Megéri lótartó-és tenyésztőnek tanulni?
Én most 9.-es vagyok(lány) és egészen más jellegű iskolába jelentkeztem még 8.-ba.
De ahogy eltelt ez az év és jobban "belebonyolódtam" a lovaglásba-lovazásba már nagyon megbántam a mostani iskolám.
És egyre inkább a fent említett szakma érdekelne.
De szüleim nem igazán vannak oda az ötletemért, mert pl anyum szerint abból nem igazán lehet megélni meg ez nem jövő meg ehhez hasonlókkal érvel.
Nemrég szereztem "munkát" egy lovardába nyárra: lócsutakolás, etetés, legeltetés stb ..
És nagyon jó az egész, egyszerűen úgy érzem ez lehetne az életem. (L)
Szerintetek érdemes lennne ?
Van itt olyan aki ezt a szakmát végezte el?
Előre is köszi a tanácsokat.
Kérdés, hogy hol laksz. Cegléden és Bábolnán van olyan iskola, ahol tanulhatnál.
Anyukáddal annyiban nem értek egyet, hogy pont ez a jövő!!! Egyre népszerűbb sport a lovaglás, és ha te ezzel szeretnél foglalkozni, ez okoz örömöt számodra, akkor miért ne? A te jövődről van szó.
Szerintem nem.
Kevesen lovagolnak manapság...
NEM!!!!
20 évig csináltam azt a szakmát,nem a lovakból lett elegem,hanem a féreg munkaadókból.Nem fizetnek ki("most ezért nem tudunk fizetést adni..."és itt jönnek a mesék),nem jelentenek be,nagyon sok helyen balkáni körülményeket biztosítanak a lovászoknak.A napi munka általában világosodástól sötétedésig,szabadnap,szabadság felejtős("Ki lesz addig a lovakkal?").
Fent leírtak nemcsak velem,hanem sok-sok kollégámmal megtörténtek és történnek mai napig.
És ne feletsd el,hogy ez egy nomád,igénytelen élet,egyszer biztosan családot akarsz,társra találni meg egy lovastanyára zárva nem túl sanszos.
Ha találsz olyan helyet,ahol véletlenül bejelentenek,keveset fizetnek a napi tizenpár órás munkádért.Páom 40 éve dolgozik lovakkal,most egy lovardában melózik.Általában 22-25 lovat lát el egyedül(!!!),3 műszakban melózik,műszakpótlékkal együtt kap 78-82 ezer ft között.Más helye lenne,de ott nem jelentik be,elege van az egészből,de nincs más bejelentett lehetőség.
Maradjon meg a ló hobbynak,és találj olyan szakmát,amiből meg tudsz élni!
Amikor én tanultam,még a gengszterváltás előtt,még léteztek állami ménesek,lovas helyek,ott mindenki be volt jelentve és fizetést kapott.
Ha tudtam volna,hogy a maszekok link világa jön,mást tanulok.
Ha a lovak közelében szeretnél maradni, akkor érdemes elvégezni. Anyukádnak is igazat adok azonban.
Ha vállalkozóként szeretnél tevékenykedni, ahhoz nem kevés pénz kell. Ha olyan az anyagi háttere a családodnak, hogy tudnak támogatni,akkor semmi probléma.
Alkalmazottként, sem fogsz ezzel csillagászati összegeket keresni.
Ha jól emlékszem, ezt meg lehet csinálni egy kb 2 éves okj-s képzés keretében is, bármikor elvégezheted.
Én a helyedben ezt egyenlőre a hobbicélú dolgok közé tenném be, mivel bármikor megcsinálhatod.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Huhh akkor nem valami népszerű :(
Hát nem tudom, hogy akkor mit tegyek :S
Azért kérek még véleményeket!
Előzöknek meg télleg nagyon köszönöm!
Amúgy 1. válaszoló : Budapesten lakom ,Pécelen tudnék ilyet tanulni.(Olyan kerültben lakom amihez nagyon közel van)
én is ezt szeretném majd tanulni :D
de nekem még sokára van, mert 8 osztályos kisgimibe járok és 12.-ik ott tanulok és most vagyok 7.-es de már 2 éves korom óta szoros kapcsolat fűz a lovakhoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!