A kecske helyettesítheti a fű nyírást? Vagy milyen állat alkalmas erre?
A telkünk elég nagy és dimbes-dombos ,a fű gyorsan nő nehéz vágni a kecskére gondoltunk az mindent megesz ha jó tudom!?1200nm -re hány kecske vagy más állat lenne elég?
Közben a házat újítják és nincs idő füvet vágni,de nem akarjuk hogy újra benője gaz!gyomirtózni nem akarunk a terület még töltve lesz,de nem most.
A kecskét gondolom nem kell egész nap etettni,viszont a fűnyírással van hogy elmegy egy nap,meg ami utána marad azt össze kell szedni,elégetni.Én nem bírom 15 hetes kismama vagyok és jobb szeretném ha a párom is inkább a házat csinálja!A fejést pedig megoldjuk,van aki szívesen megcsinálja,sőt el is fogyasztja:-)
azért gondoltunk a kecskére mert azt ki lehet kötni,a birkát nem szokták.Az egyik oldal nincs még elkerítve,támfalra vár.este beraknánk az ólba de napközben legelésztetnénk.
Kiírtani akarod a füvet, vagy nyírni?
Mert a kecske tépi (és mellesleg minden mást is szétrág, a fék törzsét, kerítést, stb).. a birka viszont nagyon szép egyenletesre harapdálja... unokatesóméknak volt birka fűnyírójuk (két birka egy 3x3 méteres mozgatható "karámban", amit félóránként arrébb toltak) és gyönyörű volt a fű. :)
De ne feledd, hogy míg a fűnyíróból csak vágott fű jön ki és azt is oda rakod, ahova szeretnéd, addig az állatoknál teljesen más formátumú az "output" :). Büdös is és csúnya is.
1 év míg kész lesz a tereprendezés,támfal addig kéne kecske.Inkább etetem őt mint a férjemet nyúzzam a kert miatt.szerintem max kettő elég lenne.És ha kölcsön az most mindegy!
Inkább az a kérdés hogy akkor nem gondoltam hülyeségre!Mikor azt mondtam hozzunk kecskét,majd az le legeli szó nélkül!
"A birka nem jobb, mert az nem eszik meg mindent."
Ok, akkor bocsánat, tévedtem.
És a liba? Mondjuk abból sok kell, gágog meg minden egyéb baj is van vele és még tejet sem ad :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!