Nem sajnálnak az emberek otthon egy kalitkába zárva tartani egy madárkát (pl. papagáj)? Ez nem állatkínzás?
Az enyémeim többen vannak és hetente többször kijöhetnek repülni. Van egy csomó játékuk és egymást is szórakoztatják.
Ha kiengedem a szabadba 2nap alatt meghal. Most akkor melyik a jobb? -_-
nekem is volt régen:)
1 hullámos papi. első naptól fogva olyan szelid volt(L)kis angyalom .
kézből evett, mikor kiengedtem repülni,akkor is a számítógép asztalomra jött- bökködte a kis csőrével a billentyűt:)
én minden nap kiengedtem,hiszen hagyta magát megfogni:)
Madaram jól elvan. Szórakoztatja magát a csengőjével, tükrével, boxzsákjával. Mindig kitalál valami új marhaságot :) Szokott csipogni nővérem madarainak is a szomszéd szobába, amúgy szelíd, de kis harcias :D Ha valaki a közelébe megy, elkezd veszekedni, de ráül az ujjunkra meg marcangolja :D Jól elvan, de nem szeret kijönni a kalitkájából, pedig szívesen kiengedném, sokszor nyitva van az ajót, de lusta repülni :D Már 10 éves.
20/L
Nagyapámnak volt papagája, amikor nagyapám meghalt, nagyanyám elajándékozta a madárkát (ahelyett, hogy nekünk adta volna, ha már nem neki nem kellett). Ez a kismadár minden nap reggel kijöhetett, egész nap nyitva volt a kalitka, ki-be járhatott, este szépen bebújt magától, akkor nagyapám becsukta. Nagyon jó élete volt, nemúgy az új gazdáinál, ahol hamarosan el is pusztult szegény.
Utolsónak:
Nagyapám úgy oldotta meg a potyogtatást, hogy újsággal letakarta a könyvespolcok, szekrények tetejét és 2-3 naponta cserélte. A padlóra pottyant termést pedig azonnal felszedte.
Anyukámnak mikor kislány volt akkor volt papagája, és bizony mikor elengedte kicsit repülni, akkor bizony pottyantott (nem győztek takarítani utána).
Szerintem a kalitka méretétől függ h állatkínzás-e vagy sem. Ha kényelmesen ki tudja benne nyújtani a szárnyait és tud csapkodni akkor szerintem már jól érzi magát.
Potyogtat. Eddig nekem is kint voltak egésznap és este vissza is mentek, vagy a kalitka tetején aludtak. Egyébként főleg oda pottyantanak ahol többnyire leszállnak. Én repülésközben nem igazán vettem észre.
Pár naponta felszedem és kész. Bár nekem eszik a növényeket :S bolondok :D
első voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!