Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » A vadászok hogy élvezhetik...

A vadászok hogy élvezhetik azt hogy egy állatot lelőnek puszta élvezet miatt?

Figyelt kérdés
Egyáltalán hogy lehet azt élvezni hogy egy állatot lelövünk? Mert szegény állat nem tud gondolkodni, és egyszer csak egy másik intelligens élőlény jön és puff lelövi...
2015. jan. 28. 02:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
79%
Nekem lenne egy másik kérdésem. A napokban hallottam egy olyan sztorit, hogy egy emberke megmentett egy fiatal sérült őzet vagy szarvast, aki segítség nélkül elpusztult volna. Hazavitte, gondozta.. cserébe kapott 2 évet, mert állítólag ez is orvvadászatnak minősül. Ebben mi a logika?
2015. jan. 28. 09:56
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

"aki puszta élvezetből megy ki az erdőbe legálisan nagyvadakat ölni mert hogy állítólag ez szórakozás. de a legfelháborítóbb az afrikai vadászok."

Ezek a tipikus fizetős hobbivadászok, és igen ők is kellenek, mert ők termelik ki a vadgazdálkodások bevételét. Az állam nem ad erre pénzt, mert há minek... Valahogy nekik is meg kell élniük, etetni az állatokat télen, fizetni a vadőröket, stb. Nem ingyen van ez se. És ha ehhez az kell, hogy egy gazdag Janival kilövessék a milliós agancsú gím bikát, akkor azt fogják tenni. Mert hát azért etették a bikát éveken keresztül, hogy a végén haszon legyen belőle. Minden gazdaság ilyen. Az emberek nagy része puszta szeretetből nem fog a vadállattal törődni.

Afrikában is ugyan ez a helyzet.

2015. jan. 28. 17:46
 13/22 anonim ***** válasza:

,,a növényt ne hasonlítsuk már össze egy álattal... a csigát gilisztát se tegyük már egy vaddisznó,őz, afrikai vadállathoz."

Pont erről beszéltem. Mondd, úgy őszintén mi jogosít fel téged arra, hogy eldöntsd azt, hogy egy gilisztának, egy répának vagy egy szarvasnak van joga az élethez? A válaszod második részét pedig már megválaszolták előttem.

2015. jan. 29. 01:34
 14/22 anonim ***** válasza:

"vadászok hogy élvezhetik azt hogy egy állatot lelőnek puszta élvezet miatt"

Akinek az állat lelövése élvezetet jelent az beteg (perverz) és azt gyakorlatilag nem lehet vadásznak nevezni.

Ezek a fizetővendégek inkább a hecc miatt vagy a trófeák miatt vadásznak, szerintem elég kevés, akit a gyilkolás tüzel fel.

És ezeket a milliomos fizetővendégeket nem lehet egy lapon említeni a valódi hivatásos vadászokkal.

Ebben a megfogalmazásban a kérdés is elég beteg.

Hol olvastad, hogy a vadászok az állat lelövését élvezik?

2015. febr. 1. 18:55
 15/22 anonim ***** válasza:

Ezzel az egész általánosítással van a probléma. Kedves kérdező te is általánosítasz. Miért? miért kell úgy kezdeni a kérdést hogy " a vadászok". Ha te kimondottan a hobbivadászokra gondolsz akkor írd le azt. De a lényeget már páran elöttem is leírták. Tudomásul kell venni, hogy a hús az nem fán terem. A vadászat mögött komoly vadgazdálkodás folyik. A vad az állam tulajdona, és egy érték, és egy megújuló erőforrás amivel gazdálkodni kell. Ha nem lennének vadászok, akkor az egész vadállomány eltorzulni, jelentősen megnőne a vadkár stb. És már mondták előttem is, a vadgazdálkodóknak is kell a pénz, ezért vannak hobbivadászok. De ők se lövöldözhetnek össze vissza kedvükre ahogy akarnak. Meg nem az öldöklés a céljuk. Akiknek mégis az, azokat hidd el hogy a vadásztársadalom is elítéli.

Arról nem is beszélve, hogy a vadászat egy idős az emberiséggel. Már az ősember is vadászott. Csak gondolj bele, ha nem vadászott volna, akkor kihal az emberiség.

2015. febr. 5. 18:33
 16/22 anonim válasza:
100%
Hát elmondom hogy a húsfogyasztásnak szerintem ez a legemberibb és legtermészetesebb módja. Vagy szerinted jobb az hogy ha a szerencsétlen állatokat születésüktől fogva bezárják, egy deka komfortot nem kapnak, és aztán úgy vágják le őket, hogy esélyük sincsen? Vadászatnál legalább az állat egész addig nomrálisan élt, és még mindig van esélye elmenekülni. Mert azért nem egyszerű dolog a vadászat... És a természetben is így működik a dolog a ragadozóknál. Vagy talán a ragadozókat is öljük meg, 'majd meglátjuk milyen "jó" nekik ha velük csinálják'?
2015. febr. 17. 21:13
 17/22 anonim válasza:
100%

Nem azt élvezik, amikor lelövik... Hanem a dicsőség, hogy akár több órán keresztül hajtja a vadat és utána pedig egy mindent eldöntő lövéssel véget vet az ember és állat közt játszódó macska-egér helyzetnek. Most bármit mondasz én nem hiszem el, hogy te nem düllesztenéd a mellkasodat egy hosszú, ámde eredményes vadászat után... A másik meg az, hogy a vadászatot kikéred magadnak, de a mirelit húst ugyamúgy megveszed a tescoban... Kérdem én melyik a jobb?

1, egy állat alig fér el a helyén a saját szarjában áll fél életén keresztül, csak ilyen meg olyan tápokat eszik amitől nagyobb lesz és húsosabb aztán meg levágják és ami van olyan szép azt küldik a bevásárló központba.

2, egy másik állat vadon él, társaival, saját könyezetében, viszonylag szabadon és mikor kiöregedett lelövik, de utána (nem tudom láttál-e már ilyet) megadják a kellő tiszteletet és szint mindent felhasználnak belőle.

Ezek után szerintem ne a vadászaton lovagolj :)

2015. febr. 18. 23:30
 18/22 anonim ***** válasza:
0%

nem akartam hozzászólni, de akkora baromságokat írnak egyesek, hogy muszáj.

kezdjük ott, h a pár válaszoló hadilábon áll a szövegértéssel. a kérdező PUSZTA ÉLVEZETről ír, ergo a hobbivadászatról beszél, erre egyesek jönnek a hentessel, vadg. szabályozásával stb.

„A vadászok sem lőhetnek le minden állatot, és nem mindig.

Csak azt az állatot lőhetik le, amelyik már öreg, vagy túlszaporulat van belőle. A vadállomány érdekében.”

persze, és hány olyan eset volt az utóbbi pár évben, amikor vadászok kilőtték a kutyát a gazdája mellől, sőt olyan is, h vakvezető kutyát lőttek le? mert ugye a magyar emberek arról híresek, h betartják a törvényeket és szabályokat.

*

kérdező, lehet itt udvariaskodni, de sajnos egyre több az undorító ember, főleg Magyarországon. aki élvezetből öl állatokat, az beteg.

2015. aug. 3. 17:27
 19/22 anonim ***** válasza:
Túlszaporulat a vadak között? Ez is egy elfogadhatatlan érv a vadászat létjogosultságának indokolására. Az embernek nem kellene beleavatkozni, mert a természet megoldaná ezt is. És mi van az emberek túlszaporodásával?
2015. szept. 24. 06:41
 20/22 anonim ***** válasza:

"Az embernek nem kellene beleavatkozni, mert a természet megoldaná ezt is."

Igen, a vadak lezabálnák a kukoricát, szétdúrnák a gabonát, lepusztítanák a fiatal erdőket...

Te meg ehetnéd azt, amit a 3 méter magas kerítés mögött megtermelsz. Vagy éhen halnál. Ezzel a másik kérdésedre is válaszoltam.

2015. szept. 24. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!