Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról/azokró...

Mi a véleményetek arról/azokról, akik a kóbor állatokat etetik?

Figyelt kérdés
Pl.: játszótér szélére ki van téve a "moslék", vagy lépcsőház elé stb. (a kérdés nem a vadállatok etetésére vonatkozik, h pl kiteszem a madaraknak a magvakat télire)
2010. febr. 10. 11:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogyan eteti. :)

Ha csak úgy kiteszi a ház elé, az elég gusztustalan tud lenni, mert általában ezek az emberek csak odateszik, de el nem takarítják pl. a tálkát, amiben az ennivalót kirakták.

Nálunk pl. van a lakótelep mellett egy hatalmas mező, egy autóút választja el a lakóházaktól. Szoktam ott látni egy idős hölgyet, aki mindig visz vizet és ennivalót az ott lakó néhány kóbor macskának. Ott nem zavarnak senkit, sem ő, sem a macskák; ilyen módon szerintem nagyon kedves, hogy segít azokon a macskákon.

2010. febr. 10. 12:01
 2/11 vav22 ***** válasza:
100%

Az, hogy szerencsére még vannak érző szívű emberek és hálát adok Istennek, hogy nem én születtem annak a kóbor, kidobott, éhező kis lénynek, mert akár fordítva is lehetne.

Természetesen nem a játszőtérre kell kitenni hanem féreesőbb részre ahol nem zavar senkit. Madarakat én csak családi háznál etetnék vagy földszinten, hogy ne fossa össze az alattam lévő erkélyét, ablakát.

Jó lenne, ha minden emberbe lenni ennyi emberség, hogy észreveszi nálánál rosszabb sorban lévő állatokat és természetesen ez az emberekre vonatkozik. Mi emberek vagyunk felelősek a sok kóbor állatért elsősorban!

2010. febr. 10. 12:04
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én szoktam a kóbor kutyákat, mikor rád néznek szomorú szemekkel, muszáj adni valamit nekik, akármi is van a táskádban. Maradék uzsi, ilyesmi.
2010. febr. 10. 12:06
 4/11 anonim ***** válasza:
48%
Hát szerintem nyugodtan tedd ki,semmi baj nem lesz,esetleg ha szólnak,akkor menjenek a ....!!!
2010. febr. 10. 12:10
 5/11 anonim ***** válasza:
Vannak olyan szakembertől származó vélemények, hogy a kóbor macskák etetése nagyob hiba mint az ivartalanítás hiánya, mert ezzel is növekszik a nem kívánt szaporulat. Értem én, de akkor sem tudom megállni, hogy a házunk előtt ételért könyörgő cicának ne vigyek le enni valamit. Talán hagyjam inkább éhenhalni??
2010. febr. 10. 12:13
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
nálunk is rengeteg a kóbor állat, amikor az én kutyáim nem esznek meg valamit, mert el vannak kapatva:P, akkor leviszem a kóbor állatoknak, és valami félreeső helyen, ahol tudom hogy megtalálják, lerakom a felkarikázott virslit, grillcsirke maradványt, kutyakaját ilyeneket... nem zacskóba, meg műanyag tálkába, mert az ott marad, hanem a'la natur, másnap reggelre eltűnik minden... persze nem a játszótér szélére, meg a ház mellé pakolom, mert az tényleg elég gusztustalan... ráadásul egy csomóan olyan kaját basznak ki, amit meg sem esznek ezek a szerencsétlenek...csak büdösödik napokig:S szóval lehetne kultúráltabban is megoldani a helyzetet...
2010. febr. 10. 12:18
 7/11 anonim ***** válasza:
felénk is van jó néhány "állatbarát" de azt nem tudom megmagyarázni nekik, hogy az,hogy kidobják a moslékot és itt ki is merül az állattartás, édes kevés... azokat a macskákat jó lenne, legalább egyszer állatorvos látná, mert a szőrük a szemük:S szörnyen néznek ki.... és főleg! nem ártana ivartalanítani őket, hogy legalább ne szaporodjanak, ha már ilyen szépen ideszoktatták őket...
2010. febr. 10. 12:26
 8/11 A kérdező kommentje:

Én is hasonlóan gondolom, mármint jó, hogy vannak, akik gondolnak az éhező állatokra, főleg télen. Viszont abba belegondol-e az etető ember, hogy azzal, hogy enni ad a kóbor állatnak (leginkább a macskákra gondolok), oké, hogy az nem fog éhenhalni, de nagy valószínűséggel életet tud adni egy újabb generációnak és egyre több és több kóbor állatka lesz...

Egyébként ezen azért gondolkodtam el, mert vagy 5-6 éve egy darab macskát nem lehetett látni a lakótelepen, most meg már tele van minden játszótér velük, a gyerekek meg játszanak a kismacskákkal, továbbá a közeli bozótosból áthordják a rengeteg kullancsot, ami ugye nemcsak állatra nézve hordozhat veszélyes betegséget.

És mielőtt szívtelennek tartana bárki, fogadtam már be utcán talált cicát, és a kutyámat is úgy fogadtam be, hogy menhelyre került volna, mert az előző gazdi felelőtlensége miatt született meg... De szerintem akkor sem jó támogatni azt, hogy még több kóbor állat legyen. Ha tehetném, szívesen magamhoz vennék ilyen kis állatkákat, de sajnos nem lehet... :(

2010. febr. 10. 12:27
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Két nagy probléma van azzal a dologgal, hogy etetés helyett ivartalanítani kéne:

-1. A kóbor állatok befogása és tartása Önkormányzati feladat, a helyileg illetékes gyepmester dolga. Szóval az ő dolguk lenne biztonságba helyezni az összes kóbor állatot, hisz az Állam erre ad nekik pénzt. Nem várható el az öreg nénitől, hogy az etetésen kívül legyen többször tízezer forintja+szállítási eszköze+helye a műtét utáni lábadozásra.

-2. bazi nehéz úgy okosnak lenni és nem etetni, hogy a kapuból kilépve elhagyatott cicacsaládot látsz. És a legrosszabb, amikor kétszer ránéztél közülük az egyik macskára, aki azóta a bejáti ajtóra felkapaszkodva vár minden este. Az egyik cicát már hazavitted közülük, aki a legbetegebb volt, a többi befogadott állatod mellé. Nincs pénzed a többit ivartalanítani.

Na, ilyenkor mi a teendő???

2010. febr. 10. 12:36
 10/11 anonim ***** válasza:

Nekem most pont ez a problémám, nálunk a szomszéd házból etetik a kóbor macskákat. Ilyenkor "mindenki cicái".

DE nincsenek oltva veszettség ellen. Ráadásul éjjelente itt vernyognak meg bunyóznak az ablak alatt és szaporodnak esztelenül. Felvetődött, hogy ivartalanítani kéne őket (először volt 2, azóta már 12 van) vagy örökbe fogadni, na ekkor már bőszen tagadták a kedves lakók az etetést, de azért midig raknak ki nekik a kuka mellé kaját.

2010. febr. 10. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!