Milyen állatom legyen?
Nemsokára szülinapom van és szeretnék egy háziállatot. Anyukámnak és nekem van pár feltételem:
-lehessen vele játszani vagy legalább meg tudjam szeretgetni
-kutya,macska meg az ilyenek nem jók, mert őket nem tudjuk itthon hagyni egyedül mert a harmadikon lakunk és napközben nem vagyunk otthon
-papagáj sem lehet, mert az túl hangos, apa meg kikészül tőle
-ne legyen túl kicsi mint például egy futóegér, mert az el fog veszni nálunk...
Normális válaszokat kérek csak!!!
Eőre is köszönöm a kommenteket és hogy végig olvastátok!
Plüss maci?
A macsek egyébként elvan a harmadikon,napközben a panelban,mert általában csak eszik-alszik. Egyik ismerősöm 4 maine coont tart,panelban.
A tengerimalac az tud hangoskodni rendesen,szóval akkor már inkább nyúl,csincsilla,ahogyan írták is.Esetleg fokkal kisebb degu.
Köszönök minden kommentet bár a másodikkal nem lettem kisegíve..
A nyuszin még gondolkozok.
Ööö kb semmi. A kisállatokkal nem igazán lehet játszani, a szeretgetés meg vagy igen vagy nem, de inkább nem engedik, mert nem szeretik. Tehát pl.: egy nyuszi nem olyan, hogy ahogy nekem kedvem van akkor oda megyek zaklatni, és simogatom meg ilyenek. :D Ők lassan engedik közel magukhoz az embereket, és csak annyira amennyira ők akarják. A degukról, hörcsögökről, tengerimalacokról nem tudok nyilatkozni, de tudtammal a tengerimalac hangos. :D Ráadásul náluk figyelembe kell venni azt is, hogy éjszakai állatok, tehát pl.: a nyuszinál, ha nincs napközben eleget kint, akkor este megkezdi a szegény sanyarú sorsú bezárt nyúl előadást, és randalírozik. :D Nem lehet tőle aludni.
Nyúl és kutya tartóként mondom, hogy a nyúllal nehezebb, úgyhogy én őt a helyedben ki is zárnám. Folyamatosan figyelni kell a wc-jét, mert nagyon könnyen bélleállásuk lehet, ami órák alatt végzetes a számukra ( és itt jön plusszban az is, hogy ha észleled, hogy baj van EGYBŐL rohanni kell olyan állatorvos, aki ért a nyuszikhoz, ebből meg nincs túl sok...ráadásul a nyuszit nem fogja érdekelni, hogy vasárnap este van, vagy épp karácsony, ő akkor is lehet beteg, és menni kell venni orvoshoz). Sokat kint kell lenniük, így a lakást nyuszi biztosra kell csinálni, tehát kábelek nem lehetnek kint, stb. Ha nem sikerül egyből a szobatisztaság, akkor szétfogja bogyózni a lakást. De igazából nem is ez a baj vele, hanem az, hogy te gyerekként úgy gondolsz a nyuszira, hogy cuki, ölbe vehető, puszilgatható kis szeretet bomba. Sajnos a legtöbb nyusz nem ilyen. Alig akadt olyan aki szeret ölbe lenni. A kézhez szoktatás -ha a tenyésztő nem szoktatta őket kézhez - nagyon sok idő. Úgy hogy én nem javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!