Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Az élő hal vásárlást hogyan...

Az élő hal vásárlást hogyan lehet megoldani nyáron, hogy meg ne romoljék, amig az ember hazaér vele?

Figyelt kérdés

A kérdésem nem véletlen!Én ugyanis azon emberek oldalán állok,azokhoz tartozom,akik nemcsak karácsonykor,hanem az év minden hónapjában fogyasztanak halat előszeretettel.Mert a halászlével,amit én készítek egyszerűen nem tudok vele betellni.Ami jó,az jó!Egy ideje ugye az a szigorú feltétel a halárusítóknál,hogy eladás előtt csapja fejbe a halat,ne ficánkoljon,csapkodjon az a szerencsétlen.Állatkínzásnak számít,tehát jogos,és ugye télen a hidegben nincs is vele semmi baj.De mi a helyzet nyáron a 35-38,és nem ritkán a 40 fokos hőségben,amikor szó szerint nem jár még a levegő sem,és meglehet gyulladni?

Na most a következő történhet meg!Egy szép tikkasztó nyári napon,az ember a halárusító standon vesz egy szép 2-3 kilós pontyot.A halárus az állatot a kiszolgálás előtt fejbecsapja,mert kötelező.Belekerül a hal egy nejlonszatyorba.Aztán elindul vele hazafelé melegben.Ha közel lakik tán szerencséje van,de ha felül a villamosra,buszra ami még ráadásul dugba is kerül,légkondi sincs mindegyiken,attól függ milyen messze lakik.Aztán végre mikor hazaért,azt tapasztalja,hogy a fejbecsapott hal,amitt vett,hogy elkezdett büdössödni,a húsa nyálkás,kékes,a kopoltyúja beesett.Dobhatja a kukába,és futhat a pénze után!És miért?Mert a hal húsa a nagy melegben a legkönnyebben romlik,és elfogyasztása ételmérgezést okoz.Vajon gondoltak e erre a tisztelt állatvédők,mielőtt ezt bevezették?Amíg ez nem létezett,nem véletlenül vittem haza élve,és nem kínzás céljából,hanem azért,hogy meg ne romoljon.De otthon aztán azonnal feldolgoztam,lefagyasztottam,semmit se bíztam a véletlenre.És amióta ez az előírás,azóta csak úgy tudom megoldani a dolgot,hogy a nagy hőség beköszöntéig 3-4 hónapra megveszem a szükséges élőhalmennyiséget,hogy ne kelljen nélkülöznöm.Feldolgozom.lefagyasztom,semmi se megy kárba.Persze okoskodtak már nekem olyanokkal is,hogy vigyek magammal hűtőtáskát,de azt nem arra tervezték. Meg,hogy vegyem meg hajnalban amikor még nincs az a hőség.De szerintem az a 15-18 fok is sok.

Nehogy félreértsen valaki!Nem azt mondtam,hogy töröljék el ezt a halelkábítást,csak számoljon azzal az,aki nyáron halat vesz,teljesen mindegy élő-tisztított,az számoljon ennek következményeivel.Én mindíg is élőhalat veszek,a tisztítottaktól tartózkodom.Ki tudja az mióta van a pulton?

2016. jan. 11. 18:22
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
61%
Igazad van. Nem is eszek:) 30 éve pecázok. Mindig főzik bográcsban a tóparton, de a pontynak, hááááát. Szóval, messze van a marhalábszártól:)
2016. jan. 11. 18:55
 12/28 A kérdező kommentje:
Kettes válaszoóhoz még annyit fűznék hozzá,hogy eleve élő halat már nem adnak,azt fejbecsapják,mielőtt kifizeted,TEHÁT TILTOTT!!Másrészt egyszer vettem már tisztított halat,de befürödtem vele,otthon éreztem meg,hogy büdös volt.,blokk hiányában már nem tudtam visszavinni.Köszönöm én az ilyet!Oké,elkábítás után,amikor az ember hazavitte,hagy pucolja meg szépen,és dolgozza fel a halat ,ahogy akarja!
2016. jan. 11. 19:00
 13/28 A kérdező kommentje:
Hmmm!Nem is rossz ötlet,legalább kiegyensúlyoz kedves kilences válaszadó!
2016. jan. 11. 19:03
 14/28 A kérdező kommentje:
Bocsánat,tízes válasz!
2016. jan. 11. 19:05
 15/28 anonim ***** válasza:
74%

Istenem, te még a segítségben is a problémát keresed!

Ha annyira szereted a halat, akkor dolgozz meg érte, ha már pecázni nem tudsz, legalább egy hűtőtáskát tudj cipelni! A zsák alakú hűtőszatyor pedig nem fog leszakadni. Mindent csak akarni kell. 😉

A kínzás fogalmával pedig nem vagy tisztában jelenleg.

2016. jan. 11. 19:08
 16/28 anonim ***** válasza:
73%
Te egy olyan ember vagy, aki a legkisebb problémákat (amivel mellesleg azt mondod, hogy egyet kellene értünk az általad preferált állatkínzásban). Meg sem nézted a kategóriát, vagy egyértelműen provokatív kérdés a díszhaltartók és állatvédők számára. És tévedsz. Bármikor betilthatják, azt is, hogy tartályokból/akváriumokból árusítsák őket az ilyen barbárok számára, akik csak magukkal törődnek. Kevés még az állatvédő.
2016. jan. 11. 19:11
 17/28 anonim ***** válasza:
57%
#15-tel nagyon egyetértek.
2016. jan. 11. 19:13
 18/28 Platypus ***** válasza:
87%
Nem azért, de 1-2 óra alatt még kánikulában sem romlik meg a hal. Ennél többet szokták pácolni egyesek. De rendben, fóbia is létezik, vegyük komolyan, hogy ettől rettegsz. Adott 2 hal meg 3 jégakku, ahogy írtad borzasztó 7 kiló. A hűtőszatyornak nincs érezhető súlya. Az szatyorban valóban kényelmetlen. Ugyan a szomszéd nénik felénk sokkal többel szaladgálnak, de miért ne legyen fontos a kényelem egy egészséges felnőtt embernek? Erre találták ki a banyatankot meg a hátizsákot. Úgy aztán 20-25 kilót is el lehet cipelni. A 7-et meg sem érzi az ember a hátán. A 80 éves szomszéd nénimnek megy, szóval a hiba szerintem nem a gonosz állatvédőkben van, akik nem engedik a pontyot lassan megfullasztani.
2016. jan. 11. 19:24
 19/28 A kérdező kommentje:
15-16 válaszadók!Szerintem rohadtul nem vagytok ti azzal tisztában,amit mondani akartam ezzel az egésszel!De ne is magyarázkodjatok többet,egyáltalán nem érdekel a véleményetek.Elmondanám nektek,ha nem tudnátok,hogy élőhal vásárlás már csak papíron létezik!Szigorú szabály van rá,hogy mielőtt a halárus kiadja előtte a vevőnek,üsse fejbe.Vagyis élve már nem lehet hazavinni!Ha így odaadják,a hal már semmit sem fog érezni,te meg azt csinálsz vele otthon amit akarsz.Nem,nem fogják ilyen hülyeség miatt a halárusítást betiltani,mivel ahogy előbb is írtam,élve nem viheted haza!
2016. jan. 12. 00:04
 20/28 A kérdező kommentje:
És nem vagyok állatkínzó,csak egyeseknek jól esik belerúgni a másik emberbe!Ahhelyett,hogyha nem érti,akkor olvassa el mégesgyszer a kérdést.Ennyi!
2016. jan. 12. 00:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!