A kutyák és a macskák értik a mi nyelvünket? Vagy legalább sejtésük van róla?
Szóval hogy ha szólok neki, nevén szólitom amit gondolom ő megszokja és azért tudja hogy neki szólok odajön meg minden. De ha mást mondok nem érti meg kivéve ha erősebb hangenmben vagy épp máshogy.
Akkor vagy lapul vagy épp nyüszit volt hogy kimentem nem volt jo kedvem és nyüszitett mellettem.
Inkább a hangsúly az, ami meghatározó. Arról döntik, hogy az most kedvesség, parancs vagy szidás.
16/f
igen fontos a hangsúly is, de valamilyen szinten értik is hogy mit mondasz neki. legalábbis a kutyák szerintem, a macskákról nemtudom ezt elmondani mert nincs macskám és még nem sokszor volt velük dolgom
ha én a kutyámnak azt mondom kedves hangsúllyal hogy: Ülj le! vagy ha rákiabálok hogy: Ülj le! akkor is le ül. szóval amikre meg van tanítva azt mindegy hogy milyen hangsúllyal mondom ígyis úgyis megcsinálja.
egyik rokonomék panelba laknak, volt egy kutyájuk, nagyon okos volt. olyanokat megértett hogyha csak egymás között beszélték hogy: "A kutyát le kéne vinni"
ezt a kutya megértette és már ment az ajtóhoz.
szal szerintem valamennyire értik, ha nem is mindent, vagy csak nagyon keveset
Vannak szavak, amiket helyzetekhez párosítanak. De a kutyáknál tényleg a hangsúly az, ami korlátozza a megértést. A szavakat nem tudják szétszedni, megérteni hol vannak a határok, hogy egyáltalán külön szavak vannak, mert nem ismerik a nyelvet.
A macskáknál már tényleg érdekesebb a kérés.. :) Valamiért, hogyha a közelben vannak és szóba kerülnek, akkor egyből odafordulnak. Nálunk legalábbis ezekre a szavakra odafordulnak: dög, macska, cica, féreg.. (de érdekes, ha más témánál hangzanak el a szavak és nem konkrétan róluk van szó, akkor nem o_O). Bár nem azt mondom, hogy MINDEN ilyen esetben észreveszi, csak elég sokszor "reagál" rá..
Próbáltam már a kutyánknál is, hogy kicsit más hangsúllyal ejtem ki akár csak a legalapvetőbb dolgot; a nevét. De nem figyelt rá mindig oda, csak ha tényleg "hívó" hangsúllyal használtam, vagy "felszólító"/"számonkérő" hangsúllyal :)
Értik!
Az én kutyám hallgatózni szokott a buszon, hogy ki miröl beszélget a másikkal. Aztán amikor rászólok, hogy ne hallgatózzon akkor lesunyja a fejét...pár másodperc mulva mások beszélgetését ugyanúgy kihallgatja.
Mindig el szoktuk mesélni a párommal egymásnak a séta vagy bármi más történés eseményeit egyszerü szavakkal.
8 hetesen került hozzám, azóta folyamatosan beszélek hozzá, mutogatom a dolgokat. Rengeteg idöm volt rá eddig. Busz,metro,villamos,mozgolépcsö, Pillangó utca következik (Szólok neki: figyeljen, hogy mit mondanak. Ilyenkor feláll és kinéz az ablakon, hogy lássa, hogyan megyünk ki az alagútból) Végállomás következik (Odaáll az ajtóhoz).
Stb-stb. Be lehet magyarázni, hogy nem értik. De értik, ha van arra lehetöség, hogy megtanulják.
A Te kutyád nem érzi jól magát attól, hogy nem ért Téged.
Vagy Neked kell kutyául megtanulnod, vagy öt megtanitani pár dologra. Én most x-ül tanulok mert rosszul érzem magam, ha nem értem mit mondanak nekem, vagy mit akarnak tölem. Szerintem a kutyák is igy vannak ezzel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!