Miért vesznek olyanok állatot, akiknek nincs idejük/pénzük/kedvük hozzá, és nem tekintik az állatot családtagnak?
Gondolok itt olyanra, hogy "nem ivartalanítom, mert nem akarok egy állatra több tízezer Forintot elpocsékolni" vagy azokra, akik az udvaron tartják a kutyát télen-nyáron, és sétálni nem viszik, mert tud mozogni a kertben, vagy azokra akik azt mondják, hogy macska nem való a lakásba. De akár azokra is, akik leviszik a kutyát sétálni, és az utcán hagyják az ürüléket, nem oltatják az állatot, mert nincs idő az orvosnál sorban-állni, meg azt mondják, hogy azok az emberek nem normálisak, akik úgy szeretik az állataikat, mintha a gyerekeik lennének. Hallottam olyanról is, aki 4 napig otthon hagyta a macskát nyáron a lakásban egyedül, mert nyaralni ment, és nem volt aki vigyázzon. Ezeknek minek állat?
Én lehet, hogy a túlsó véglet vagyok, és túlságosan is szeretem az állatokat, főleg a cicáimat, de azért szerintem az alap dolognak kéne lennie, hogy télen nem láncon van a kutya az udvaron, mert a testével be tudja melegíteni a kutyaházat.
Igen, túl végletes vagy.
"udvaron tartják a kutyát télen-nyáron, macska nem való a lakásba, nem normálisak, akik úgy szeretik az állataikat, mintha a gyerekeik lennének"
Ezek mind normális emberek. Valahol középtájon kellene megtalálni mindenkinek az egyensúlyt. azok sem normálisak akik burokban tartják az állatokat, vagy éppen a saját ágyukban, tányérjukban stb stb
Kérdező, én pont úgy vagyok mint te, nem tudom minek az olyannak állat, aki olyan mint a fent leírt példák.
Szomorú, hogy sokaknak az "csak" egy állat, ezért nem érdekli őket, nem akarnak rá költeni.
Én személy szerint úgy szeretem a macskáimat, mint a gyerekeimet (nincs gyerekem :D), beszélek hozzájuk, puszilgatom őket, ha betegek orvoshoz viszem. És ebben semmi szégyellnivaló nincs.
Most került hozzánk egy gekkó, a farka leesett, csont és bőr az állat, járni alig tud, inkább csak kúszik. A farka azért fontos, mert abban tárolja a zsírt, így fontos tápanyagraktárt vesztett el. Vitamint nem látott, uv fény nem érte. Az életéért harcolunk.
Mindezt azért, mert valaki felelőtlenül megvette, majd nem foglalkozott az alapvető szükségleteivel.
A kutyánk fajtamentéstől van, őt is többen kidobták előttünk.
A kaméleonunk is "örökölt", őt gyerekszületés miatt passzolták le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!