Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miért válnak meg sokan a...

Miért válnak meg sokan a kisállataiktól amikor babát vállalnak?

Figyelt kérdés
Én ezt sosem értettem meg, hogy amint útban lesz a baba, vagy megszületett akkor rögtön el kell ajándékozni a lakásban tartott kisállatokat, mint például tengerimalac, csincsilla stb. De miért? Tudom, hogy nem mindenki tesz így, de a nagy többségében ezt láttam. Nekem soha eszembe nem jutna ilyen. Azért mert a terhes nők, vagy kisgyerekes anyák félnek, hogy valamit elkapnak tőlük? Hát szerintem ennek az esélye nagyon kicsi. Jó, a macskáról tudom, hogy hordozhat olyan baktériumot, ami veszélyes egy magzatra. De más kisállat?? Ti megváltatok már így állattól, vagy megválnátok? Én biztosan nem.
2009. okt. 28. 08:54
1 2
 11/13 anonim válasza:

én a terhességem előtt 20 évig macskákkal együtt éltem, és a vérvételen kiderült, hogy nem estem át toxoplazmózison!

viszont nekünk olyan túltenyésztett cicánk van, hogy majdnem minden kajától megy a hasa. én ezért kiszoktattam a kertbe (egy kis udvar inkább), mert ha ment a hasa, akkor mindenhol abba lehetett botlani (hosszú szőrű), hiába mostam állandóan fel domestossal.egyébként vágjuk a szőrét is, vettem itthonra állatszőrnyírót is neki.

viszont már annyira jól érzi magát kint, hogy be sem akar jönni, bár nem tudom mi lesz vele télen.

mindensetre nem akartam megkockáztatni egy fertőzést a terhesség alatt, de nem is ölném meg!!

2009. okt. 28. 10:06
 12/13 anonim ***** válasza:
2 gyereket neveltem fel, a fiam 24 a "kislányom":) 17 éves. mindig volt a háznál cica kutya papagáj höri vagy valami amit a fiam (késöbb a lány) kicsikart magának. Mikor a lányomat vártam a védőnőtől kaptam rendesen h tüntessem el az állatokat stb. Hát nem tettem..A gyerekeknek soha semmi bajuk nem volt nem voltak betegeskedők pedig mindig játszottak, fogdosták az állatokat. Örülök h így neveltem őket hál istennek nem lettek olyan lelketlenek mint egyes emberek akik gonolkodás nélkül kidobjákt az állatkáikeet.
2009. okt. 28. 12:05
 13/13 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt cica, amikor a fiam megszületett, sosem volt semmi probléma. Megnézte a kisbabát, amikor hazahoztuk, és onnantól őrizte. Még a védőnőre is fujtatott, amikor jött látogatni. A terhességem alatt rendszeresen jártam vérvételre, a cica is oltott volt, semmi baj nem lett. Nagyon jo fej cica volt, 13 évesen hagyott itt minket.
2009. nov. 7. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!