Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Ez tényleg így van?

Ez tényleg így van?

Figyelt kérdés
Ezek a kozmetikai termékek állatokon tesztelik a termékeik: L'Oreal, Lancôme, MAC, Estée Lauder, Cover Girl, Revlon, Maybelline, Clinique, Olay, Neutrogena, stb. És azt is írták, hogy kutyákon és macskákon is kísérleteznek. Csak nekem az sántít ebben, hogy akkor biztosan intézkedtek volna már az állatvédők.

2013. ápr. 28. 11:03
 1/6 anonim ***** válasza:
78%
A L'Oreal egészen biztosan, a többiről nemtudok friss információt. Az a lista, amit a PETA is nyilvántart kb. 40 évvel ezelőtti és a jó háromnegyed része már nem végez állatkísérleteket, de persze még így is nagyon sokan maradtak feketelistások. Az állatvédők ebben nem tudnak csak úgy intézkedni, ez nem így működik.
2013. ápr. 28. 11:12
 2/6 eNerdzsy ***** válasza:
16%

Csak tegyük fel, hogy elmész egy kínai kisvárosba, céget alapítasz, és anyagilag támogatod az ottani elitet ezért jó barátság szövődik köztetek.

Fog neked azért valaki szólni, hogy a cég telephelyén tartasz 100 macskát és 100 kutyát,(krémekkel kenegetve őket) senkit nem zavarva, tiszta és rendezett körülmények között?

Kötve hiszem.

2013. ápr. 28. 11:13
 3/6 anonim ***** válasza:
83%
És mégis mit intézkedtek volna az állatvédők? Szerinted ez ennyire egyszerű? Ha ez így menne, sehol a világon nem lenne bántódása állatoknak, pedig nézz csak körül...
2013. ápr. 28. 11:15
 4/6 anonim ***** válasza:
41%
Állatvédők hatásos intézkedései? Krémekkel kenegetett állatok tiszta és rendezett körülmények között? A kérdés feltevője és a második válaszoló sürgősen szokjon le az Én pici pónim című rajzfilm beteges mennyiségű nézéséről!
2013. ápr. 28. 11:20
 5/6 A kérdező kommentje:
Én csak azt nem tudom, hogy 1-2 ember miért írt ilyen támadó kommentet?! Azt hiszem, hogy azért én egy normális kérdést tettem fel, normálisan, és úgy gondolom, hogy ez az oldal arra való, hogy megkérdezzük amit nem tudunk, nem kéne gúnyolódni és rosszindulatú dolgokat írni.
2013. ápr. 28. 14:40
 6/6 anonim ***** válasza:

Sajnos nem csak tesztelik a termékeik, hanem annál sokkal szörnyűbb kisérleteket végeznek állatokon.

Az állatvédők nem hatóság. Intézkedni nem tudnak. Csak tiltakozni tudnának a hatóságnál, ha az ilyesmi bűncselekménynek vagy szabálysértésnek számítana, de ahol ezeket a kisérleteket elvégzik, többnyire nem számít annak. Illetve propagálni tudják a fogyasztóknál az ilyen termékek kerülését. Ezt meg is teszik, feltehetően ezért jutott el hozzád is a fenti információ.

Az említett márkákról: A L'Oreál régóta közismert állatokon kísérletező cég. Bár az utóbbi időben próbálja ezt a szégyenfoltot letörölni magáról, de ennek ügyében a legfontosabbat nem teszi meg. Nem hagy fel az állatkisérletekkel. Egyes állatvédő szervezeteknek beépített embereik vannak a különböző témában érintett cégeknél, így az ilyen hazugságok azonnal lelepleződnek, és továbbra is állatokon kísérletezőként tartják nyilván.

A Lancôme, Revlon a L'Oreál tulajdonában levő brandek. A MAC és az Estée Lauder az utóbbi két évben került tiltólistára a különböző állatvédő szervezeteknél, akkor bukott le. A Clinique meg az Estée Lauder tulajdonában van.

A Cover Girl tudtommal a szintén állatkisérletes Colgate-Palmolive márkája, a másik háromról nem tudok, de ha valahol ilyen infót láttál, jó eséllyel azok.

Az egyik fenti válaszoló állításával ellentétben, a PETA, és számos más állatkisérletek ellen küzdő szervezet rendszeresen - legrosszabb esetben évente - frissíti az ilyen információit. Ettől még lehet hiba a listáikban, de azt is tudni kell, hogy egy céget tévesen felírni egy ilyen tiltólistára komoly gazdasági károkat okoz. Így, ha nem megalapozott, akkor pert lehet ellenük indítania a sértett cégnek, és megnyerné, ezért jó eséllyel megbízhatsz bennük.

2013. jún. 3. 18:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!