Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Ha bejár hozzánk a szomszéd...

Ha bejár hozzánk a szomszéd kutyája, de hiába szólok neki nem tesz semmit akkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
Van kisgyermek,meg kacsák, ilyesmik az udvaron. A kapu alatt bújik be,szoval nem a mi hibámk h bejön. A kerítésünk rendben van. El eszi a mi kutyánk elöl a kaját. Ez egy kan tacskó féle, a mienk meg bernipásztor szuka. Attól is tartol h esetleg felcsinálja.
2016. aug. 25. 17:04
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Pl fél méter széles csirkeháló sztem megteszi. Csak nem rágja szét
2016. aug. 25. 20:23
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Aki a gerinces állatát felügyelet nélkül kóborolni hagyja vétséget követ el és pénzbírsággal büntethető...blablabala. Valahogy így szól a törvény.

1. Szomszéddal kellene beszélni, hogy csináltassa meg a kerítését, mert a gazda KÖTELES gondoskodni a szökésbiztos kerítésről.

2. Ha a kutya kárt tesz valamiben (kert, szárnyasok stb), akkor addig magadnál tarthatod amíg a kártérítést ki nem fizette a tulajdonos.

3. A jegyzőnél tudsz feljelentèst tenni, nem ártana fényképet is mellékelni arról amikor a kutya az utcán van vagy amikor a kertetekben. Akkor már illene kihívni a hatósági állatorvost is, pár állatvèdővel akik ellenőrzik az oltásokat és a chipet.

Ha nincs valamelyik, akkor azért is bünti jár, a gazdát pedig kötelezik arra, hogy csináltassa meg a kerítést.

Ha nem megy, akkor elveszik tőle a kutyát, ami nektek is és a kutyának is jobb lenne, hátha kaphatna végre egy normális gazdát.

2016. aug. 25. 21:01
 23/29 A kérdező kommentje:
Szóltunk nelil,azt is láttuk hogy hol bújik vissza. Ma is szóltam,azt mondta h megköti,erre 2 perc nem telt el megint itt volt.
2016. aug. 25. 21:10
 24/29 anonim ***** válasza:
Megköti??
2016. aug. 25. 21:20
 25/29 A kérdező kommentje:
Igen. Általában meg van kőtve,csak van hogy elengedik. Mostanság mindig el van engedve,s eljárkál. Az éjjel is itt volt s vonyìtott az udvaron
2016. aug. 26. 07:46
 26/29 anonim ***** válasza:

No, igen, azért is bünti jár.

TILOS megkötni a kutyát és az is tilos, hogy csak úgy az utcán járkáljon...

Menjél jegyzőhöz, állatvédőkhöz.

(Ahogy mondták, chipet, mindent ellenőrizni)

2016. aug. 26. 07:54
 27/29 anonim ***** válasza:
Én azt nem értem,hogy viágosan elmondták,hogy a törvény ugyan neki ad igazat,de annak végrehajtása bizonytalan,hosszadalmas,költséges.Ezért javasoltam a kapura egy fém háló fölszerelését.Legyen mondjuk ennek a költsége 3000 forint,és akkor sokat mondtam.Onnantól kezdve a kutya nem tud bemenni a kertbe,nem eszi el a másik kutya ennivalóját,nem rémisztgeti az állatokat és a gyerekeket,a nőstény kutya helyett menjen az önkormányzathoz meg a jegyzőhöz meg kitudja hova,vesztegesse az idejét ,csak azért mert "neki van igaza"???Hát nem egyszerűbb a saját portámon rendet tenni?Olyan nehéz ezt felfogni ésszel kedves kérdező?
2016. aug. 26. 08:00
 28/29 anonim ***** válasza:
jav.: és a nőstény kutyához sem tudnak tüzeléskor bejárni az udvarlók.(ha ott van a háló)
2016. aug. 26. 08:03
 29/29 anonim ***** válasza:
Sajnos lehet keresgélni a felelősöket, de ha téged zavar, márpedig biztosan, okosabb, ha te lépsz az ügyben. Saját, családod, kutyád védelmében.
2017. ápr. 20. 22:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!