Hogyan kell levágni egy disznót hogy minnél több vér folyjon ki belőle?
Az első válaszolótól kérdezném, hogy szerinted vidéken, falun az meberek miért nevelik a disznókat? Azért, hogy megvárják, míg végelgyengülésben meghal, vagy elviszik egy henteshez, hogy az vágja le nekik? Falun mindenki magának vágja a disznót, ennek hagyománya is van, úgyhogy szerintem te nézz utána a dolgoknak mielőtt válaszolsz.
A kérdezőnek azt javaslom, amit a többiek: feltétlenül kérd gyakorlott ember segítségét, esetleg először te segíts be máshol, és akkor elsajátíthatod ami téged érdekel.
Amúgy a disznó a vágóhídon is "tudja", hogy mi fog vele történi...
Igen, fűvet meg bolrot ennél ha éppen nem valamelyik élőlényt kinzod meg majd végzed ki hogy aztán a testrészeit hőkezelve felfald.Ha az ember húsevő állat lenne élve tépné szét az áldozatát és kifejlődőtt volna benne a vadászösztön...Az ember növényevő ahogyan a főemlősők alapjáratban, nézd meg a csimpánzt aki néha megeszik egy kis hangyát vagy ráugrik a dögre de amugy elvan növényen.A fogazatra szoktak hivatkozni de a fogazat ahoz alakul amilyen életmodot folytat az adott faj.
A házisertés szervezete nagyon hasonlít az emberére, pl a
disznó szíve elméletileg átültethető lenne emberbe illetve vérátömlesztést is kaphatnánk leszámítva hogy ezek a kutatások még gyerekcipőben járnak.
először is ne egyedül,olyannal aki ért is hozzá! Nemrég fogtam meg egyet és szurtam le, és szerintem előszőr nem sikerül senkinek az ütőereket próbáljátok meg elvágni. Probáld meg úgy hogy ne gegőt vágj mert akkor tiszta vér lesz a tüdő és nem lesz sok finom vér !!
Jótanács a kés éle legyen mindig a földfele úgy sokkal könyeb elvágni az ereket!!
Két eret vágj el!
Nagyon egyszerű a folyamat. Hajnali 5kor felkelsz, beleugrasz a gumicsizmádba, felveszed a jó meleg mellényedet, esetleg egy sapkát is. Aztán előveszed a szúráshoz való szerszámaidat. Úgymint egy darab kábítópuska (Jp4-es elég jó vagy Dick márkájú. Neten tudsz ilyeneket venni). Aztán egy darab borotvaéles szúrókés, melynek pengéje elég keskeny és max 15 cm hosszú. Egy darab orrfék. Bemész az ólba, belerakod az orrfék hurokrészét a disznó orrába, a segítőid meg megragadják fülénél-farkánál a disznót. Kihúzzátok az ólból. Fejbelövöd, nem mindegy, hogy hol!!!!!! Aztán szépen elvágod a nyaki artériát, megvárod míg kifolyik a vér, ezt belerakhatod a hurkába vagy csinálhatsz hagymás vért, esetleg mindkettő. Ha többet akarsz tudni, írd e a google-ba, hogy "disznóvágás index", s olvss. Szerintem ne akarj egyből saját magad szúrni. én először a böllér segítségével megtanultam, hogy kell lelőni, majd megmutatta, hogy kell szúrni. (Persze lehet elektromosan is kábítani, csak én azt nem komálom....)
KÉRLEK NE KÍNOZD AZ ÁLLATOT!!!!!!!! Gyorsan, szakszerűen!!!!!!
Disznó vágás receptje:
Fogó, kábítópisztoly vagy sokkoló 3. kés 4.Emberek hogy lefogják(sokkoló esetébe elhanyagolható)
kábítópisztollyal: Fogóval fogd meg a lábát húzd ki a disznót.Lődd homlokon, mikor a földön van fogják le
Sokkoló.Húzd ki és szúrd bele és tessék földön van.Szúrd bele a nyakába a kést, vágjál rajta 4 v 5 cm hosszú lyukat a disznón így jobban folyik.Remélem segítettem.
Először kábítsátok el a disznót.hogy ne szenvedjen
(Dick vagy más márkéjú ún:taglópisztolyal ez a kábítópisztoly hivatalos megnevezése) vagy elektromosan sertéssokkolóva) A lövéses megoldásné jó ha van legaláb 2-3 segítőd akik lövés után megfogják neked a disznót,hogy ne tudjon vergődni amig megszúrod de ehhez sztem kérj segítséget,hogy hova szúrj.
Egyébként vagy a szegcsont fölé vagy alá kell szúrni de inkább a nyaki ütőeret vagy az artériát ajánlom ,ahogY AZ ITTHONI disznóölésekből tapasztaltam. Kábítás nélkül ne ölj le disznót mert megbüntetnek érte,bár a szomszédunk néha még igy csinálja. Ha viszont igy szeretnéd régi módon ahhoz legalább 4 vagy 5 jóerőben levő ismerősöd (férfi) erejére lesz szükség.
Próbáljátok meg kicsalogatni a disznót az ól elé vagy legalább a karámba ha van mondjuk egy kis szemeskukoricával. Amikor kijött akkor fogják le az ismerőseid és te akkor szúrd meg a nyaki ütőeret .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!