Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Ez milyen fajta pók?

Ez milyen fajta pók?

Figyelt kérdés

Tegnap este láttam meg az előszobában. Még nem láttam ilyet. Eddig csak főleg álkaszás meg néha keresztespókok fordultak elő a lakásban.

[link]

[link]

2009. szept. 3. 18:37
 1/5 A kérdező kommentje:
Kb. 1,5 centis volt.
2009. szept. 3. 18:54
 2/5 anonim ***** válasza:

2 tippem lenne:

vagy a Hahniidae (dwarf sheet spider, nem fordítanám le), vagy a Gnaphosidae (kövi pókok) családjához tartozik.

2009. szept. 3. 19:54
 3/5 A kérdező kommentje:
Aham. Hát ez nekem laikusként nem mond semmit. De örülök, hogy felismerted. Rákerestem arra, amit írtál és tényleg hasonlít.
2009. szept. 3. 22:42
 4/5 anonim ***** válasza:

közben megtaláltam a pókot

[link]

Kövi pók, a google első oldalon kidobta.

Mondjuk a faj nevét nem találom, de gondolom elég gyakori.

Egyébként a wikipedian azt írják, hogy nem ismert emberre különösebben veszélyes kövi pók, de sztem jobb vele vigyázni (a harapása lehet, hogy fájdalmas). de ne öld meg, csak tedd ki szerintem

2009. szept. 3. 23:01
 5/5 A kérdező kommentje:

Igen, ezt néztem én is.

Szerencsére közel volt az ajtóhoz így ki tudtam dobni egy papírlapra rámászatva.

Nem csípett meg, de azt se szerettem volna, hogy rám másszon. Nem nagyon kedvelem a pókokat.

2009. szept. 4. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!