Tényleg magasra teszem a lécet?
Apukám ma a szememre hányta, hogy túlságosan magasak azok az elvárásaim, amik alapján felelős állattartónak nevezek valakit. A többieket a mai világban már nem mentem föl dolgok alól. Ha én utána tudtam nézni a neten, annak bárki utána tud. Apukám azt mondta, hogy nem ismerem, hogy milyen körülmények közül jött a másik, de szerintem ez ebben az esetben nem számít. Ez egyszerűen felelősségteljes gondolkozás.
Az "elvárásaim"
-Ne szaporítótól vegyen állatot. (Az már mindegy, hogy tenyésztő vagy menhely)
-Ivartalanítsa, vagy legalább akadályozza meg az állat teherbeesését. (És ha mégis teherbeesett gondoskodjon a kicsikről és az anyáról is, és ne azt mondja, hogy "majd talál egy helyet ahol szülhet!" és "Minek ide orvos!")
-Ha kutyája van, sétáltassa legalább heti egyszer, és ezen felül otthon foglalkozzon vele.
-Neki való étellel etesse. pl; macskát nem répával és céklával.
-Ha baj van, vigye orvoshoz.
-Ne hagyja őket otthon egyedül étel nélkül, hogy "majd a szomszédok ellátják!"
-Ha macskát tart, akkor veszélyes környéken ne hagyja kint. (A teljesen benti, esetleg a kinti-benti tartást tartom jónak, ha olyan a környék)
-Ne verje vagy bántalmazza, és ne kínozza az állatokat.
-Gondoskodjon róluk életük végéig.
Szerintem ebben semmi nagy dolog nincs. És mielőtt bárki kötekedne, én azért többször sétáltatom a kutyát, és sportolok vele. A macska meg benti. És még megteszek jópár dolgot.
Köszönöm. De nem szükséges jegyeket osztogatnod.
Egyszerűen egy ideje én látom el a környék állatait, most kölyköket is, pedig soha nem akartam asszisztálni macskaszülésnél. Az ilyen beszólások miatt vittem el önköltségen őket orvoshoz, és akkor apa szerint még jópofiznom is kéne és én támasztok lehetetlen elvárásokat.
Erre akartam választ kapni, nem a beszólásaidra voltam kíváncsi.
De mivel ezt a túlzásbavitelt több ember is mondta nekem, akikben megbízom, megrendültem. Ennyi az egész.
Nem teszed magasra, ez lenne a normális. Illetve hozzátenném, hogy a kutyát lehetőség szerint naponta kellene vinni sétálni, nem csak heti egyszer (tehát én még magasabbra teszem).
De sajnos nagyon sok emberrel ezt soha nem fogod megértetni.
Ahogy olvastam valahol: "az állatokat mentem, mert az emberiség már rég menthetetlen".
Teljesen normális elvárások, csak a kutyát kéne naponta sétáltatni.
És van macska, aki pl, szereti a dinnyét vagy a répát. Persze odaírtad, hogy a "neki való étel", és abba belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!