Egy nőstény görénynek mekkora nyaka van? Centiméterben? Mert akarok neki csinálni nyakörvet, de nem tudom, hogy mekkora, milyen hosszú kell (nincs még nálam), valaki tud segíteni?
Szerintem ne szaporítsd a görényedet, mert ha nem vagy hozzá értő (és a kérdéseidet elnézve biztos nem vagy az) akkor abba akár bele is halhat!
Ivartalaníttasd ki! Egyszeri költség, és utána nem kell azzal foglalkoznod, hogy évente betüzel.
Nekem fiú van, annak hüvelykujj, mutatóujj méretű. De most le is van fogyva. A lányoké ennél kisebb. De lényegtelen szerintem mert nyakörvet nem tudsz rátenni. Könnyen kibújnak belőle, nem tűrik meg magukon, nem olyanok mint a kutya. Illetve be is akadhatnak valamibe és akkor megfulladnak.
Egy kis olvasnivaló angolul, hogy miért nem ajánlatos nyakörvezni a görényeket [link]
A mienk még a hámból is kibújik, nyakörv meg sem maradna rajta. A legtöbb ilyen. Mivel kedvelik a szűk helyeket, bemászik, aztán a nyakörvnél fogva fennakadhat, képes megfojtani önmagát. Amúgy sem kell rá nyakörv, ha sétálni viszed, mindenképpen hám, abból nehezebben tud kibújni, és mivel nem tanítható rendesen, hogy "láb mellett sétáljon", ugyanaz, mint az előbb: úgy húz, hogy rosszat tesz a saját nyakának. A szőr kidörzsölése már csak esztétikai probléma ezek mellett.
A hímet is lehet ivartalanítani, akkor leszokis a jelölgetésről és bújósabb lesz. (Nem azonnal, persze, és a szaga sem rögtön tűnik el.) Olcsóbb a műtét, mint nőstény esetén, 13ezer körül már van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!