Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miért akad ki a legtöbb...

Miért akad ki a legtöbb ember, ha azt mondom, hogy pár kivételt leszámítva nagyon nem szeretem a kutyákat?

Figyelt kérdés
Szinte minden állatot szeretek pedig, legfőképp a macsekokat és a hüllőket. De volt már papagájom és tengerimalacom is, gyerekként két halam, de a kutyák valami iszonyatosan irritálnak a gazdáikkal együtt. A kisebb testűekkel még elvagyok, illetve találkoztam azért pár kivételes nagyobb testűvel is, de zömmel tisztára kikészítenek sajnos! A viselkedésüktől sem vagyok elájulva, nem tudom, miért tartják sokan annyira nagy számoknak őket. Nem tetszik, hogy szolgalelkűek, hogy behódolnak az embernek, függenek az embertől minden téren, ebből adódóan nem önállóak, ugatnak a semmiért is, borzasztóan féltékenyek, stb. De most komolyan, nem is hiszem, hogy van még ilyen állat a világon, ami akkor is rajongással szereti a gazdáját, ha az agyba-főbe ütlegeli a semmiért is, de az idegent akármilyen jó szándék is vezérli, azt meg széttépné... Na ennyit a jó emberismeretükről. Féltékenyek minden más állatra, hisztiznek, ha nem velük van foglalkozva, továbbá két napra se tudnak elszakadni a gazdájuktól, ha esetleg úgy adódna. Apropó gazdik... Némelyik kutyás tényleg nem tudom, hol él... Szabadon engedik a parkokban az állataikat, akik normálisan sétáló emberek után rohannak, ugatnak, de mint az őrültek, vicsorognak, stb... A gazdik meg ülnek a padon terpeszkedve, látják, de nem csinálnak semmit, de még csak bocsánatot sem kérnek. Nagy részük még az ürüléket sem szedi utánuk. Bezzeg, ha valaki ezután szidja őket vagy a kis kedvencüket... Az bezzeg valahogy sosem akkora probléma már, hogy sokan szinte divatból, már-már szektába tömörülve szidják a macskákat, visítoznak egy apró hüllő láttán is, stb... Igazából a kutyás gazdik ezerszer jobban bosszantanak, mint maguk az állatok. Szerencsére nem lakok kertes házban, de az is biztos, hogy se a tartó, se a kutyája nem úszná meg, ha az én állataimnak baja esne a kutya miatt.

2016. ápr. 19. 01:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
49%
Nekem meg a macskakbol van elegem. Ossze hugyozzak, kakkantjak az uj teraszomat, terrorizaljak a napozni ohajto teknosomet, es sehol a gazdajuk, hogy panaszt tegyek. Erre varrj gombot..
2016. ápr. 19. 08:17
 12/21 anonim ***** válasza:
Akkor ajánlom azt a tv műsort amelyik csakis arról szól, miként próbálnak a gazdáik életét tönkrevető macskákat megnevelni. xD Nekem kijárós macskám van, de amikor be kellett zárnom lehugyozta a falat az alomtálca mellett pedig ivartalanított. Ennyit a macskák tökéletességéről. Karmolást általában egy macskámtól többet kapok mint az összes kutyámtól eddig együttvéve.
2016. ápr. 19. 08:18
 13/21 anonim ***** válasza:

A macska az macska, ilyen. Vannak bosszantó tulajdonságaik. A kutya meg kutya, annak is vannak, csak némelyik nem a természetéből fakad, hanem a félrenevelésből. A kutya nem fog megkarmolni, a macska nem fog ugatni - ez a helyzet. A macskát mindenesetre nem szokták félrenevelni olyan arányban, mint a kutyát, még akkor sem, ha vannak esetleg félrenevelt macskák.

Én a macskát jobban bírom, mert nem koszol össze, nem ugrik rám mocskos lábbal, nem nyálaz össze, míg más kutyája ilyet előszeretettel megcsinál.

A macskákat emellett a gazdák 99 százaléka normálisan neveli, ha azt mondja neki, amikor a kanapét cincálja, hogy sicc, és erre a macska odébb megy, nem fogja bio jutifalattal meg simogatással jutalmazni, mert ez az alap, hogy a siccre hagyja abba a hülyeséget, és menjen arrébb.

A kutyások meg elérzékenyülnek, hogy jajj, de okos a kutya, mert 10 perc könyörgés után végre már nem rágja a 10 ezer forintos könyvet, és adnak neki biojutifalit meg simisimit stb. Na, én ezt tapasztalom.

2016. ápr. 19. 08:36
 14/21 anonim ***** válasza:
19%
Igazából semmit nem tudsz a kutyákról, mégis károgsz..... Magadat röhögteted ki. Össze szedtél mindent amit akartál csak ez mind a felelőtlen, igénytelen állat tartok leírása és utálod a kutyákat ezzel takarod.De tudod mit leírom neked a választ.... A kutyának vannak a legjobb ösztönei. Érdekes engem egy kutya se közelit vicsoritva.... Érzi rajtad a félelmet és h utálod. Ezzel takarózni hogy azért félsz a kutyától mert egyszer egy már megharapot. Képzeld engem is harapot már meg. De ezért a gazdája a hibás sohanem a kutya. És ha v ki pl megtámad minden embertől azt várod? Az h a kuya hol végzi a dolgát és fel lesz e szedve a gazdáján múlik nem rajta. Én minden nap sétáltatom a kutyám nem szedem össze mert bent a faluba csak jelőlget. Kimegyünk az erdőbe tisztásra ott meg hadcsinálja. Nem rég voltam pesten és a meriott szálló előtt úgy kellett baletozni mert tele volt aknákkal. És ezért a kutya a hibás? Nem az igénytelen, felelőtlen gazdája? A macskák is úgyan úgy sz*rnak össze vissza csak kisebb. És nem mind kaparja el csakran van a járdán, mikor ottvan közvetlen mellette a föld... Az én jutyám is kapar rá fűvet, földet, avart. Mond már el, hogy a macskák ennyire okosak mért van az h twle a kert döglött macskákkal? Ha itthon vagyok rászolok a kutyára, leszedem a fáról és átrakom a keritésen. De ha nem megfogja és senki nem segit rajta. Ez ösztön és terület védelem.kapun kivül egy macskát se fogott még meg. Mikor a kis cigány gyerek felveszi a macskát és másnap az erdőbe felakasztva találom meg hol van az okos macska? ;( a kutya messziről ugatja a rossz embert a macskának meg cicici és szalad is.....a szomszédom bent tartja a macskáját születése óta csak állat orvosnál volt. Kiszökött egyszer és bél fertőzést kapott. Egy napot nem birna ki kint.... És ami legjobban zavar a macskásokba. Bevan olva a macskád? Irtod a bolháit? Ivartalanitva van? Egy kismacska nem szenved annyit mint egy kiskutya? Szeretem az állatokat. Nem egy kismacskát hoztam haza szedtem rendbe és találtam neki gazdát. Nincs macskám, mert kutyának se macskának se lenne jó. Te nagy macskás hány macskán segitettél már?
2016. ápr. 19. 08:38
 15/21 anonim ***** válasza:
80%
Nem tudom, hogy nő vagy vagy férfi, de szerintem egy jó d..gás jót tenne :) Akkor talán nem idegesítenéd magad ilyen apróságokon..... Van aki a szőkéket szereti, van aki a barnákat, van aki kutyás van aki macskás/békás/mittoménmi. Így szép az élet.
2016. ápr. 19. 08:47
 16/21 anonim ***** válasza:
24%

Neked sincs háttér tudásod a kutyákról,különben nem írnál hülyeséget.De te elvárod hogy a macskákról,hüllőkről szépen beszéljenek,mert hát miért fikáznak le ha nincs háttértudásuk,de most ezt te megtetted a kutyákkal.

Amúgy a legtöbb dolog nevelés kérdése.

Egy kutyának meg az a dolga,hogy az idegennel bizalmatlan legyen,de mivel ennyit sem tudsz,magadat járattad le a kérdéseddel.

Amúgy macskák, ok nélkül bokán haraptak,karmoltak csak mert elmentem a fotel mellett(gazda szerint csak játszik,jajj de cukkiii egyem meg-.-) Ismerősömet megharapta egy macska és be gennyesedett a keze,mert kitudja milyen fertőzést kapott el. 8 hétig nem dolgozhatott,meg infúzióra járt!!

Lépcsőházban szét hugyozták,szarták a virágainkat a macskák akiket ki raknak fél napokra a lépcső házba tök buli. Virágainkat ki kellett dobni szét rohadtak a szagokról ne beszéljünk. Egyszer a kiteregetett ruháinkkal játszottak,majd azt is széthugyozták.

Egyszer az egyik öngyilkos akart lenni,bejött hozzánk a lakásba,úgy hogy két kutyánk van, pont takarítottunk ilyenkor kicsit kinyitjuk a bejárati ajtót,a kutyáink nem mennek ki. De az a dög meg bejött.

Akkor ismerősnél a fehér perzsa rám ugrott, le akarom lökni(gazdi mondta lökjem csak le),szépen nem is durván erre belém karmol. A szőrről meg nem beszélek.

Akkor macskás házban,hogy a kádba szarnak,meg felmásznak a pultra,étkező asztalra.Hánynom kell.

Itt is jó részt nevelni kéne a macskákat,nem is őket hibáztatom hanem a kedves gazdit.

De a kutyáknak lehet olvasni a testbeszédéből, a macskáknak meg eléggé nehezen. Egy jó barátnőmnek voltak macskái volt mikor 4 is. Na ő aztán keményen nevelte őket,kezes macskuszok is voltak.De volt amelyik szét karmolta,mert nem akart engedelmeskedni.

2016. ápr. 19. 09:45
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Én meg a gyerekeket utálom: össze-vissza rohangálnák, minden összefogdosnak a kis koszos kezeikkel, visongatnak, a szülők bezzeg sose szólnak rájuk, csak ülnek a padon és pletyiznek. Terrorizálják a kutyámat, engedély nélkül megtapizzák és visítva rohannak felé, amitől a kutyán frászt kap. Mivel a szülők nem nevelik meg normálisan, ezért szemetelnek, tiszteletlenek és neveletlenek.
2016. ápr. 19. 09:58
 18/21 anonim ***** válasza:
71%

Nekem is feltűnt már, hogy a kutyások sokkal arrogánsabbak a kutyákat nem szerető emberekkel/macskásokkal szemben, mint mondjuk a macskákat vagy bármilyen más állatot kedvelő emberek ugyanilyen helyzetben.

Nekem a kedvencem az, amikor a póráz nélkül sétáltatott kutya ráront a tőle 10-20 méterre elhaladó gyalogosokra, és már a lábukat harapdálja, miközben a gazdájuk a távolból kiabálja, hogy "nem bánt!" és ha lerázod a kutyát a lábadról, esetleg még bele is rúgsz, akkor te vagy a csúnya gonosz állatkínzó.

Na meg persze a parkban, ahol ki van táblázva minden irányból, hogy tilos póráz nélkül kutyát sétáltatni, amikor arrafelé járok, mindig látok ott legalább 2-3 póráz nélkül rohangáló kutyát. És természetesen ha beszólnál nekik, hogy tegyenek pórázt a kutyára, akkor megint te vagy a szemét, meg elmagyarázzák, hogy az ő kutyájuk milyen barátságos, jól nevelt, és hogy ezért nekik nem kell betartani a szabályokat.

2016. ápr. 19. 10:17
 19/21 anonim ***** válasza:

Az tény hogy vannak bunkó kutyatartók, és neveletlen kutyák, de nem kéne általánosítani. Nekem normális a kutyám, és remélem én is, ha valakivel találkozom, aki nem szereti őket, akkor nem engedem a közelébe. Ha esetleg a lakásomba jönne egy ilyen ember, akkor magam mellé hívom a kutyát. Nem mindenki ilyen. Ugyanakkor én a macskákat utálom, őket nem lehet semennyire kordában tartani. Hiába van kerítésem, nem tudom távol tartani őket a kerttől (ameddig nem volt kutya), összepisiltek mindent, szétkaparták a virágokat. Ha macskás helyre megyek vendégségbe, tiszta szőr minden (a kutyám nem mehet fel a bútorokra, otthon ez tilos neki), nem lehet leülni, és enni sem szeretek ilyen helyen, mert a macskák a pultra, konyhaasztalra is minden további nélkül felugrálnak. Ha leülök jön oda hozzám, ha akarom, ha nem, és a gazdája se tud rászólni. Volt már olyan is, hogy odajött a cica, megsimogattam és megharapott. Nem is megyek ilyen helyre ha tehetem. De biztos vannak olyan macskások is, akik figyelnek ezekre.

"Szerencsére nem lakok kertes házban, de az is biztos, hogy se a tartó, se a kutyája nem úszná meg, ha az én állataimnak baja esne a kutya miatt." - kertes házban is csak a macskáknak eshetne baja, de nekük is azért, mert elmászkálnak, megakadályozni se tudnád. És nem feltétlen csak a kutyák tehetnek kárt bennük, elütheti egy autó, valaki más befoghatja, sose tudnád meg.

2016. ápr. 19. 11:38
 20/21 anonim ***** válasza:

Tudod,a kutya a több ezer év során arra lett szelektálva,hogy minél inkább együttműködőbb legyen az emberrel.Amelyik nem volt "szolgalelkű",az nem kellett,azt nem tenyészették tovább,vagy megszabadultak tőle.Rengeteg féle funkciót lát(ott) el a történelem során,ahogy manapság is,vadászott az emberrel,állatokat terel(t),stb,de mindehhez nem lett volna előnyös,ha a macskához hasonlóan önfejű állat lett volna-plusz eleve egy falkaállatról beszélünk.A macskának egyetlen haszna volt mindig is az ember szempontjából-eltávolította a rágcsálókat,amik komoly károkat okoztak a gabonaraktárakban pl. Szóval a kutyának,és az embernek is az előnyös,ha a kutya ennyire kötődik a gazdájához. Érdemes az állatok viselkedésénél (is) belegondolni annak a történetébe,az evolúciójába,hogy mi miért van úgy.

idióták meg minden csoportban vannak,voltak,lesznek,ezt fel kéne fogni,és nem egy-egy személy alapján ítélni meg az egész kutyás társadalmat.

2016. ápr. 20. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!