fél éve van saját lovam. IMÁDOM, de valamit valamiért alapon nincs kirándulás, elmászkálás, karácsony húsvét, későn kelés, nyaralás. A falu másik végén van a lovam. Biciklivel járok hozzá minden reggel,suli előtt és este is. Had ne részletezzem, hogy ez mekkora élvezet télen. Viszont amikor lóháton vagyok akkor mind ez nem számít, mert rengeteg örömet tudnak okozni, valamint szerintem nagyon jó hobby ,és véleményem szerint még mindig jobb ha ennyi "áldozatot" hozol (betáblázottság), mint ha egy discoban a haverjaiddal szívnád a cigit és innál. Ennyiből ezt értelmesebb dolognak látom!
Amúgy én el tudnám képzelni, hogy lótenyésztésből,lóversenyzésből rengeteg munka és sok kezdő tőke útján, de meg lehessen élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!