Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Beteg, esetleg gombás növény...

Gyümölcskosár kérdése:

Beteg, esetleg gombás növény mellett lévő ketrecben lakó tengerimalacok elkaphatnak valamit?

Figyelt kérdés
Tudom ez egy buta kérdés, de muszáj tudnom, van egy beteg Leánderem valószinüleg gombás. Télire beszoktam hozni a lakásba, nyáron kertben van. De a malackák ketrece mellé tenném. Ha tudnám hogy ez jó e, vagy nem. Normális tanácsokat és válaszokat szeretnék!
2015. dec. 25. 21:26
 1/5 anonim ***** válasza:
A leánder feltehetően tetves (gyapjastetű vagy üvegházi molytetű), ami ellen a denaturált szeszes letörlés célravezető. Teleltetni viszont kifejezetten hűvös (5-15°C) helyen kell és a malacoknak meg ez talán kevés. Egyébként egymásra nincsenek hatással.
2015. dec. 25. 21:32
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát ahol vannak a malackáim, ott kb 18-20 fok van. Minden télen nagyon szépen kibírta a leánderem ezt a hőmérsékletet. A levelein vannak fehér foltok. És a malackáim nemrég voltak gombásak és rühösek. De állatorvos kikezelte őket. Nem szeretném, ha bármit elkapnának egy növénytől. De akkor megnyugodhatok, ha nincsenek egymásra hatással. Mondjuk megnyírom holnap amennyire lehet. Évekig nagyon szép volt, most nyáron lett beteg a növényem. Akkor bátran a ketrec mellé tehetem a növényt? Nincs más amivel letörölhetem a növényt? Amit írtál nekem nincs ilyen itthon.
2015. dec. 25. 21:40
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

A növényeket fertőző gombák és egyéb kártevők nem támadják meg az állatokat, így az nem veszélyes a tengerimalacaidra sem. A spórák okozhatnak allergiát embernél, de azt nem tudom, hogy tengerimalacnál is létezik-e.

Azt viszont jobb ha tudod, hogy a leander HALÁLOSAN MÉRGEZŐ növény, így ha egy levél is behullik és a malacok csak belerángnak, már az megölheti őket, úgyhogy én nem tenném a közelükbe.

Kellemes Ünnepeket!

2015. dec. 25. 21:54
 4/5 A kérdező kommentje:
Szia! Igen tudom, hogy mérgező növény. Viszont erre nem is gondoltam, hogy a levél bepotyoghat a ketrecükbe. Nem fogom a közelükbe tenni, hogy ez nem jutott eszembe. De nagyon jó, hogy szóltál! Akkor találok a növénynek más helyet. A megnyírás jó a növénynek? Esetleg valamilyen háziszer, amivel lemoshatnám a leveleit? Véletlenül sem szeretném, hogy a malackáim hozzáférjenek valamilyen úton, módon. De a növényt is szeretném valahogyan megmenteni.
2015. dec. 25. 21:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Kellemes Ünnepeket neked is! :)
2015. dec. 25. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!