Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Az élő hal vásárlást hogyan...

Az élő hal vásárlást hogyan lehet megoldani nyáron, hogy meg ne romoljék, amig az ember hazaér vele?

Figyelt kérdés

A kérdésem nem véletlen!Én ugyanis azon emberek oldalán állok,azokhoz tartozom,akik nemcsak karácsonykor,hanem az év minden hónapjában fogyasztanak halat előszeretettel.Mert a halászlével,amit én készítek egyszerűen nem tudok vele betellni.Ami jó,az jó!Egy ideje ugye az a szigorú feltétel a halárusítóknál,hogy eladás előtt csapja fejbe a halat,ne ficánkoljon,csapkodjon az a szerencsétlen.Állatkínzásnak számít,tehát jogos,és ugye télen a hidegben nincs is vele semmi baj.De mi a helyzet nyáron a 35-38,és nem ritkán a 40 fokos hőségben,amikor szó szerint nem jár még a levegő sem,és meglehet gyulladni?

Na most a következő történhet meg!Egy szép tikkasztó nyári napon,az ember a halárusító standon vesz egy szép 2-3 kilós pontyot.A halárus az állatot a kiszolgálás előtt fejbecsapja,mert kötelező.Belekerül a hal egy nejlonszatyorba.Aztán elindul vele hazafelé melegben.Ha közel lakik tán szerencséje van,de ha felül a villamosra,buszra ami még ráadásul dugba is kerül,légkondi sincs mindegyiken,attól függ milyen messze lakik.Aztán végre mikor hazaért,azt tapasztalja,hogy a fejbecsapott hal,amitt vett,hogy elkezdett büdössödni,a húsa nyálkás,kékes,a kopoltyúja beesett.Dobhatja a kukába,és futhat a pénze után!És miért?Mert a hal húsa a nagy melegben a legkönnyebben romlik,és elfogyasztása ételmérgezést okoz.Vajon gondoltak e erre a tisztelt állatvédők,mielőtt ezt bevezették?Amíg ez nem létezett,nem véletlenül vittem haza élve,és nem kínzás céljából,hanem azért,hogy meg ne romoljon.De otthon aztán azonnal feldolgoztam,lefagyasztottam,semmit se bíztam a véletlenre.És amióta ez az előírás,azóta csak úgy tudom megoldani a dolgot,hogy a nagy hőség beköszöntéig 3-4 hónapra megveszem a szükséges élőhalmennyiséget,hogy ne kelljen nélkülöznöm.Feldolgozom.lefagyasztom,semmi se megy kárba.Persze okoskodtak már nekem olyanokkal is,hogy vigyek magammal hűtőtáskát,de azt nem arra tervezték. Meg,hogy vegyem meg hajnalban amikor még nincs az a hőség.De szerintem az a 15-18 fok is sok.

Nehogy félreértsen valaki!Nem azt mondtam,hogy töröljék el ezt a halelkábítást,csak számoljon azzal az,aki nyáron halat vesz,teljesen mindegy élő-tisztított,az számoljon ennek következményeivel.Én mindíg is élőhalat veszek,a tisztítottaktól tartózkodom.Ki tudja az mióta van a pulton?

2016. jan. 11. 18:22
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Miért szerinted az nem állatkínzás, amilyen tartályokban/akváriumokban tárolják őket, míg megveszed?

Komolyan, a 10-12 éves gyerekek nem viselkednek így! Kb ez a "nekem ez keeeeeeell" szint, kompromisszumot nem kötünk, 7 kiló túl nehéz, nem fogunk annyit cipelni (elsős gyerek iskolatáskáját mérd le, ő 6-7 éves).

2016. jan. 12. 00:30
 22/28 A kérdező kommentje:
Nem!Ha megfelelő a tartály,akvárium nagysága,ami egyébkéntis elő van írva,akkor nem,pláne ha levegő is van biztosítva nekik!És ha ez be lenne tiltva,akkor szerinted honnan vegyünk halat?Hogyan csináljunk halászlét?Vegyek fagyasztott hekket,tengeri herkenytyűket?Mert az nem az én világom!Nagyon sokan szeretnek egészben halat vásárolni,a legjobb példa erre karácsonykor van!Az az állatkínzás,ha élve hagyjuk fulladozni a szatyorban!
2016. jan. 12. 00:53
 23/28 A kérdező kommentje:
Hidd el nekem,jobb az hogyha megveszi az ember az élő halat(természetesen fejbecsapva),és otthon aztán az úgy dolgozza fel,ahogy akarja.Legalább tudja,hogy mit csinál.Ha szerinted be kellene tiltani a halvásárlást,akkor mégis honnan vegyenek az emberek halat?Tanuljon meg minden ember pecázni,vagy mi az Isten?
2016. jan. 12. 01:01
 24/28 A kérdező kommentje:
Még csak annyit mondanék,ha a tartályokban tartott halak árusítása állatkínzás,akkor nézd már meg mi a sorsuk a csirkéknek,akiket visznek a baromfifeldolgozó üzembe levágni?Azok a csirkék 6 hétig élnek összezsúfolfa,azalatt felnyomatják őket táppal,amitől meghíznak. Majd egy lezárható ládába kerül a szállítákor 10 élő csirke,és még pár ezer társai is csatlakoznak hozzájuk.Akkor így összezsúfoltan elszállítják őket az utolsó útjukra,ahol majd leölik őket.Na erre mit mondasz?Erre varrjál gombot!
2016. jan. 12. 01:26
 25/28 anonim ***** válasza:
Nem mondtam, hogy ezt helyeslem, sőt azt sem, hogy fogyasztok csirkehúst.
2016. jan. 12. 02:03
 26/28 anonim ***** válasza:
34%

A kérdezőt nem lefikázni kéne,hanem elgondolkodni azon amit írt!A baj csak az,hogy ilyenkor a legtöbb emberke nagyon okos tud lenni.Direkt a kérdés végére írta,hogy nem azt mondta,hogy töröljék el a halelkábítást,hanem azt,hogy számoljon nyáron a következményeivel.Meg az,hogy miért ebbe a kategóriába tette fel a kérdést?És akkor mi van?Összedőll a világ?Mit kell ezen ennyire kiakadni?Aztán ilyen hülyeséget se hallottam még,hogy tiltsák be a halárusítást?!Ezek szerint a halárusok nézzenek más munka után,és egyáltalán ne együnk halat,vagy mégis hogy képzelitek ezt?

Sajnos Magyarország nem egy halevő nemzet!Ez pedig komoly baj,mert a hal igenis sokkal egészségesebb,mint a többi zsíros hús(csirke-disznó-marha).De erre sokan tesznek rá a magasból.Ezért állunk első helyen a stroke,szívroham,érelmeszesedés betegségekben!

Jó napot!

2016. jan. 12. 06:26
 27/28 anonim ***** válasza:
És még azért állunk az előző válaszoló által említett betegségek élvonalában, mert minden apróságon felhúzzuk magunkat! Szép napot! 😇🌸🐟🌞
2016. jan. 12. 08:08
 28/28 A kérdező kommentje:
Utolsó előtti!Köszönöm szépen!
2016. jan. 12. 17:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!