Magunkat miért nem soroljuk a majmok közé?
Az emberek nem majmok, de majomalkatúak, illetve azon felül főemlősök. Viszont az embereknek és a majmoknak van egy viszonylag közeli közös őse.
"Az emberfélék összes tagja majom, rajtunk kívül!!"
Eleve téves a kiindulási pontod.Nincs "emberfélék". Ráadásul DNS alapján sem vagyunk majmok, mert nem ugyanaz a DNS-ünk. Az a picurka különbség teszi az embert emberré és a majmot majommá.
Kicsit utánanéztem, no, magyarul már lemajmoznak minket :) Az emberfélék a keskenyorrú majmok közé tartoznak. S majomalkatúak is vagyunk.
Az ember benne van a Reptilia kládban is :) Közelebb állunk a dinoszauruszokhoz, mint a békák, ami az első Jurassic Park filmre nem vet jó fényt :D
Az utolsó kommentelővel egyet tudok érteni!!
Viszont van itt egy olyan válasz amit nagyon nem éttek!! Valami olyasmi van benne hogy: azért nem vagyunk majmok mert a DNS-ünk nem egyezik meg az övéjükkel!!!
Könyörkök!! Az orángután és a csimpánz DNS-e közt még nagyobb a külömbség mint, a miénk és a csimpánzok DNS-e között!! Mégis majom mind a kettő!! Bár ezt a kérdésemben kifejtettem!!
Szóval azok akik annyit tudnak ezekről az állatokról hogy, szőrösek és fára másznak azok inkább ne írjanak!! Köszönöm!!
Egyes tudósok szerint az ember a csimpánz neoténiás faja az ember. Ezt azzal indokolják, hogy a fiatal csimpánzok tanulókészségüket felnőttkorukra elveszítik, mi viszont nem és a fiatal csimpánzok csontozata gyakorlatilag megegyezik az emberek csontozatával.
Ez is egy helytálló elmélet, de igazából a legtöbb ember ezt nem szívesen veszi tudomásul. Persze ez csak egy feltevés, bár szerintem megérné többet foglalkozni a témával.
Ebbe a neoténiás dologba van valami!!!!
De ott van a végtagok hosszúsága, a kéz szerkezete stb...
Ezért necces a dolog!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!