Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Csak én utálom a hobbi vadászo...

Csak én utálom a hobbi vadászokat?

Figyelt kérdés

Mert az hivatásos vadász,az még el megy.Õket se szívlelem,de a hobbi vadászokat.......

Mert a hivatásos vadász,legalább gondozza õket (téli etetés stb ),de a hobbi vadász csak lelövi!És csak azért hobbi vadász,mert szeret állatokat gyilkolni!És a legtöbb erre büszke!Ezért olyan ellenszenvet váltanak ki,hogy õket lõném le.

Más is van így?

2013. jan. 2. 21:03
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
40%

Kérdés. A vadászgyűlölők ugye nem esznek vadhúst soha? Ugye nem hordanak bőrcuccot se, nincs bőrkárpitjuk, bőr ülőgarnitúrájuk? Nincs hétvégi telkük, ahol lelegelte a vad a zöldséget, kitúrta a vaddisznó a kukoricát, krumplit, leszedte a fakérget az őz, szarvas az agancsával? Nem tartanak baromfit amit elvisz a róka?

Ja ha már róka, akkor ha a városba beköltözött róka megfogja a macskájukat, kistestű kutyájukat, akkor meg azért fogják gyűlölni a vadászokat hogy a rókát miért nem irtották ki a vadászok az erdőben?

Nos, én vadászgyűlölőt csak olyat láttam, aki a természettől távol, a flaszteron nőtt fel és erdőt az iskolai kiránduláson kívül esetleg az autó ablakából látott közelről...

2013. jan. 15. 19:34
 22/26 anonim válasza:
100%
Olyan hogy hobbi vadász olyan nincs. Sport vadász az van. A sport vadász is etet, főleg ha magánlese van. Általában sportvadászok vadásztársasághoz tartoznak és csak akkor vadászhat ha azt engedélyezik neki. Legyen az a legszebb mikulás csodaszarvasa, vagy a rút kiskacsa. Kizárólag csak is vadászterületen vadászhat és amit elejtett vad az a vadásztársaságé. Tőlük veheti meg a zsákmányt és a vadászat pedig nem azért megy hogy gyilkoljuk halomszámra az állatokat, hanem hogy az elejtett vadat elfogyasszuk. Ezért vannak meghatározva hogy párzási idényben alapból tilos az adott fajt elejteni. Áttérve a kutyákra: Persze legyen az a legaranyosabb legszelídebb kutya is, de ha a vadat kergeti akkor Isten segítse útját hogy ne találják el. Ja és ez természetesen teljesen törvényes, mert még csak földterületen sem szabad kutyát póráz nélkül tartani, nem hogy vadászterületen. Ha elengedi, nincs pórázon a kutya az dúvadnak minősül és le lehet lőni akár tetszik akár nem (dúvadat a hivatásos vadász is lőhet). A részegséghez meg csak annyit hogy a vadászmester vadásztat vendégvadászt (másik vadásztársasághoz bejelentett sportvadász) és szigorúan tilos alkoholt fogyasztani előtte/közben (utána persze annyit vedelsz amennyit akarsz, meg lehet dajdajozni, hogy milyen szép agancs, meg hogy milyen finom lesz). Természetesen ezt vadászat előtt el is mondják. Szóval ne úgy álljatok hozzá hogy a sportvadász egy szemét galád. Így az orrvadászokhoz kell állni. Ők szó szerint szitává lövik a vadat a csúcsszuper illegális csúzlijukkal.
2015. ápr. 14. 18:38
 23/26 anonim ***** válasza:
48%

Én a gyilkolás minden formáját megvetem. Teljesen mindegy ki milyen kibuvokat, felmentést keres önmaga számára a lelkiismerete megnyugtatására.

Nem eszem húst, és nincs borkabatom. A pokot is kiviszem a lakásból.

Én azt tanultam, hogy tisztelni kell az életet. Az emberét és az allatet is. (Ha az embert tilos megölni, mindegy hogy sok van belőle, elszaporodott, beteg vagy veszélyes akkor sem szabad, az állatot miert szabad? Sokat gondolkoztam már ezen de ezt nem értem. Valaki magyarázza meg!)

Nem vagyok elvakult állatvédő, bár humanista sem. Nem tetszik de elfogadom ha azért ől valaki (embert és állatot) hogy megvédje magát vagy mást , ėtel hogy életben maradjon. Semmilyen más okot nem tudok megérteni. Szerintem egészen egyszerűen az ember szeret ölni, és ezt legalizaltak az állatokra, mert ők úgysem lőnek vissza?

2016. szept. 20. 18:57
 24/26 anonim ***** válasza:
48%
Volna egy javaslatom az ilyen embereknek ha már ennyire szeret ölni . Fogja a puskajat és menjen katonának háborús övezetbe, ott is tud ölni ha annyira szeretne. Vagy ahhoz már nincs bátorsága? Igaz, ott őt is lelohetik, ott a vad is puskával jár. De legalább egyenlőek az esélyek.
2016. szept. 20. 19:03
 25/26 anonim ***** válasza:
47%
Semjén elvtárs-úr (MSZMP párttitkár volt!) most főkeresztény nagyon védi ezeket a mindenre és mindenkire lövöldöző haverjait. Régen is így volt, még Kádár és Cinege is állandóan vadásztak.
2016. szept. 21. 11:45
 26/26 anonim ***** válasza:
nos azért mert sunyin rejtve kilőnek egy állatot ez a gyávák sportja...ütközzön meg vele puszta kézzel szemtből szemben egyenlő esélyekkel ha akkor is megöli akkor jogos a trófea
2021. jan. 16. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!