Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Igazi farkast lehet tartani...

Igazi farkast lehet tartani háziállatnak?

Figyelt kérdés
Ismerösöm azt mondja, akármekkora terület lenne, az kevés lenne egynek is, nemhogy egy falkának. És azt mondta ha elvinném sétálni, azokat többet nem látnám. Mert nem olyan mint egy kutya. De nem a kutya őse? Akkor meg? Láttam ujságba van aki farkasokat tart, és tanítja őket ilyen filmbeli szereplésre. Egy farkas tényleg nem úgy viselkedne, mint egy kutya, hiába szoktatnám kézhez? És törvényileg azokat lehet tartani?
2010. ápr. 12. 15:15
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Magyarországon már nincs is farkas. Illetve északon van még egy kis átjáró populáció, persze ettől még lehet védett. Világviszonylatban azonban nemcsak védett, hanem fokozottan veszélyeztetett is, tehát csak nagyon speciális engedéllyel lehetne tartani egy rezervátum méretű területen.
2010. jún. 23. 13:47
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Egy ismerősömnél egyszer volt pár hónapra kisfarkas. Az anyja eldobta magától egy vadasparkban, és épp szoptatós kutya se volt kéznél, tehát két lehetőség volt: vagy csinálnak egy versenyt a kicsit között a ciciért, és aki késve ér oda, azt altatják, vagy illegálisan titokban hazaviszi valaki. Az utóbbit válaszották. 3 óránként keltek szoptatni a két csöppséget, és ahogy cseperedtek, megtanultak parancsra ülni, és a helyükre menni. Egész kis korukban hordták őket parkba kutyák közé, de ahogy nőttek az emberek egyre gyakrabban mondogatták, hogy jajj de cuki, milyen fajta, olyan mint egy kis farkas :) Aztán emiatt nem merték levinni többet. Ha jól emlékszem 3 hónapos koráig maradhat embernél maximum.

A múltkor a Dunakeszi vadas parkban simogattunk kisfarkas, és ott mondta a gondozó, hogy csak az ivarérettségig lehet velük biztonságosan foglalkozni.

2010. jún. 23. 17:38
 13/23 anonim ***** válasza:
Aranysakál sokkal kisebb, már visszatelepült Magyarországra, a másik neve nádifarkas. Toldi farkasai ezek voltak. De ez sem való házi kedvencnek. Se a majmok, se a tigrisek, oroszlánok, semmiféle egzotikus állat.
2010. jún. 23. 20:17
 14/23 anonim ***** válasza:
én megértelek! :) én is elég rendkivüli állatot szeretnék tartani, csak Neked még sokkal egyszerűbb, mert csomó kutyafaj hasonlít a farkashoz, és olyat tarthatsz. én például koalát tartanék, de hát erről asszem le kell mondanom... :)
2010. jún. 23. 20:25
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Farkasnak a Canis lupus fajt nevezzük, az aranysakál az már egy teljesen külön faj a Canis aureus, tehát nem farkas. Azt hittem, hogy toldi igazi farkasokkal harcolt, mert egy aranysakált még én is kétvállra tudnék fektetni, kettőt se lehet nehezebb. Az aranysakál alig nagyobb, mint egy róka.
2010. jún. 23. 21:04
 16/23 anonim ***** válasza:

Én Nemesvitán az equital lovasiskolában dolgozom.

A főnök hozott két éve egy hofeér farkaskölyköt.

Szelid, de nem lehet mefogni

2010. jún. 23. 21:18
 17/23 anonim ***** válasza:
A legutóbb olvastam, hogy új kutatások szerint a farkas és a kutya között nincs kötelék. Két teljesen külön fajról van szó. Ráadásul magánemberként max. 1 vagy 2 farkassal bírnál, viszont köztudott, hogy a farkas falkában jár:D Szerintem nem érdemes megpróbálni, mert a végén valaki megijed megelégeli, és feljelent állatkínzásért vagy hasonló..
2010. jún. 24. 10:08
 18/23 anonim ***** válasza:
21 04: ha emlékszel arra, hol harcolt Toldi a farkasokkal, az bizony mocsár volt, nádas. Farkas nem él nádasban, az az aranysakál élőhelye. Egyébként olyan közepes méretű kutyához hasonlit.
2010. jún. 24. 10:26
 19/23 anonim ***** válasza:
a farkas vadállat nem házba való,jó én is tudok ellenpéldát,de ritka és veszélyes játék vadállatot házikedvencé tenni a farkas meg kicist más mint egy kutya,igaz h a kitya őse de nem seperc alatt lett a kutya,és a farkas kiszámithatalanabb,kevésbé szocializálható,másrészt állatkinzás,sokan megköveznek majd de farkasnak őznek pitonnak,skorpiónak,madárpóknak stb... a természetes élőhelyén van a helye nem házi kedvencként. Aztán persze van a rinya amikor xy-lont seggen csipi a saját pókja,vagy seggbe harapja a farkasa....
2010. jún. 24. 11:34
 20/23 anonim ***** válasza:
10:08: Akkor szerinted melyik fajból alakult ki a kutya? Lehet, hogy azért mondják külön fajnak, mert mi felgyorsítottuk az evolúciót egy teljesen más anatómiájú állatot hozva létre, de attól még a farkas a kutya őse. Macskánál is láttam hasonlót, hogy néha Felis catusként (vagyis külön fajként) kezelik, de persze tudományosan a Felis silvestris catus az elfogadott, mivel az afrikai vadmacska volt az őse.
2010. jún. 24. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!