Van egy nagy aquváriumunk/terráriumunk, mit tegyek bele?
Milyen állatokat szeretsz alapvetően?
Az az igazság, hogy vadonélő állatot nem kellene befognod. Én is csináltam ezt kiskoromban, összeszedtem a kertben egy-két levelibékát és betettem a terkóba, fogtam nekik legyeket és egyéb rovarokat emiket esznek, de idővel fakult a szinük, nem volt jó nekik a környezet.
Tiszai halakat is, amiket apa fogott és kicsik voltak még, tettem akváriumba...had ne soroljam mennyi minden nem volt megfelelő nekik :D
Vadonélő állat a természetbe született, ne foszd meg őket ettől a szabadságtól.:)
1. Számszerűsíts! Pontosan mekkora akváriumról/terriáriumról van szó?
Az, hogy nagy, az egy nagyon relatív fogalom. A legtöbb ember, aki eljön hozzánk, már a 40 literes akváriumomat is "hű, de nagy!"-nak titulálja. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy a 112 literes akváriumom is igen kicsi. Úgyhogy enélkül az információ nélkül felelős állatbarát/állattartó nem fog neked semmit ajánlani.
2. Nem ártana tudni, hogy az üvegkalitkátok megtartja-e a vizet. Ugyanis nem mindegyik terrárium van vízállóra szigetelve, sőt, gyakran vékonyabb üvegből készül, mint egy azonos méretű akvárium, tehát nem biztos, hogy megbírja tartani az oldalait feszítő víz súlyát.
3. Ezt a vadon fogott dolgot már most jó lenne elfelejteni.
Egyrészt, a legtöbb vadon élő "dög", amit bele tudnál rakni egy akváriumba, terráriumba szigorúan védet. Másrészt, ahogy Egyeske is említette, tényleg baromi nehéz nem kinyírni őket. Pl. a legtöbb vadon fogott jószág csakis és kizárólag élő eleséget hajlandó elfogadni. Pl. évszaknak megfelelő hőmérsékletet kell biztosítani nekik. Szóval ez egy nagyon-nagyon rossz ötlet.
Nyáron a naphalak kijönnek a Csepeli Kavicsos-tó szélére, meg a Duna szélére is a kövek közé, a pocsolyás részekre napozni. Kis hálóval meg lehet őket fogni könnyen.
A horgászok örülnek ha kifogod a hazai vizeinkből, mert ikrafalók és károsak más halakra nézve. Akváriumban nagyon könnyű tartani őket, mert mindent megesznek és nem különösebben kényesek a vízminőségre sem, és fűtés nélkül elvannak a szobában. Szép halak, főleg lámpa alatt, gyöngyházfényben csillog a pikkelyük.
Szeretik ha van világítás és alá gyűlnek napozni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!