Állattartásból (tyúk, liba stb. ) meg lehet úgy élni, hogy nem pusztítjuk el az állatokat?
Mi lesz a tyúkokkal, miután kitojták magukat?
2 éves kor után már elég ritkán tojogatnak, de a takarmányt zabálják.
Lehet eredményes de csak 1-2 évig utána semmi haszon, csak kiadás.
A letojt tyúkokat el lehet adni, ha nem akarod őket megenni...
Tenyéssz magyar fajtát(vagy díszbaromfit, brahmát, orpingtont, páduait vagy ami tetszik), arra nagy a kereslet kifejletten (kendermagos, fehér magyar, sárga magyar, ugyanezek kopasznyakú változatai, fodros liba, stb).Ha bio módon, nagy területen tartod, sztem visszahozzák az árukat, lehet egy alap megélhetéshez (kizárólag ezekből sztem nem).
Eladhatod a tenyésztojást is.
Az idősebb tyúkokkal nem az a fő gond egyébként, hogy már nem finomak (mert nekem pl. a kedvenc állatom a tyúk és a pulyka), én sem nyírom ki őket.
Hanem mert az idős állatok számos olyan betegség hordozói, amik őket nem betegítik meg, a csibéket, jércéket azonban megöli. (Jómagam is tájékozódtam ezügyben egy homeopata állatorvosnál, mert imádtam az összes kapirgát. Nem voltak addig kicsik nálunk, amíg a nagyok éltek.)
azt hiszed, gyapjúból tejből megélsz?
Ha csak a tojást nézed az lófasz.
Nehéz megölni, de ugyis jön a következő
takarmányt zabálják. 1 mázsa tengeri 3000 forint. kiadás bizony ez. akkor ha disznót, tartasz azon mit hasznosítasz? ott él a fejeden, azt zabál.
te még sokmindent nem tudsz az ilyenekről.
Nehéz levágni egy olyan állatot, amit te "neveltél fel", de a tyúk, liba, disznó, stb. haszonállat. Nem azt kell nézni, hogy megeszed, hanem azt, hogy amíg él, milyen élete van (rendes élelem, víz, elég terület a kapirgáláshoz, fedett hely az időjárás elől, nem verik őket), és amikor levágod, akkor azt hogyan teszed: egy mozdulattal, fájdalom nélkül, vagy ahogyan a vágóhidakon csinálják, kegyetlenül, brutálisan, pl. még élve megy a forrázóba és egyebek...
Az ember mindenevő, a hús fogyasztása természetes dolog és szükséglet is. Nem a húsfogyasztás ténye a probléma, hanem a mikéntje! A megfelelő tartásmóddal és a fájdalommentes leöléssel tiszteletteljesen bánsz az állatokkal. Bárcsak a húsüzemekben is megkapnák ezt az állatok!
Csak tojás eladásból nem lehet sajnos megélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!