Miért akad ki a legtöbb ember, ha azt mondom, hogy pár kivételt leszámítva nagyon nem szeretem a kutyákat?
A macska az macska, ilyen. Vannak bosszantó tulajdonságaik. A kutya meg kutya, annak is vannak, csak némelyik nem a természetéből fakad, hanem a félrenevelésből. A kutya nem fog megkarmolni, a macska nem fog ugatni - ez a helyzet. A macskát mindenesetre nem szokták félrenevelni olyan arányban, mint a kutyát, még akkor sem, ha vannak esetleg félrenevelt macskák.
Én a macskát jobban bírom, mert nem koszol össze, nem ugrik rám mocskos lábbal, nem nyálaz össze, míg más kutyája ilyet előszeretettel megcsinál.
A macskákat emellett a gazdák 99 százaléka normálisan neveli, ha azt mondja neki, amikor a kanapét cincálja, hogy sicc, és erre a macska odébb megy, nem fogja bio jutifalattal meg simogatással jutalmazni, mert ez az alap, hogy a siccre hagyja abba a hülyeséget, és menjen arrébb.
A kutyások meg elérzékenyülnek, hogy jajj, de okos a kutya, mert 10 perc könyörgés után végre már nem rágja a 10 ezer forintos könyvet, és adnak neki biojutifalit meg simisimit stb. Na, én ezt tapasztalom.
Neked sincs háttér tudásod a kutyákról,különben nem írnál hülyeséget.De te elvárod hogy a macskákról,hüllőkről szépen beszéljenek,mert hát miért fikáznak le ha nincs háttértudásuk,de most ezt te megtetted a kutyákkal.
Amúgy a legtöbb dolog nevelés kérdése.
Egy kutyának meg az a dolga,hogy az idegennel bizalmatlan legyen,de mivel ennyit sem tudsz,magadat járattad le a kérdéseddel.
Amúgy macskák, ok nélkül bokán haraptak,karmoltak csak mert elmentem a fotel mellett(gazda szerint csak játszik,jajj de cukkiii egyem meg-.-) Ismerősömet megharapta egy macska és be gennyesedett a keze,mert kitudja milyen fertőzést kapott el. 8 hétig nem dolgozhatott,meg infúzióra járt!!
Lépcsőházban szét hugyozták,szarták a virágainkat a macskák akiket ki raknak fél napokra a lépcső házba tök buli. Virágainkat ki kellett dobni szét rohadtak a szagokról ne beszéljünk. Egyszer a kiteregetett ruháinkkal játszottak,majd azt is széthugyozták.
Egyszer az egyik öngyilkos akart lenni,bejött hozzánk a lakásba,úgy hogy két kutyánk van, pont takarítottunk ilyenkor kicsit kinyitjuk a bejárati ajtót,a kutyáink nem mennek ki. De az a dög meg bejött.
Akkor ismerősnél a fehér perzsa rám ugrott, le akarom lökni(gazdi mondta lökjem csak le),szépen nem is durván erre belém karmol. A szőrről meg nem beszélek.
Akkor macskás házban,hogy a kádba szarnak,meg felmásznak a pultra,étkező asztalra.Hánynom kell.
Itt is jó részt nevelni kéne a macskákat,nem is őket hibáztatom hanem a kedves gazdit.
De a kutyáknak lehet olvasni a testbeszédéből, a macskáknak meg eléggé nehezen. Egy jó barátnőmnek voltak macskái volt mikor 4 is. Na ő aztán keményen nevelte őket,kezes macskuszok is voltak.De volt amelyik szét karmolta,mert nem akart engedelmeskedni.
Nekem is feltűnt már, hogy a kutyások sokkal arrogánsabbak a kutyákat nem szerető emberekkel/macskásokkal szemben, mint mondjuk a macskákat vagy bármilyen más állatot kedvelő emberek ugyanilyen helyzetben.
Nekem a kedvencem az, amikor a póráz nélkül sétáltatott kutya ráront a tőle 10-20 méterre elhaladó gyalogosokra, és már a lábukat harapdálja, miközben a gazdájuk a távolból kiabálja, hogy "nem bánt!" és ha lerázod a kutyát a lábadról, esetleg még bele is rúgsz, akkor te vagy a csúnya gonosz állatkínzó.
Na meg persze a parkban, ahol ki van táblázva minden irányból, hogy tilos póráz nélkül kutyát sétáltatni, amikor arrafelé járok, mindig látok ott legalább 2-3 póráz nélkül rohangáló kutyát. És természetesen ha beszólnál nekik, hogy tegyenek pórázt a kutyára, akkor megint te vagy a szemét, meg elmagyarázzák, hogy az ő kutyájuk milyen barátságos, jól nevelt, és hogy ezért nekik nem kell betartani a szabályokat.
Az tény hogy vannak bunkó kutyatartók, és neveletlen kutyák, de nem kéne általánosítani. Nekem normális a kutyám, és remélem én is, ha valakivel találkozom, aki nem szereti őket, akkor nem engedem a közelébe. Ha esetleg a lakásomba jönne egy ilyen ember, akkor magam mellé hívom a kutyát. Nem mindenki ilyen. Ugyanakkor én a macskákat utálom, őket nem lehet semennyire kordában tartani. Hiába van kerítésem, nem tudom távol tartani őket a kerttől (ameddig nem volt kutya), összepisiltek mindent, szétkaparták a virágokat. Ha macskás helyre megyek vendégségbe, tiszta szőr minden (a kutyám nem mehet fel a bútorokra, otthon ez tilos neki), nem lehet leülni, és enni sem szeretek ilyen helyen, mert a macskák a pultra, konyhaasztalra is minden további nélkül felugrálnak. Ha leülök jön oda hozzám, ha akarom, ha nem, és a gazdája se tud rászólni. Volt már olyan is, hogy odajött a cica, megsimogattam és megharapott. Nem is megyek ilyen helyre ha tehetem. De biztos vannak olyan macskások is, akik figyelnek ezekre.
"Szerencsére nem lakok kertes házban, de az is biztos, hogy se a tartó, se a kutyája nem úszná meg, ha az én állataimnak baja esne a kutya miatt." - kertes házban is csak a macskáknak eshetne baja, de nekük is azért, mert elmászkálnak, megakadályozni se tudnád. És nem feltétlen csak a kutyák tehetnek kárt bennük, elütheti egy autó, valaki más befoghatja, sose tudnád meg.
Tudod,a kutya a több ezer év során arra lett szelektálva,hogy minél inkább együttműködőbb legyen az emberrel.Amelyik nem volt "szolgalelkű",az nem kellett,azt nem tenyészették tovább,vagy megszabadultak tőle.Rengeteg féle funkciót lát(ott) el a történelem során,ahogy manapság is,vadászott az emberrel,állatokat terel(t),stb,de mindehhez nem lett volna előnyös,ha a macskához hasonlóan önfejű állat lett volna-plusz eleve egy falkaállatról beszélünk.A macskának egyetlen haszna volt mindig is az ember szempontjából-eltávolította a rágcsálókat,amik komoly károkat okoztak a gabonaraktárakban pl. Szóval a kutyának,és az embernek is az előnyös,ha a kutya ennyire kötődik a gazdájához. Érdemes az állatok viselkedésénél (is) belegondolni annak a történetébe,az evolúciójába,hogy mi miért van úgy.
idióták meg minden csoportban vannak,voltak,lesznek,ezt fel kéne fogni,és nem egy-egy személy alapján ítélni meg az egész kutyás társadalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!