Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miért oltják azokat, akiknek...

Miért oltják azokat, akiknek ivaros állataik vannak?

Figyelt kérdés
Hiszen, ha nem ivartalanítunk egy kutyát, attól még nem biztos, hogy hozzájárul az állománynöveléshez. Hiszen kerítés mögött van stb.
2010. márc. 26. 08:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nem Neked, hanem a 2. és 3.-nak szántam.
2010. márc. 27. 11:14
 12/15 anonim ***** válasza:

Az egy dolog, hogy a ti környéketeken normális állattartók vannak, senki nem mondja,hogy felelős gazdaként ne lehetne elkerülni az ivartalanítást.

De nyisd ki a szemed a legtöbb helye nem így van.

És igenis ideges a kutyád, de mivel nincs veled egész nap, és nem viszed olyan sokat sétálni stb., mint a panelosok, merem azt mondani, hogy nem ismered olyan jól a kutyádat, mint sokan a lakásban. Persze, mikor az a nap fénypontja hogy belépsz a kapun és átvágsz a kerten, akkor nem látsz rajta idegességet. Igenis keresi a szukát, csak te nem tudsz róla.

Azért azt megnézném, hogy visszamegy-e hozzád első szóra, ha a folyóparton megjelenik egy tüzelő szuka. Bármibe fogadnék, hogy nem. És itt a probléma, hogy lehet, hogy azon a környéken normális gazdik vannak, de a legtöbb helyen nem, és nem igyekeznek nagyon szétválasztani a párt.

2010. márc. 27. 14:19
 13/15 A kérdező kommentje:
Honnan tudhatod, hogy nekem mikor unatkozik a kutyám? Vagyis a kutyáim. Vadászkutyák, és az életük kicsit többől áll, mint a kedvencként tartott kutyáké. Azoknak meg, akik tüzeléskor le szokták hozni a kutyájukat, mindig megmondjuk, hogy ne tegyék. Mondjuk ritka eset, általában az "újgazdák" követik el ezt a hibát. Nálunk kicsit más a helyzet, mint az ország többi részén. Itt felelős állattartók vannak többségben.
2010. márc. 27. 15:36
 14/15 anonim ***** válasza:
Külföldön több helyen például az USA-ban is ha menhelyről hozol haza állatot az alapvetően ivartalanítva van, ez egy alap dolog máshol. a nyuszink is ivartalanított, mert amit nem ismer annak a hiánya sem fáj (soha nem fogom lány nyuszival összeengedni), és nem szeretném, hogy daganatos betegségek miatt idő előtt meghalljon, ez szerintem a felelősségteljes állattartáshoz hozzátartozik ha nem akarunk szaporítani.
2010. márc. 27. 20:13
 15/15 anonim ***** válasza:
Nézd, mi valóban kedvencként tartjuk a kutyát, de engedelmességizünk, és agility-zünk olykor sportszerűen is. Én nem vagyok biztos benne, ha a kutya nem lenne velem szinte egész nap, nem tudtam volna vele olyan kapcsolatot kiépíteni, hogy minden szituban engedelmeskedjen fenyítés nélkül. :S Persze lehet,hogy én ezt rosszul gondolom, de így érzem.
2010. márc. 29. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!