Melyik élőlény él a legrövidebb ideig?
Figyelt kérdés
2010. márc. 10. 12:30
3/19 anonim válasza:
Lehet, hogy nagy butaság, de én is úgy tudom, hogy a kérész (nálunk tiszavirág).
4/19 anonim válasza:
A választ még nem találtam meg, de máris korrigálom a saját válaszomat is: www.haziallat.hu-n találtam:
Élj a mának, tiszavirág!
A Tiszán látható, a kérészek csupán néhány napig tartó különleges násztánca. Bár sokan úgy vélik, ezek a rovarok a legrövidebb életű állatok közé tartoznak, ez a kijelentés nem helytálló. Valójában a tiszavirág lárvája három éven keresztül él a vízben, mielőtt bebábozódna, majd kikelne. Ezután mindössze négy napig él kifejlett rovarként, és csupán a párkeresés, a párzás foglalkoztatja. A megtermékenyítés után lerakja petéit a vízfelszínre, majd élete véget ér.
5/19 anonim válasza:
lehet, hogy jól hangzik, de tapasztalatból tudom, hogy nem néhány napot, hanem pontosan 1-et töltenek el kifejlődve. Ezallat párosodnak, petéket raknak majd, elpusztulnak.
6/19 anonim válasza:
Igy van!! A tiszavirág, és egy napig él csak :( (szegényke)
7/19 anonim válasza:
Én azért nem sajnalom annyira. Azért születik, hogy szexeljen egyet. :)
9/19 anonim válasza:
A kérész több évig él lárvaként, aztán kifejlődik ÉS csak ezután él egyetlen napot kifejlődött állapotban. Szóval nem a kérész. :) De délutánra keresek az állatrendszertan jegyzetemben egy rövid életű élőlényt :)
10/19 anonim válasza:
háááát...
a a ebihal amit elütnek.....(a traktórra')
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!