Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » A vegánok mivel etetik a...

A vegánok mivel etetik a házikedvenceiket?

Figyelt kérdés
Mert ugyebár ők semmilyen állati eredetű élelmiszert nem esznek, többnyire etikai dolgok miatt, még bőrruházatot sem használnak. Viszont a kutyáknak, macskáknak a legfőbb tápláléka a hús, nem hiszem, hogy egészséges lenne őket növényi koszton tartani.

2017. szept. 10. 09:31
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
74%

A 9- est nem értem miért pontoztátok le, teljesen korrekt választ írt.

Vegánként én is azt látom hogy valamiért -tévesen- mindneki at feltételezi, hogy salátával etetem a cicaimat.

De akik reggelre tehéntejet!!, ebédre maradék túrós csúszát vacsira meg száraz kenyeret adnak a cicáknak, na azokat senki nem kérdőjelezi meg vagy nevezi állatkinzónak holott azok...

2017. szept. 10. 12:10
 12/26 anonim ***** válasza:
34%

Lakóhelyem könyékén volt már olyanra precedens, hogy a 'kedves' húsevőknek nem tetszett, hogy egy vegán nem az ő elveik szerint etette a kutyáját, állatkínzásért feljelentést tettek, de persze amikor kiderült, hogy az eb teljesen egészséges, csak körberöhögték őket :D

Néhány pofon egyszerű szabály betartásával egy kutyát minden gond nélkül lehet vegán étrenden tartani. Az étrendjének kb 50%-a fehérjéből kell, hogy álljon (növényi fehérjét ugyanúgy képes hasznosítani), kapnia kell B12 vitamint és L-karnitint (ennek hiánya testsúly és szívproblémákhoz vezethet).

Ennyi az egész. Ettől függetlenül a kutyának a legtermészetesebb étrend persze nem ez (hanem a szürke farkas étrendje áll hozzá legközelebb), de így is ugyanúgy képes teljes értékű életet élni.

Megjegyzem én nem tartok kutyát, csak olvastam pár tanulmányt a témáról :)

A cicákat viszont szinte lehetetlen vegán étrenden tartani. Ha valaki van olyan elvetemült, hogy a macskáját így akarja etetni, akkor ugyanazokat a szabályokat kell betartani mint a vegán kutyatartásnál, csak a macskáknak még a B12 és L-karnitin mellé, pluszba taurint is adni kell, mert a hiánya vakságot és szívproblémákat okoz.

Összességében nem javaslom senkinek, hogy macskát vegán étrenden tartson. Valamennyire persze sarkítja a helyzetet az, hogyha a macska tud fogni magának valamilyen zsákmányt, de ez városi közegben nem igazán lehetséges.

OFF:

" Kisgyereket sem szabad vegánnak nevelni. Majd ha ő szabad akaratából úgy dönt, amikor már képes felmérni a helyzetet, akkor lehet vegán. "

Jah, csak húsevőnek szabad nevelni ugye, mert épp az a társadalmilag elfogadott? :D

Egy 0-5 éves gyerek nem képes autonóm döntéseket hozni, így az étkeztetése minden esetben a szülő felelőssége. Egy vegán szülő pont ugyanolyan jogon eteti egészséges gyümölcsökkel zöldségekkel gabonákkal és magvakkal a csemetéjét mint egy húsevő szülő döglött állatokkal.

2017. szept. 10. 16:32
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
A kutyák közül van amelyiknek egészségügyi okokból nem szabad húst adni, ők speciális húsmentes diétán is megélnek VISZONT macska nem részben mindenevő hanem echte húsevő, aki kijelenti hogy a macskáját vegán életmódon akarja tartani minden állatorvos addig ütné egy infúziós állvánnyal amíg mozog.
2017. szept. 10. 16:37
 14/26 anonim ***** válasza:
32%

#12 pedig ha nem adsz a gyereknek húst igenis vegánnak neveled, ez miért is jobb minta "húsevőnek" nevelnénk?

Szerintem meg néha ehessen a gyerek húst, ha nem szereti úgyis szól hogy nem kér, ha meg szereti nem fogom rákényszeríteni az én életmódom.

2017. szept. 10. 16:44
 15/26 anonim ***** válasza:
44%

Utolsó: minden gyerek úgy egyik, ahogy a szülei esznek.

Ahogy neked természetes húst adni a gyerekeidnek, úgy nekem természetes vegánként nevelni őket.

Nem tiltom őket semmitől, a nagyszülőknél, óvodában azt ehetnek amit akarnak (bár nem akarnak), de otthon nem fogok ilyesmit főzni.

Nyilvánvalóan toleranciára, állatszeretetre nevelem őket, és már 3 évesen tisztában voltak vele, hogy miért nem eszünk otthon ilyesmit.

Innéttől kezdve egy gyermek automatikusan el is utasítja ezeket a dolgokat.

2017. szept. 10. 17:10
 16/26 anonim ***** válasza:
19%
Azok a válaszolók akik a tudomány jelenlegi álláspontját írták le mind le vannak pontozva....gratulálok
2017. szept. 10. 20:47
 17/26 anonim ***** válasza:
58%
nyilván, ahányszor leírjuk, hogy vegánnak lenni nem azt jelenti, hogy ráerőltetjük a ragadozó állatokra a nekik nem megfelelő étrendet jön a lepontozás mert vérszemet kap a sok hülye, hogy nem arról szól a vegánság, mint amit ők elképzeltek a kicsi üres fejükben...
2017. szept. 10. 20:57
 18/26 A kérdező kommentje:
A kérdéssel nem akartam megsérteni a vegánokat, elnézést ha így sikerült. Csak elkezdtem azon gondolkodni, mi lenne ha tartanék állatot. Nem etetném táppal, inkább megvenném a húst a hentesnél és elkészíteném neki. De ha vegán lennék, akkor gondban lennék, hogy nyúlnék hozzá a húshoz? Furán érezném magam, hogy etikai dolgok miatt nem eszem húst, most meg mégis azt aprítotok. Tápot meg azért nem szívesen adnék neki, mert tudom nem igazán egészségesek.
2017. szept. 11. 09:04
 19/26 anonim ***** válasza:
73%

Jó értem én hogy mit mondasz, engem azért mérgesít ez a téma mert mindig ilyen hülye előítéletekkel találkozom amik nem igazak egyáltalán.'ha húst vennél nem magadnak vennéd hanem a húsevő állatnak az rendben van.

Vannak 70-80% hús, 20-30% víz/zsír/szaft tápok ezek persze drágábbak de én ilyet veszek. Ezek tökéletesen kielégítik az igényeiket, gluténmentesek de legalább nem olyan undorítóak mint a nyers hús.

A nyers húsos etetésnél rendszeresen kell belsőségeket, bőrt stb. Is adni az nekem már sok(k).

2017. szept. 11. 15:28
 20/26 anonim ***** válasza:
42%
#15 érdekes engem is úgy neveletek hogy toleráns és állatszerető legyek, imádom az állatokat, van is hobbiállatom, az egyik egy laboratóriumból mentett patkány, sose bántottam állatot, jobban szeretem őket mint néhány embert de nyilván ez mind hazugság mert szeretem a húst ami egy olyan állatból van aki soha nem is született volna meg ha nem ennénk.
2017. szept. 12. 06:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!