Állatszerető emberek vagytok? Akkor miért esztek húst?!
Az emberek egyes állatokat annyira szeretnek, folyton kényeztetik, vigyáznak, nehogy valami bajuk legyen, nehogy FÁJDALMUK legyen, szaladnak velük hamar az orvoshoz. Ugyanakkor másikokat megesznek, tudják, hogy azért ölték meg őket, hogy ők telezabálják magukat a húsukkal! Azoknak is fájt, ők is FÉLTEK!
Miért van ez a KETTŐS MÉRCE?
Én vagyok, aki kirakta a csirkés kérdést. Látom szeretsz párhuzamot vonni a szülő és az állatok között. Akkor én is mondok egy párhuzamot, és ezt magyarázd meg. Az előző válaszadókat állatkínzónak nevezted,mert megeszik a felnevelt haszonállataikat (csirke,pulyka,liba,sertés stb). Már látom hogyan fogod belemagyarázni a kutyát,macskát,hörcsögöt. Mert szerinted ugye azt is megesszük, mi kannibalista hús zabálok?
Akkor te szerinted a gepárd, az oroszlán is egy állatkínzó, mert leteríti a gazellát és jól bezabál belőle. A maradékot meg otthagyja a keselyűknek, akik szintén állatkínzók, mert a gyenge,fiatal állatokat
és a tetemeket megeszik, ahelyett hogy segítenének felnevelni az anyuknak.
Szerintem a kettős mérce a te fejedben, ott kellene magadban rendet tenni, ha kell kérj segítséget pszichológustól. Ne azokkal keveredj meddő vitába, akik másképpen gondolkodnak. Tanulj toleranciát! Ne minket akarj meggyőzni a magad igazáról. Ha világon egyedül lennék húsevő ember földön, akkor is telezabálnám magamat hússal, ha kell a világ összes vegája előtt. Hadd rázza ki a nyavalya mindet, engem nem érdekel!
"Van kerted? Gondolom nincs. De ha lenne, és látnád, hogy a sárgarépáidat benőtte a gaz, nem ragadnál kapát? És ha igen, milyen jogon? Milyen jogon döntöd el, hogy ennek a növénynek van joga élni, amannak meg nincs? "
Eleve rossz a gondolatod, mivel azt hiszed, hogy nincs kertünk, pedig van! Mi alapján gondolkodsz?!
És, hogy milyen jogon döntöm el, hogy melyik növényt eszem meg, melyiket pedig nem, nos az ész és a logika alapján!
Egyébként abban igazad volt, hogy a kérdésem provokatív, de nem rosszindulatból, nem akarok senkit megsérteni, csupán a vita kedvéért tettem fel. Gondolatot szeretnék provokálni, az autómata cselekvések helyére!
"És, hogy milyen jogon döntöm el, hogy melyik növényt eszem meg, melyiket pedig nem, nos az ész és a logika alapján!"
Akkor az állatvilágra ugyenezen logika alapján honnan szedted magadnak ezt a kettős mérce ötletét? Hisz épp most szóltad el magad, hogy te is pontosan ugyanúgy gondolkodsz, mint bármelyik húsevő ember, csak épp nem a hússal kapcsolatban.
Nem, ugyanis az ész és a logika alapján senki nem enne húst.
A húsevés a tudatlanságon alapszik, amikor az ember azt is elfelejti, hogy mi az ő eredeti tápláléka.
A főzés eleve elhibázott dolog. A természetben semmilyen lény nem alakítja át előre azt amit megeszik, mint az ember. Sikeresen minden jót kiírt táplálékából, megpuhítja szétfőzi ételét, vagy olajban süti... sorolhatnám.
A húsevő emberek átalakítás nélkül nem tudnak húst enni, a rendesen táplálkozóknak viszont elég, ha leszakítanak egy almát a fáról és beleharapnak! :)
Még mindig itt tartasz? Egyszer már leírtam, de akkor ismétlem megint: a Hominidae család (vagyis az ember összes közvetlen őse) minden nemzetségének fő tápláléka a hús volt. Szóval aki egy kicsit is foglalkozik pl humánbiológiával, az pontosan tudja, mi volt az előemberek és ősemberek tápláléka. Mindenevők voltak, de a legfontosabb élelmük mindig is a hús volt.
Aki nem foglalkozik a témával, annak pedig maradnak az alaptalan feltevések, ugye.
Az meg, hogy evés előtt egyedül az ember alakítja át bármilyen formában a táplálékát, megint hülyeség. Itt már megint megmutatkozik, hogy lövésed sincs a témáról, csak valahonnan összeszedtél egy téves elképzelést, és minden logika ellenére foggal-körömmel ragaszkodsz hozzá. De hogy példát is mondjak, rengeteg pókfaj különféle enzimeket lövell az áldozatába, amelyek már félig előre megemésztik a tápanyagokat, aztán ezt a folyós, félig emésztett maradványt eszik meg. Vagy a méhekről és a méz ill. lépkészítésről hallottál-e már valaha?
Az meg, hogy minden jót kiírt... na persze, mert te aztán értesz hozzá, mint láttuk :) Vegyük pl a tojásfőzést. Az egy dolog, hogy a főzés denaturálja a tojás fehérjéit, de a tápértéke nemigen csökken emiatt. Viszont az ember elkerül vele mondjuk egy jó kis szalmonellát. De úgy tűnik, egyesek még ebben sem látják a logikát...
Már hogyne tudtak volna főzés nélkül húst enni? Megették nyersen. Az előemberek fogai, tépőfogai is nagyobbak voltak a mieinknél. Na és a steak, amit hirtelen átsütnek, de a belseje még nyers és véres? Halak, szárnyasok?
Szerintem úgy jöhettek rá, hogy a főzés, sütés után puhább lesz az étel, hogy összeszedték az erdőtűz után az elhullott állatokat. A bőrük ugyan elszenesedett, de belül puhább volt a hús.
Az ember nem lövell ki enzimeket, mézet sem készít, csak sóz, borsoz, aprít, főz, leszűr, süt, bő olajban süt, hagymával, fűszerekkel veszi el a húsok büdös szagát!
Az ember a hentestől veszi a húst, nem képes puszta kézzel leteríteni egy marhát, átharapni a bőrét, és enni belőle! TERMÉSZETELLENES!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!