Mennyi egy családban az elfogadható összeg, amit a háziállatra lehet költeni? Vezetett ez már valakinél konfliktushoz?
Például van egy ismerősöm, aki szinte csak segélyekből és alkalmi munkákból él, de havonta elviszi az állatorvoshoz vizsgálatra az 1 db kutyáját és 1 db macskáját, amiért havi 12 ezer forintot fizet, miközben ez szerintem a jövedelme ötöd-hatod-heted része lehet.
Egy másik ismerősöméknél azért állt a családi perpatvar, mert a kutyájuknak valamilyen daganata lett és a nő egy félmillió forintos műtétet akart rajta elvégeztetni, de a férfi nem engedte. Közben anyagilag sem álltak túl jól.
Nektek mennyi most az elfogadható összeg és hol van az a határ, amit már nem lépnétek át emiatt?
Mennyi az az összeg? Amennyi kell a gyógyításához!
Én az utolsó forintomat is rákölteném. Magamhoz vettem, szeretgettem, tanítgattam, ha baj van cserbenhagyom, mert nem akarok sokat költeni rá? Az ilyen embere remélem sterilizáltatták magukat és állatot sem tartanak!
Az 1. esetben nincs az állatoknak semmilyen baja. Csak havi szintű ellenőrzésre járatja őket, gondolom az állatorvos legnagyobb örömére (de komolyan, irónia nélkül, hiszen havonta otthagy 12 ezret).
A 2. esetben egy kb. két minimálbérből élő családról volt szó, ahol természetesen nem volt túl sok megtakarításuk és mindeközben a gyerekeik közül az egyik egyetemista volt és őt is támogatni kellett volna. Az asszony hitelt akart felvenni, hogy a kutya műtétjét fizesse.
Na pont a 2. esetben nem kellene EGYÁLTALÁN állatot tartani, hogyha az egyik fél úgy áll hozzá, hogy baj esetén dögöljön meg az állat. Ha nincs rá pénz, akkor ne legyen állat. Ennyi. Ellenkező esetben szívtelenség.
Ha a háziállatom élete múlna rajta, simán vállalnék másodállást, hogy a műtétjét fedezzem...
Sajnos sok ember nem gondol bele,hogy ha megbetegszik az állata,mennyit kell rá esetlegesen költeni.Tény,hogy ettől még szeretik az állatot,mégis,valahol felelőtlenség a dolog.
Azzal egyetértek,hogy én is rákölteném a cicámra az utolsó forintomat is,viszont egy olyan családban,ahol van 1(esetleg több) gyerek,már nem biztos,hogy a szülő az állatra fogja költeni minden pénzüket,hisz ott a gyereke.
Elég nehéz néha igazságot tenni.
De inkább ne tartson állatot az,aki magát is alig tudja eltartani,még akkor sem,ha nagyon szeretné,majd csak ha helyre jött anyagilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!