Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Ez miféle szerzet lehet?

Ez miféle szerzet lehet?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Most találtam itt a falon mászott,én nagyon félek mindenféle rovartól,bogártól,egyéb kis akármitől,és nem tudom beazonosítani,hogy ez mi lehet... remélem nem valami csótány féle,amit nem lehet kiírtani....

Köszi szépen a segítséget.

2013. febr. 27. 00:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez bezony egy ászka, egyáltalán nem veszélyes, mondjuk nem a legszebb állat, de semmi bajod nem lesz tőle.

[link]

2013. febr. 27. 01:04
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a linket.Most nézem,hogy másnéven pincebogár.Láttam már az udvaron valami régen mozgatott tárgy alatt pincebogarat,de az szürke volt és kisebb...

Köszi a választ,kicsit megnyugodtam.Féltem,hogy valami csótány,vagy olyan amit nehezen lehet kiírtani... :)

2013. febr. 27. 01:08
 3/4 anonim ***** válasza:
Sokfajta van belőlük, képesek meglepetést okozni. Nálam ősszel egy 20centis botsáska került elő valahonnan. :)
2013. febr. 27. 01:20
 4/4 anonim ***** válasza:

Igen, ez teljesen biztos, hogy ászka.

Nevezik ászkaráknak, pincebogárnak, pinceászkának is. A lényeg, hogy ártalmatlan, nem csíp és nem is kifejezetten okoz problémát a lakásban sem. Akár kézzel is megfoghatod, ártalmatlan. Úgy tudom elkorhadt növényekkel és a levegőben lévő párával tartja fenn magát.

Fontos, hogy gyakran szellőztess és ne legyen nedvesség a lakásban, pl. a szekrények stb. alatt, vagy fürdés után a pára. Ha kell vásárolj párátlanítót, de általában elég ha naponta alaposan kiszellőztetsz.

Nálunk pár éve invázió volt, több száz jelent meg a szobában pár hét alatt (teljesen ki voltam, lefekvés előtt fél órán keresztül gyűjtöttem be őket, aztán mire végre lefekhettem aludni megint hallottam, ahogy potyognak le a falról a parkettára, és még napközben is zavartalanul szaladgáltak). Egy-egy darabbal amúgy nem kell törődni, elkapod zsebkendővel és összenyomod vagy kiteszed az udvarra, szóval nyugi. :) Nálunk azért jöttek elő, mert a hideg miatt elkényelmesedtünk és alig szellőztettünk, nehogy lehűljön a lakás, így viszont túl párás volt bent a levegő.

2013. febr. 27. 01:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!