Képes egy ember megölni egy oroszlánt puszta kézzel?
Hát szerintem attól is függ milyen ember. Engem odaállíthatnál, biztosan nem tudnám legyőzni az oroszlánt, de egy izmos, erős, magas férfi lehet le tudja győzni.
2010. febr. 7. 13:23
Ha az oroszlán még fiatal kölyök, az ember meg erre van kiképezve, akkor igen, más esetben nem.
2010. febr. 7. 13:23
Nem, puszta kézzel egyszerűen nem vagy képes elég nagy károsodást okozni, ésha minden eszköztől eltekintünk, gondolok itt a közvetlenül nem használt tágyakra is pl szakadék, amibe belelökjük az állatot, akkor a dolog esélytelen. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy az állat védekezik is...
2010. febr. 7. 13:25
4/15 A kérdező kommentje:
Kedves előttem szóló!
Remélem ismered a nagy számok törvényét. Előfordulhat(!) az az eset is, hogy sikerül olyan károsodást okozni benne, amitől meggondolja magát. Ne felejtsd, a cápának csak az orrát kell megütni!
Azt gondolom, hogy rengeteg esetből egyszer megtörténhet az, hogy az ember győzedelmeskedik.
Matematika ide vagy oda, én is azt gondolom, hogy egy nem szelidített - tehát igazi, vadállat -, kifejlett oroszlán egyetlen mancscsapással legyőzi bármelyik kommandóst vagy idegenlégióst, stb. Nem hiszem, hogy azokkal a karmokkal, állkapcsokkal szemben bárkinek komoly esélye lenne a győzelemre.
A matematikában is van olyan alacsony érték, amikor az eredmény "nullához közelít", de ezt az eredményt a gyakorlatban (való életben) nullának tekintjük, csak matematikailag van jelentősége.
2010. febr. 7. 13:50
6/15 A kérdező kommentje:
"csak matematikailag van jelentősége."
Elég, nem? Elég arra, hogy a lehetséges szó jelentését kimerítse.
Szerintem ha az embernek sikerül az oroszlán hátára kerülnie, ahol csak a hátulsó mancsok érik el valamennyire, és van elég fizikai ereje, hogy fél karral kulcsolva, a másik karral rásegítve megfojtsa az oroszlánt, akkor elméletben lehetséges. Persze, odáig el kell jutni, hogy ilyen előnyös pozícióba kerüljön az az ember.
2010. febr. 7. 15:01
Nem, nem képes. Egészséges felnőtt oroszlánt biztos hogy nem. De sérülttel szemben sem hiszem.
2010. febr. 7. 17:55
9/15 anonim válasza:
attól függ, milyen ember és milyen oroszlán. pl. egy kiképzett, erős férfi egy fogatlan, öreg, tipikus emberevő-oroszlánt nagy biztonsággal le tudna győzni. de ha le is győzi, azonnali orvosi segítségre lenne szüksége, az oroszlán ugyanis dögevő, és a karma alatti kis "tokok" hullaméreg-raktárak. ez az anyag, ha a véráramba kerül, üszkösödést okoz. tehát egy látszólag jelentéktelen sérülés is könnyen lehet halálos.
2010. febr. 10. 15:29
Képes megölni.
Be kell nyúlni az oroszlán száján a farkáig és ki kell húzni azt.Na ekkor a leó feldobja a bakancsát.
2010. márc. 29. 21:37
Kapcsolódó kérdések: