Milyen kutyát vegyek bernáthegyihez? Labrador jó mellé?
A bernáthegyid? kan vagy szuka?
szerintem labradort inkabb ne bar ha imádja más kutyákat és hadja hogy ugráljanak körülötte stb. akkor vehetsz de sztem bernáthegyi mellé vegyél egy közepes vagy nagy termetü nyugodt kutyát. Mondjuk bobtail, tibeti masztiff , leonberger vagy vmi ilyesmit sztem
Először azt kéne tudni, hogy a bernáthegyid kijön-e egyáltalán más kutyákkal. A napi séta, a szocializáció, a más kutyákkal való játék, a napi szintű szellemi és fizikai lefárasztás elengedhetetlenül fontos a berninél és a labinál is!
A "két kutya jó társ-e" nem a fajták függvénye, hanem a gazdi hozzáértésén, a kutyák szocializáltságán múlik.
Ha szukát választasz, mindenképp ivartalaníttasd, van bőven keverék kutya az országban, nincs többre szükség.
Ha nincs kereted 100e Ft-ot költeni egy tenyésztői kiskutyára, akkor ajánlom figyelmedbe a fajtamentőket, szuper munkát végeznek, nagyon megbízhatóak. Szaporítótól, expresszről, józsibácsi kertjéből ne vegyél kutyát kérlek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!