Mit tegyek? Ti mit tennétek a helyemben?
Figyelt kérdés
Lassan egy hónapja eladtam egy lovat, és most azt mondja az új gazdája, hogy vak az egyik szemére, és csináljuk vissza az üzletet. A ló most van a 10 évében és nálam született. Lovaglásra használtuk és néha ment kocsiban. Soha még csak a gyanúja sem merült fel, hogy ne látna. Ti mit tennétek?2010. febr. 9. 16:07
1/5 anonim válasza:
Én kérném, hogy egy független állatorvos állapítsa meg, hogy tényleg vak-e az egyik szemére. Ha igen, akkor lehet visszacsinálnám.
2/5 anonim válasza:
Előző vagyok, bár most olvasom, már egy hónapja ott van az új tulajnál. Így már más. Mert ha rögtön másnap áll elő ezzel, hogy vak, akkor azt mondom, hogy oké. De már nála van egy hónapja, mi a garancia arra, hogy már akkor is vak volt, mikor megvette, és nem nála vakult e meg. Ezt meg szerintem állatorvos nem tudja megállapítani, hogy mióta vak. Nem vagyok járatos ebben, nem tudom milyen jogi következményekkel jár egy ilyen, mi áll az adásvételi szerződésben, van e erre vonatkozó rész. Ha nincs, akkor szerintem nem vagy köteles visszavásárolni.
3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon csodálkoznék, ha én nem vettem volna észre rajta.Állattenyésztő végzettségem van és lovastúravezető vagyok. Ha vak lenne, az egyik szemére, akkor féloldalasan tartaná a fejét és többnyire látszana a szemén is.
Amúgy szerintem ott is megvakulhatott éppen.
A lány kipróbálta, lovagolta, stb, egyszer sem ijedt meg.
2010. febr. 9. 16:18
4/5 anonim válasza:
Akkor pedig az lehet a háttérben, hogy valamiért nem felel meg neki a ló, nem bír vele stb., és találni akart egy okot, amiért visszatudná adni, plusz a pénzét is visszakapná. De szerintem azért egy állatorvossal nézessétek meg, addig ne vedd vissza! Lehet, hogy nem is vak, csak kitalálták.
5/5 anonim válasza:
ha esetleg utánfutóval vitték el tőled és nem lószállítóval akkor könnyen lehet hogy megvakult mert a ló sem mint a többi állat nem csukja be a szemét ,hanem huzatot kap az út alatt de ezért nem te vagy a felelős,"kapugarancia " szokták mondani amint a kapun kivitte az új tulaj onnantól nem te vagy érte a felelős,ha ő elrontott vele valamit
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!