Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Tanítgatjátok a cicátokat?...

Tanítgatjátok a cicátokat? Hogyan? Mire? Mit tud már?

Figyelt kérdés
Mi most az ÜL parancsot gyakoroljuk. Ha leül, cicacsemegét és dicsérő szavakat kap. Ha nem, nem kap. Ha nem akarja csinálni, lenyomom a fenekét, így leül, és így kap dicséretet, de csemegét nem.
2009. dec. 17. 16:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem tanítottam sose, csak azt vártam el, hogy az alomtálcába nyomja a barnát. :D De szerencsére erre se kellett tanítani, mert amikor megkaptam, első perctől abba végezte a dolgát. :D Amúgy miért tanítod??
2009. dec. 17. 17:11
 2/6 anonim ***** válasza:

Én a kutyáimat tanítom. A macska az macska, nincs szüksége erre. A neét tudja, ha ki akar menni szól, szobatiszta, tudja azt hogy 'nem' és hogy 'cicc'. Bármit csinálhat amíg nem tesz rosszat, ha nem akar akkor nem kell jönnie. Csak ne másszon az asztalra meg ne karmoljon. ilyesmik. Nekem erről a cirkuszi oroszlánok jutnak eszembe. És az nem tetszik.

Imádok parancsolgatni meg nevelni, de a kutyákat. Amúgy sem tartom olyan érdekesnek, mert igaz, hogy nagyobb szám ha egy macska trükköket csinál, de a kutya sokkal gyorsabban megcsinálja, sokkal többet (nem azért mert okosabb), és jutalomfalat nélkül. Nekem pl az engedelmesversenyek jönnek be, dogdancing, csibészelés. Ezekhet gyorsan kell cselekedni. Nem úgy hogy kimondasz egy parancsot és egy fél perc múlva megcsinálja. A kutya az szótfogad, a macska az meg macska.

2009. dec. 17. 17:16
 3/6 A kérdező kommentje:
Bocseszka, de olvastam a neten, hogy egy kutatás szerint a macskák sokkal gyorsabban megtanulnák a trükköket, csak makacsságból nem teszik. A kutya sem azért csinálja, mert szeretné, hanem azért, mert próbál az ember kedvében járni, hiszen ha kiengednénk szabadon nem városban, akkor nem tudna életben maradni. A macska fog magának egeret, madarat, ilyeneket és ő megmaradna, ezért nem szorul rá az emberre.
2009. dec. 17. 17:30
 4/6 anonim ***** válasza:

Engem akkor nem olvastál mert odaírtam hogy nem azért nem csinálja úgy mint a kutya mert butább lenne. A kutya pedig lehet hogy kedvemben akar járni, de semmi olyat nem csinál ami neki nem okoz örömet. Mivel a trükkük eleve olyanok hogy kényszerítve nem lehet megtanítani. Kényszerítve legfeljebb az ülést, fektetést, ilyesmiket lehet. Van ugynevezett munkakutyák akik égnek a vágytól hogy dolgozhassanak, és rengeteg kutya él nyomorban, mégsem hagyja el a gazdáját akkor sem ha az nem tudja eltartani. De szerintem nem kellett volna azért idejönnöd, hogy kimutasd, a macskák mennyivel jobbak a kutyáknál akik csak azért vannak velünk mert egyedül megdöglenének (ami nem teljesen igaz, bár lehet hogy neked extra szuper mini yorkid van, de azért van egy-két kutya akinek lenne esélye, még az lehet hogy több mint egy kövér, elkényeztetett macskának, mert nem mindegyik macska olyan természetközeli már)

Én imádom mindkét fajt és egyformán jók szerintem. Mindegyik arra van amire teremetették őket. A kutya szolgál, a macskát meg én szolgálom.

2009. dec. 17. 23:16
 5/6 A kérdező kommentje:

"Nem kellett volna idejönnöd"

Mióta vagy regisztrálva?

2009. dec. 19. 09:26
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem folytasd!:)Nem árt,ha tud valamit.A 4 macskánk érti a Gyere!,Kaja! és a Most nem! szavakat.Ráadásul a negyedik kinyitja a pedálos kukát.xD
2010. ápr. 1. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!