Kendermagos tyúk jó lenne nekem?
Szeretnék venni 3 db tyúkot..kendermagosat, mert azok olyan szépek. Nem a húsuk miatt, hanem a friss tojás és a vidéki feeling miatt :)
Soha nem volt még tyúkom, nem tudom, hogy hogyan kell őket gondozni, és azt sem tudom, hogy ez a fajta megfelelő e tojni. Szeretnék minden nap friss tojást. Meddig tojik egy tyúk? Milyen hosszú életű, és ebből mennyi ideig aktív tojó? Köszi ! :)
A google jó barát.... csak a fíling miatt...
(egy falusi ember)
Ez is jó arra h tojást tojjon csak ezt a fajtát meg a fehéreket arra tenyésztik h levágják őket mert ezek a fajták gyorsabban nőnek mint a barna fajta.A TYÚK az olyan 3-4 évig tojik szerintem mi soha nem hagytuk eddig őket.Szerintem csináld azt h veszel kakast is és ha lesz kis csirke akkor azokat hagyd meg mert az idős állatokat sokáig kell főzni:D
Szaporításra viszont a japántyúkot ajánlom(az is ugyan úgy tojik csak kis tojásokat és nem hagy ki annyi napot mint a többi)
A kendermagos az nem fajta, hanem színezet.
Több fajtának is van ilyen színváltozata. Pl. a magyar, a plymouth rock, hadd ne soroljam.
Ezek a tyúkok évi 160-200 között tojnak. Az első évben a legtöbbet, utána egyre kevesebbet.
Az élethosszt nagyon nem tudni, olyan 2-3 évesen bele szoktak futni a késbe.
Nem tudom, senkit sem akartam sértegetni a kérdésemmel, és csak viccelni szerettem volna a "feeling-el", ezért nem értem a falusi ember rosszindulatú válaszát. Mindegy. Már Tapasztaltam, hogy falun nem annyira segítőkészek az emberek, besavanyodottak, és sokszor tahók...(Tisztelet természetesen a kivételnek)
A google-ban nagyon sok mindent olvasgattam már, de gondoltam megkérdem olyanoktól is itt, akik már benne vannak és csinálják, tapasztalatokkal rendelkeznek..
Természetesen helyük lenne, a férjem építene neki egy megfelelő ólat. A segítő szándékú válaszokat köszönöm! :)
Sajnálom, engem meg már túl sok atrocitás ért, merthogy falusi vagyok... Az ember nem magától savanyodik be. Elismerem, nem vettem a poént, csak mostanában itt is egyre több az olyan ember, aki viccet csinál mindenből.
(egy falusi ember)
Az jó lenne, ha a kukorica mellett a veteményesből visszamaradt hulladékot adnám nekik? Abban sokminden benne van.. A zöldektől kezdve, mindenféle zöldség (karalábé, krumpli stb.) héja. stb. stb.
Akkor vehetek kendermagos tyúkot, csak vágjuk le kb 4 év után? Egyébként, milyen áron vannak a tojó tyúkok? mennyi idősen érik el azt a kort, h már tojjanak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!