El lehet engedni egy lovat terepen (ha kivisszük sétálni)
ha én is ott vagyok és figyelek rá?
Figyelt kérdés
Ha jobb idő lesz ki szeretném vinni a lovat amin lovagolok jelenleg sétálni azon az útvonalon ahol terepen szoktunk járni.Futószáron vinném ki és ahol van egy nagyobb mező ott elengedném ,hogy legelésszen és mozoghasson.Persze addig figyelnék rá hova megy és ha nagyon elkalandozna akkor visszahívnám magamhoz.Ez a mező elég távol van a lovardától a városon kívül úgyhogy emberre nem jelentene veszélyt.Csak egy kicsit ragaszkodik az idősebb társához és szerintem ideges lenne ha egyedül vinném ki.Vigyem a másik lovat is úgy hogy valaki más vezeti?Vagy nem lenne probléma és idővel megnyugodna?
2010. márc. 7. 15:18
1/8 anonim válasza:
A ló társas lény és ménesben, vagy lovak között érzi jól magát. Az hogy egy nagy mezőre egyedül kiviszed, neki nem jelenti azt az élményt, amit te gondolsz.
Ennél még egy lovardai karám is jobb, ahol társaságban van.
Ha mindenképp ki akarod vinni,akkor is körbekerített legelőre vidd. És lehetőleg ne egyedül
2010. márc. 7. 15:28
2/8 anonim válasza:
Igen igen szerintem is többen menjetek. Egyedül nem fogja jól érezni magát, nyugtalan lesz.
2010. márc. 7. 15:38
3/8 anonim válasza:
Az a legmagasabb szint, hogy te a lovat, idegen környezetben, be tudj híni, még akkor is (de főleg akkor), ha éppen megilyed. Ehhez nagyon sokat célzottan kell gyakarolni, és még akkor se biztos a siker. (esetünkben amúgy valszeg simán beállna melléd, ha nem szeret egyedül lenni) A futószár meg elég hosszú, nem értem minek levenni róla? Magadat akarod ámítani, hogy szabadásgot adsz neki?! Fölösleges. Nem igényli, és nem is lesz szabadabb, nem mehet, ahova akar, csak ahova te engeded - csak karámot építesz deszka nélkül.
2010. márc. 7. 15:49
4/8 anonim válasza:
ne
2010. márc. 7. 15:56
5/8 anonim válasza:
El ne engedd!!! Első dolga, hogy spurizik vissza a társaihoz, max, ha legeltetni akarod, akkor kiviszed és ott sétálsz mellette úgy, hogy van rajta vezetőszár vagy futószár vagy bármi. Jókedvű lónak aki bakolászik stb nem tudsz parancsolni. Enyém bekerített területen van, és van hogy elengedem és körbe-körbe spurizik eszeveszett vágtába és hiába csittegek, meg mittom én, nem áll le, mert élvezi, bakol, ágaskodik, játszik. ő mondjuk teljesen egyedül van itthon, most van befedeztetve, és így lesznek ketten, de ez már nem ide tartozik:)
2010. márc. 7. 16:16
6/8 anonim válasza:
Teljesen ne engedd el! Az lenne az első, hogy sarkonfordul és haza megy. Ha viszed a futószárat, úgy engedheted legelészni, hogy odaadod neki a teljes szárat, de a végét fogod, aztán leheveredsz a lovad mellé. Ilyenkor csak arra kell figyeled h e lépje bele a szárba.
A visszahíváshoz rendkívül nagy bizalom kell, hogy kint is működjön.
2010. márc. 7. 18:43
7/8 anonim válasza:
Egy Nevzorov féle módszerrel lovagolt ló is úgy süvített haza egy ilyen "legelészésről", hogy öröm volt nézni.
Semmiképp ne engedd el.
2010. márc. 7. 20:07
8/8 A kérdező kommentje:
Hát már egyszer erdőben elengedtem.Akkor ügetett egy kicsit aztán megállt legelni.Mikor már távolra elment akkor visszahívtam és visszaügetett hozzám.De ezt még csak egyszer próbáltam.De olyan terepen ahol könnyen el tud vágtázni akkor nem engedem el csak hosszú szárat adok neki.Persze akkor visszük a másik lovat is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!