Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék éti csigát...

Hogyan tudnék éti csigát tenyészteni?

Figyelt kérdés
Sehol nem találok róla érdemi információt neten. Akár könyv címe is jól jönne.
2010. ápr. 12. 12:48
 1/6 anonim válasza:
hihi :) szerintem szedj össze jó sok csigát, nézz utána mivel táplálkoznak, azt add nekik...és asszem júniusban van az első párzási ciklusuk, de biztosamibiztos, [link]
2010. ápr. 12. 13:31
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
nem lehet tenyészteni. ha lehetne nem szedegetnék és importálnák franciaországba, hanem tenyésztenék. múlt héten olvastam, hogy már kísérleteznek a tenyésztésével, de még nem megy.
2010. ápr. 12. 14:48
 3/6 anonim ***** válasza:
90%

Lehet tenyászteni, Magyarországon is foglalkoztak vele. Nem is túl nehéz

Az Orszagos Mezogazdasagi Konyvtar adatbazisaiban az alabbi konyvek, cikkek találhatók a témában

Konyvek:

Rakt. j.: B 17308

Holdas Sándor - Pacs István - Virágh Györgyi

Az éticsiga felhasználása, szaporítása és értékesítése /

[összeáll. Holdas Sándor, Pacs István, Virágh Györgyi]. - [Bp.] :

Agroinform, 1988. - 71 fol.:ill.;29 cm

Bibliogr.: 68-71. fol.. - Témadokumentáció

Rakt. j.: B 17307

Holdas Sándor - Pacs István - Virágh Györgyi

Az éticsiga felhasználása, szaporítása és értékesítése /

[összeáll. Holdas Sándor, Pacs István, Virágh Györgyi]. - [Bp.] :

Agroinform, 1988. - 35 fol.:ill.;30 cm

Témadokumentáció

Rakt. j.: D 9858

Holdas Sándor - Pacs István - Virág Györgyi

A csigahústermelés, 1989.

Rakt. j.: D 9518

Podani János - Lexa Klára

Trópusi csigák, kagylók, 1988.

Rakt. j.: C 62126

Pár Gyula - Oriskó Ferenc

Halak, rákok, csigák : Kontinensek ízei / Pár Gyula, Oriskó

Ferenc. - Bp. : Petit Pr., 1991. - 288 p.:ill.,színes;25 cm

Bibliogr.: 288. p.

ISBN 963-85066-4-0

Rakt. j.: B 16562

Góra József - Balogh László

Csigatenyésztési technológia, 1990

Cikkek:

BORGO, R. - SOUTY-GROSSET, C. - BOUCZON, D. : A mitokondriális

DNS PCR-RFLP vizsgálata a csigahús fajtájának az azonosítására :

PCR-RFLP analysis of mitochondrial DNA for identification of

snail meat species = Journal of Food Science. 1996. 61.k. 1.sz.

1-4.p. (X 1030).

éti csiga; csigahús; fajtaazonosítás; vizsgáló módszer;

polimeráz láncreakció

SOÓS L. (1936): Az ehetı csiga életmódja és tenyésztése. - Term. Tud. Közlöny 68: 536-539.

2010. ápr. 13. 13:20
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Lehet tenyészteni, az anyukám csiga gyárba dolgozik :)

Most lehet kiröhögtök de halál komoly!

Vaján van ilyen munkahely ahol csigákkal foglalkoznak.

Nekem van is itthol 3 kicsi :) Egész nap uborka héjat zabálnak :) Aranyosak szerintem a lassúságuk miatt is.

2010. júl. 23. 17:46
 5/6 anonim válasza:
93%

Szia!

Én is nemrég tájékozódtam a témában.A szakirodalom ugyan nem szegényes, de ami jó, az nekem túl tudományos volt.Végül volt akkora mázlim, hogy sikerült megszereznem egy 72 oldalas leírást, ami a hétköznapi emberek nyelvén íródott, és képekkel illusztráltan nagyon jól mutatja be, hogy hogyan kell elkészíteni a tenyésztéshez szükséges területet.Előnye, hogy az írója Magyarországon kísérletezte ki, ötvözve a francia és az olasz módszert a magyar klímára és a sajátosságokra figyelemmel.Ez különösen fontos, hiszen a 80'-as években lezajlott "csigatenyésztési láz" bukásának oka az volt, hogy behzták hitelre az olasz technológiát....ami mediterrán csigákra lett tervezve.

A leírásban minden meg van szépen magyarázva.Nem látom túl bonyolultnak, de nyílván kell hozzá egy kis növény és föld ismeret.Azt viszont tudnod kell, hogy az első tenyésztés ha még idén elindítod, csak 2 év múlva hoz először nyereséget.Ellenben ha a föld adott(pl:háztáj mellett)nem nagy a ráfordítás, mert az írónak köszönhetően Magyarországon honos növények ültetése is tökéletesen megfelelő.Sok termelő tudtommal Olaszországból és más országokból hozatta hozzájuk a növényzetet.(Erdély, délszláv területeken kapott újra szárnyra a tenyésztés)Csak lemezen jutottam hozzá, de nem gond, hogy átküldjem.Küldj egy e-mailt a viiike@freemail.hu-ra és küldöm.

2011. ápr. 28. 11:34
 6/6 anonim válasza:
Sziasztok! Régi a kérdés, de hátha.. Kérdező sikerült vmi használható infót összegyűjteni a témában?
2017. aug. 21. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!