Milyen indokkal szoktak az emberek megszabadulni a kisállataiktól?
Allergiás, költözik, elvesztette a munkáját, az állat rossz szokást vett fel, nem tudja megnevelni, beteg lett az állat ami sok kerül, valakinek a családban nem tetszik, nincs rá idő, jön a gyerek, nem váltotta be az elképzeléseket, túl nagyra nőtt, zavarja a szomszédokat, megunták a kölykök (karácsony, húsvét), elszaporodtak (pl egerek, hörcsögök)...
Szerintem egyik sem normális indok, mind az ember miatt van. De akkor legalább nem kidobni kéne hanem gondoskodni róla!
Pl-ul azt mondják (persze ez duma!): családi okok!
Én soha nem válnék meg tőlük, csakúgy, mint a gyerekeimtől sem, de ezzel nem mindenki van így. Az, hogy egy állat neveletlen (ahogy előttem írták, asztalról lehord ezt, azt), az a gazdi felelőssége, mert nincs megnevelve. Nekem 2 kiskutyám van és egyik sem csinált még kárt, pedig napközben egyedül vannak itthon és tök jó fejek! Nélkülük üres lenne az életem, tehát én nem válnék meg tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!