Megéri lótartó-és tenyésztőnek tanulni?
Én most 9.-es vagyok(lány) és egészen más jellegű iskolába jelentkeztem még 8.-ba.
De ahogy eltelt ez az év és jobban "belebonyolódtam" a lovaglásba-lovazásba már nagyon megbántam a mostani iskolám.
És egyre inkább a fent említett szakma érdekelne.
De szüleim nem igazán vannak oda az ötletemért, mert pl anyum szerint abból nem igazán lehet megélni meg ez nem jövő meg ehhez hasonlókkal érvel.
Nemrég szereztem "munkát" egy lovardába nyárra: lócsutakolás, etetés, legeltetés stb ..
És nagyon jó az egész, egyszerűen úgy érzem ez lehetne az életem. (L)
Szerintetek érdemes lennne ?
Van itt olyan aki ezt a szakmát végezte el?
Előre is köszi a tanácsokat.
20:46 : És téged nem lomboznak le vagy nem bízonytalanítanak el az itt látott válaszok ?:S
Kedves Utolsó !
Mesélnél 1 kicsit többet? :)
De én azt nem értem, hogy valaki minek ment lovasosztályba ha utánnna ott hagyta?
Jajj bocsi... az előzőt lehet félre értettem :)
Szóval hogy elvégezték ők is csak aztán később ott hagyták a szakmát?
Azthiszem így kellett volna értelmezni :)
Ehelyett úgy értettem hogy bese fejezte a sulit .. :$
Mindannyian szembesültünk a lovas munkaadóink inkorrektségével,mások okosabbak voltak és hamarabb váltottak szakmát.Én csak 20 év után,én barom.
Múltkor beszélgettemegy fórumon egy lovas munkaadóval.Arra hivatkozott,hogy igaz,Ő 70 ezer ft havi fizetést ad a lovásznak bejelentés nélkül,de a lakás ingyen van.Még jó,szép lenne,ha nem!A lovásznak ott kell lennie napi 24 órában,még fizessen a szállásért?
Köszönöm,lakásom van,erre hivatkozva nem megyek el napi tizensok órás munkaidőre 70 ezerért.
Párom járt úgy egyszer a Galoppon,hogy a munkaadója otthagyta két hónapra 20 ezer forinttal meg azzal a magyarázattal,hogy tartson ki ebből a pnzből,nem tud többet adni,Spanyolországba utaznak a pereputtyával,kell nekik a pénz nyaralni.
Aztán meg volt sértve,hogy a párom közölte vele,dolgozzon ennyiért az édesanyja két hónapig és kilépett.
Órákig tudnék mesélni vlem és kollégáimmal megesett történeteket.
21:25
Köszönöm hogy meséltél pár dolgot.
Nem is hinné az ember, hogy ez ilyen bajos szakma. :S
Kedves Utolsó:
Neked is nagyon köszönöm a tanácsot, pl a Kaposvári Egyetem ötletet, de én kifejezetten lovas szakmát akarnék. :)
De a látottak alapján télleg elgondolkodtató hogy megéri-e...
Én is lebeszéltem a lányomat erről, ő is dolgozott nyáron lovardába a segítség mindig jól jön, meg ilyen helyeken szeretik a diákmunkásokat, mert a legolcsóbb lelkes munkaerő.
Viszont ha a szüleidnek nincs meg az az anyagi lehetősége, hogy vegyenek neked egy lovardát, akkor nagyon csekély a lehetősége annak, hogy el tudsz majd helyezkedni, mert a lovászok általában mindig rokonok, közeli ismerősök az én tapasztalatom szerint.
Mi úgy egyeztünk meg a lányommal, hogy a komolyabb iskola elvégzése után, ha még mindig akarja akkor elvégzi 2 év alatt. Arról nem is beszélve, hogyha megvan a rajtengedély vizsgád amit akár hobbiból is megszerezhetsz magadnak, akkor ha jól tudom és lesz olyan szerencséd alkalmazhatnak lovásznak.
23:30
Kösziszépen! Ez jó ötlet amit javasoltál :)
A rajtengedély vizsga télleg jó lenne, de lovaglásba még csak kezdő vagyok szóval lesz mit tanulnom. :)
Amúgy a te lányod mennyi idős?
Mióta lovagol? És melyik lovardában segít? :)
Szia, pár éve én is lovas szakirányba képeztem magam. Még most is ezt tanulom. De azt mondom NE!
Ha lótenyésztő akarsz lenni, akkor ahhoz elsősorban pénz kell. Manapság nem a lótenyésztők, hanem a pénzesek tenyésztenek lovat - sajnos. (Tisztelet a kivételnek)
Tehát ha te lótenyésztő vagy, egy magán- vagy egyéb ménes sem foghasraesni előtted, hogy iiiiigen? Akkor felveszünk...
Én a helyedben valami megélhetést biztosító polgári szakmát választanék, ami mellett lehet lovazni, tenyészteni, versenyezni, stb...
Esetleg lovászkodás helyett gondolkodj valami magasabban, pl agrármérnök, állattenyésztő mérnök, edző.
Lovászságot pedig végképp ne tűzd ki életcélul, rohadt egy meló, és amit az előttem szólók leírtak, betűről betűre úgy van.
Sok sikert kívánok!
szerintem:
én azért mentem lovasterápiára, mert imádom a lovakat, de nem lehet megélni belőlük. Továbbá az a másik történet, hogy nem érezném jól magam a lovasemberek között- a háromnegyedül nem az én világom. A lovakhoz viszont igazi szerelem köt. Össze kellett valahogy hoznom azt, hogy szeressem amit csinálok, de ne kelljen sokat velük lennem. (tapasztalat, sajnos...tisztelet a kivételnek.)
Szóval ha te is érzel hozzá affinitást hogy más embereken segíts( értelmi fogyatékosokon, mozgásfogyatékosokon, stb), akkor inkább ezt próbáld a lovaglással összehozni.
Fontos tudni, hogy ehhez vagy egy gyógypedagusi, vagy egy szociálpedagógusi, vagy egy gyógytornászi, vagy egy szociális munkási diploma kell.
A másik lehetőség, hogy később tartasz majd lovat. Hidd el, az is lehet legalább olyan jó, és ugyanúgy gondoskodhatsz a lovadról, anélkül hogy mások beleszólnának (akik lehet hogy feleannyira se értenek hozzá, mint te...), és még kiégni sem fogsz belőle.
remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!