Ez a "baba" miféle szerzet?
sziasztok.
Én orvos vagyok,és ez sajnos egy betegség,avagy születési rendellenesség.
Harlequin ichtyosis.
Rendellenesen több hámréteg termelődik.ugy derül ki általában ez a betegség,hogy születés után félórával,égésszerű sebek jelennek meg,2 óra múlva a test egész felületét beteríti a túltermelődött hámréteg,ha a gyermek testérő 2 órán belül nem távolítjuk el a hámréteget,akkor meghal.
sajnos ezzel született embereknek azzal kell élniük,hogy napi háromszor el kell távolítaniuk a bőrüket,fájdalmas procedúra, ilyen születés nagyon ritka,csak olyan családban van,ahol már előfordult ez a betegség.
1millió ember között csak egy ember születik így.
Az én egyik rokonomnak is így született a babája (külföld), nem tudunk róla, hogy lett volna hasonló a családban korábban.
Szerencsére nem fáj neki, de nagyon kellemetlen, állandóan hámlik és folyamatosan krémezni kell szegényt. Még csak 3 éves, nagyon sajnálom őt, a szülei nem mernek még egy babát vállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!