Hogyan kell levágni egy disznót hogy minnél több vér folyjon ki belőle?
Úgy kell beleszúrni a nyakánál, hogy eltaláld az ott futó fő ereket, és a vérének nagy része kifolyjon. Ehhez mindenképpen tapasztalt ember segítségét ajánlom, ugyanis nem tesz jót a húsnak, ha a vér nagy része benne marad.
Noha amióta az eszemet tudom évente 1-2x vágunk disznót a nagyszüleimnél, én sem merném vállalni ilyen helyzetben, mert nem biztos, hogy pontosan el tudom találni a megfelelő helyet, noha már számtalanszor néztem végig.
szerintem is nézd meg előbb, hogy egy böllér hogyan csinálja, de készülj fel, hogy egyedül nem is megoldható feladat....és tényleg a főütőerét kell megszúrni és kivéreztetni, közben meg szenved és rúg, de még el is szaladhat..láttam már ilyet sajnos, aztán a végén szegény elájult.
Roszz a kivéreztetéses technika, mert amikor a disznó fél akkor tejsav termelődik az izomzatban és jó rágós maradhat a húsa..
Hát ahogy elgondolkoztam ezen tulajdonképpen van valami igazság a lelkes állatvédők szavaiban.Hiszen a sertések az eggyik leginteligensebb állatfaj sokkal okosabbak egy kutyánál is és gyorsabban tanulnak és mégis az ember gyomrában végzik.
amugy meg ha nagyon ragaszkodt a disznóvágáshoz semmiképp se egyedül csináld oda több ember kell!És olyan ember aki ért is hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!