Ráccsal lezárt ajtók/ablakok mellett nem féltitek az állataitokat?
Olyan albérletben lakunk a cicáinkkal, ahol be vannak rácsozva az ablakok és az ajtó is.
A közelben történt egy tűzeset, plusz nemrég az egyik konnektorunk gyulladt ki míg nem voltunk itthon, a nyomok alapján szabályosan égett, még jó, hogy semmi nem tudott körülötte lángra kapni. Bele se merek gondolni, mi lehetett volna belőle...
Állandóan azok idegeskedem, hogy bár az összes szomszéd ismeri és szereti a macsekokat, ha tűz ütne ki míg nem vagyunk itthon, nyilván senki nem őket mentené... ha mégis, akkor meg nem tudnak bejutni hozzájuk.
Néha elgondolkozom, hogy a bejáratnál inkább nyitva hagyom a rácsot, de a betörőktől meg azért félek, az ajtót könnyű halkan kinyitni.
Talán a szomszédnak kéne hozzá kulcsot adni, de őt meg nem ismerem annyira sajnos...
Titeket nem aggaszt az ilyesmi?
Ha már így eszembe jutott, nem vigasztal a tavalyi sem, amikor a kettővel arrébb lakó néni felrobbantotta a cserépkályháját...
Nagyon régi társasház, rengeteg szomszéddal, a legtöbbjük idős, nem túl ideális, ha vészhelyzet van :(
Ha elüt a villamos hát elüt, nem érdekelne, mert lenne ki vigyázzon az állatokra.
Azt viszont írtam, hogy konkrétan és szó szerint kigyulladt a konyha, amíg nem voltunk itthon a férjemmel. Megégett a konnektor körül a fal.
Ha lett volna bármi alatt ami lángot fogjon, akkor a macskáim élve égtek volna bent a lakásban és hiába segített volna a szomszéd, ha nem fér hozzájuk a rácsoktól. Szóval annyira azért nem valószínűtlen a dolog.
Én 100%-ban megértem az érzéseidet. Nekem vannak akváriumok és terráriumok is. No, AZOKAT biztos nem viszik ki a tűzoltók, ha baj lesz. Akkor a halaknak, kígyóknak, stb. annyi sajnos.
Mivel nem tudok erre megoldást, azon kívül, hogy odafigyelek mindenre, amennyire lehet, és próbálom megelőzni a katasztrófát, ezért nem gondolok arra, hogy mi lesz, ha mégis, mert ÚGYSE tudok mit tenni. Ha pl. a szomszéd lakás gyullad ki, és a lángok átterjednek, az ellen még minimálisan sem tudok tenni semmit. Ezért inkább elhessegetem a gondolatot, ha eszembe jut, és reménykedek, hogy nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!