Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » őt legyőzné egy farkas?...

őt legyőzné egy farkas? (mutatok képet)

Figyelt kérdés

arra lennék kíváncsi hogyha a képen látható kutyus összetűzésbe keveredne egy megtermett szürke farkassal, mint ami régen a nyájakra is rátámadt, kijöhetne-e győztesen vagy alulmaradna?

tehát:

[link]

Vs.

[link]

köszi a válaszokat

2010. febr. 11. 15:55
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
ma 15:54: nem, nem az én kutyám van a képen. biztos mert még nem láttam ilyen "küzdelmet" vagy csak nem vagyok tisztában ezek szerint a farkas erejével én azt gondoltam hogy legalább percekig hadakoznának , hisz mégis egy harcikutya, vagyis masszívabb testalkatú és azt hiszem agresszívebb is, de hogy olvasom hogy még a fél perc is túlzás, sőt, akár 10 mp is elég nagyon meglepett. ha tényleg így van fej-fej elleni küzdelemben, azt is elképzelem hogy régen a nyájra támadó farkasokra még több agresszív juhászkutya is kevés lehetett hiába vastag bunda és szöges nyakörv...
2010. febr. 15. 17:59
 22/32 anonim ***** válasza:

Hidd el, nem túlzás. Elképesztő látvány, másodpercek töredéke alatt végez számításokat, tervezi meg a mozgáskoordinációját, méri fel a helyzetet, és ennek megfelelően cselekszik. Mintha egy processzor vezérelné.

Ha nagyobb testű kutyát fog meg is úgy ráncigálja, mint a rongyot, a gerince ide-oda hullámzik a szerencsétlen másiknak a lengetéstől. Az ereje pedig nem a mérete függvénye, egy 60 kg-os farkas elbánna ha akarna egy 130 kilós emberrel is simán, más az, hogy emberre a legritkább esetben támad a farkas. Egy jól hízott, ereje teljében levő farkassal egy 40-50 kg-os izmos harcikutyának sincs semmi esélye. Pláne ha a lompos a territóriumába való konkurrens behatolónak tekinti.

2010. febr. 16. 09:48
 23/32 anonim ***** válasza:
A nyájakat védő kutyákon nem véletlenül volt szöges nyakörv hiszen a farkas az torokra támad szóval egy jól megtermett igazi vérbeli juhászkutya ellen nem sok esélye volt. Persze most olyan juhászkutyákról beszélek akiknek az ősei is ezt csinálták és nem ilyen hobbikutyákról. Például a komondor feladata sem az volt hogy terelje a nyájat hanem hogy megvédje a ragadozóktól és a tolvajoktól, ahogy a kaukázusi juhászkutya is megvédte nem csak a farkasoktól hanem akár a medvéktől is a rábízott területet.
2010. febr. 16. 12:47
 24/32 anonim ***** válasza:
most miért,lehet párosodnak,de szerintam a farkas meglenne a vacsora
2010. febr. 16. 14:57
 25/32 A kérdező kommentje:
ma 12:47 ne hidd hogy így volt mert juhászok beszámolói szerint a komondornak sem volt esélye egymagában ha farkassal találkozott! ha nem volt több nagytestű kutya, vagy nem sietett a juhász a segítségére csúnyán helybenhagyta a koma
2010. febr. 16. 17:54
 26/32 A kérdező kommentje:
ugyanúgy ahogy a nagy "medveőlőknek" híresztelt kutyák sem öltek sosem egyedül medvét, nyilván ha többen voltak míg az egyik lefoglalta a macit, a másik támadhatta...
2010. febr. 16. 17:56
 27/32 anonim ***** válasza:
Ebben teljesen igazad van, ezt is le szerettem volna írni a válaszomban de kifelejtettem...
2010. febr. 16. 20:31
 28/32 anonim ***** válasza:
15:54-es vagyok. ha nem a tiéd, akkor is nagyon cuki. :)))
2010. febr. 19. 16:12
 29/32 anonim ***** válasza:

Kérdező : AZ édes kis punciharcos pár másodperc múlva véresen a földön feküdve várná a halálát, ha egy farkas megtámadná. Ugyanis kicsi, rövidszőr, nincs nagy zsírréteg, kisebb fogak...

Emígy ha vennénk egy kangalt(nézz utánna), ott talán volna valami esély, hisz a kangalt a nyáj őrzésére használták. Ha arra kóborolt a medve vagy mittoménmi akkor is megkellet élete árán is védeni a nyájat. De lehet hogy már a régi ösztönei elkoptak. Nem nagyon ismerem.

2010. aug. 17. 14:07
 30/32 anonim ***** válasza:
Na aki ráment a 2. képre annak 1 hét mulva trágya a gépe!Mivel virusos oldal!Hát ez van!Ha lenne rendes virusirtotok!Na csak ennyit akartam!Me am ozzila kiirta nekem!CSÁ!!!!!
2010. aug. 17. 21:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!