Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Hogyan kell levágni a struccot?

Zsirember kérdése:

Hogyan kell levágni a struccot?

Figyelt kérdés
2010. febr. 9. 20:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
25%
O.o
2010. febr. 9. 20:24
 2/18 anonim ***** válasza:
23%
Jaj, ne, itt sok állatvédő van..
2010. febr. 9. 20:25
 3/18 anonim ***** válasza:
67%
Miért,hát a tyúkot is le szokták vágni, nem? Ha azt kérdezném, hogy tyúkot hogy kell váni, annak is itt lenne a helye. A struccot is meg szokták enni, van is strucc farm Magyarországon.
2010. febr. 9. 20:28
 4/18 anonim ***** válasza:
69%
Hát, ugye a csirke nyakát is elvágják. A húsüzemben csigás fejtépő gépnek hívják, azt amivel eltávolítják a fejet a testtől. Nem üzemi körülmények között, ugye hátra törik a nyakát a csirkének, éles késsel majdnem teljesen átvágják, és kivéreztetik. 2-3 perc. Na most a struccnál ezt már nehezebb megcsinálni. Ugy kellene szerintem, hogy megvárni, hogy elmegy a strucc egy fal mellett, és akkor fejszével odacsapni a nyakára, hogy egyből leessen a feje, és akkor nem is fáj neki, mert mire azt gondolná, hogy "Á, ez fáj", akkorra már nem is érez semmit, és már nem is él. (nem vicces)
2010. febr. 9. 20:29
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Lehet kapni strucchúst,csak ritkán.
2010. febr. 9. 20:31
 6/18 anonim ***** válasza:
74%

Ennek nagy hagyománya van Afrikában. Nagyjából a disznóölésre hasonlít, de van benne a rodeóból is egy kevés.

Egy afrikai, a böllérsegéd, odaáll a strucc olához, s grizlimedve módra brummog, ettől megijed a strucc és kirohan az ólból. Azonban az ól tetején már vár egy másik afrikai, ő a böllér, aki ráugrik és megragadja a nyakát. A strucc megpróbálja ledobni az illetőt, de nem megy, mert a struccböllérek Afrikában mind profi rodeósok. Az állat 10-15 perc alatt kifárad és megadja magát. Amint eljön ez a pillanat, a böllér egy vágással átvágja a strucc nyaki ütőerét, majd leugrik a struccról. A strucc 2 másodpercen belül halottan fekszik oldalán. Ilyenkor jönnek a perzselők, majd jön a vér kicsorgatása (ezt megsütik és kókuszreszelékkel eszik ott helyben, üres kükuszdiófelekből, mint tányérokból), majd feldolgozzák az állatot.

Egyetlen részét sem pazarolják el. Legnagyobb csemege a füle, ezt az összegyültek legrangidősebb férfije és nője kapja.

A strucc koponyáját pedig kiakasztják száradni a legközelebbi majomkenyérfára, ez egy ősi afrikai szokás.

2010. febr. 9. 20:33
 7/18 anonim ***** válasza:
80%
Ezen már én is gondolkodtam, kíváncsi lennék rá én is. Hiszen a struccot a husáért tenyésztik, nem dísznek, valahogy csak levágják. Gondolom elvágják a nyakát,mint a csirkének,vagy leszúrják,mint egy disznót,de egyik sem lehet egyszerű,mert a strucc magas,erős,csíp,rúg,harap,elfut.
2010. febr. 9. 20:34
 8/18 anonim ***** válasza:
61%

Létezik már struccvágóhíd,menj el üzemlátogatásra vagy írj nekik.

Ott EU-előírások szerint vágják le az állatokat.

2010. febr. 9. 20:34
 9/18 anonim ***** válasza:
20%

Mit csinálni? :O

ilyet se hallottam még :D

2010. febr. 9. 20:42
 10/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát! Azért voltam rá kíváncsi, mert láttam hirdetést, ahol két kifejlett struccot kínáltak eladásra. Gondolkoztam rajta, hogy megvegyem a húsáért, de nem tudom, hogy kell levágni. Arra rájöttem magamtól ,hogy nem úgy megy, hogy "tálat a vérnek, teknőt a bélnek...". Gondolom, pálinkát isznak előtte! :-)
2010. febr. 9. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!