Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » A Fríz mennyire alkalmas...

A Fríz mennyire alkalmas díjugratásra?

Figyelt kérdés
A Fríz mennyire alkalmas díjugratásra? A Fríz milyen kategóriáig alkalmas díjugratásra?
2010. ápr. 6. 01:19
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
apu veszi egy ismerőstől
2010. ápr. 9. 15:38
 12/18 anonim ***** válasza:
ha megszabad kérdeznem mennyiért?? mert én csak több millió ftokért találtam
2010. ápr. 10. 12:06
 13/18 A kérdező kommentje:
Hát mivel ez egy nagyon jó kanca és fiatal is ezért ismerőstől megkapjuk 1.500.000 ft-ért. Papirjai is vannak. Am meg csak 4 éves.
2010. ápr. 10. 20:47
 14/18 anonim ***** válasza:
de jó neked:(
2010. ápr. 11. 08:22
 15/18 A kérdező kommentje:
Azért tettem fel ezt a kérdést mert a Frízem Díjló lesz, de szeretnek elindulni vele kisebb ugró versenyeken.
2010. ápr. 11. 09:00
 16/18 anonim ***** válasza:
1 métert a tehén is megugorja, ahogy a mondás tartja. Szerintem 80-100cm-en lehet vele menni, de mivel ez egy kifinomult ló, nem tud úgy felpörögni a pályán, mint egy ugró ló. Ilyen szempontból lassúbb, mint az ugró lovak. Igaz láttam már egy jó lovast egy hidegvérűvel végig menni egy versenyen, mindenki ki is röhögte, csak akkor koppantak nagyot mikor a srác első lett. Ha díjlovira akarod használni, akkor szerintem ne akarj vele ugratni, nem kéne összezavarni.
2010. ápr. 11. 14:16
 17/18 anonim válasza:

Eh, a shagya nem jó ugró?

...

Te sem jártál még Bábolnán ezek szerint..

A shagya arabok között kitűnő ugró-military lovak vannak.

Jól bírják a távot, ezért távlovaglásra is rendkívül alkalmasak. (lsd. Hungares)

A lényeg, olyan nincs, hogy a shagya arab nem jól ugrik.

(Persze előfordulhat, de általánosan.)

A fríz pedig, csatlakozom az előzőkhöz, díjlovaglásra tökéletes, és nagyon szép : )

2010. szept. 8. 13:32
 18/18 anonim ***** válasza:
A fríz anatómiauilag alkalmatlan díjugratásra, persze 1 m-en el lehet vele ugrálgatni.Soha nem értem hogy az emberek miért vesznek ilyen lovakat, ezerszer jobb magyar lovak vannak.
2010. dec. 29. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!