Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Csak én utálom a hobbi vadászo...

Csak én utálom a hobbi vadászokat?

Figyelt kérdés

Mert az hivatásos vadász,az még el megy.Õket se szívlelem,de a hobbi vadászokat.......

Mert a hivatásos vadász,legalább gondozza õket (téli etetés stb ),de a hobbi vadász csak lelövi!És csak azért hobbi vadász,mert szeret állatokat gyilkolni!És a legtöbb erre büszke!Ezért olyan ellenszenvet váltanak ki,hogy õket lõném le.

Más is van így?

2013. jan. 2. 21:03
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
13%
Kérdező egy részről megértelek másrészről viszont nem.Mert ha így gondolkodunk húst se együnk meg a felvágottat,kolbászt se ve vegyük meg a boltban és ne horgásszunk...stb
2013. jan. 2. 23:00
 12/26 anonim ***** válasza:
74%
Nem vagy egyedül utálom öket! Szerintem ezeknekböl az emberekböl hiányzik valami. Nem sajnálnám öket ha a szarvas fona rájuk puskát. Talán megértenék.
2013. jan. 3. 11:39
 13/26 anonim ***** válasza:
0%
Addig amíg nem látjátok át mi van a másik oldalon ne dobálózzatok...
2013. jan. 3. 13:04
 14/26 anonim ***** válasza:
41%

Na, most álljon meg az a bizonyos nászmenet, de sürgősen. A kedves kérdező meg itt sokan még fogalomzavarban vannak. Mint ahogy ti is tudjátok, van a hivatásos vadász és a hobbi vadász. De! Van még egy kategória a vadászokon belül: a felső tízezerbe tartozó vadászok.

A hobbi vadász ugyanazt csinálja, mint a hivatásos vadász: eteti az állatokat, gondozza az életterüket (fákat ültetnek, stb.), majd, ha eljött az időszak, akkor KISZELEKTÁLJA az állományból a nem egészséges, a többiben kárt tehető (pl.: ha egy szarvasnak a szarva eldeformált, amivel a párzási időszakkor ökleléskor megsebesítheti súlyosan a másik egyedet). Egészséges egyedeket nem ölhet meg. Ha megteszi, akkor baromi komoly összegű büntetést kell fizetni az adott vadásztársaság felé (és ez csak akkor van, ha nem védett fajt lőtt ki). Úgyhogy ez csak egy városi legenda, hogy a vadászok direkt mindig a legszebb egyedeket lövik ki. Főleg amellett, hogy sokszor baromi sok pénzt ölnek bele alapból (pl.: sokszor a hobbisták is hozzájárulnak az állatok etetéséhez, ami nem csak télen zajlik sokszor, hanem olyankor is mikor valami miatt nem találnának eledelt az állatok), hogy később kiszelektálják a beteg, stb. egyedeket, hogy ezzel egészségesen tartsák az állományt. Tudom, mert ismerősünk is nálunk tartotta a szárított kukoricáját, amit saját pénzen vetett, majd mindig adott ingyen belőle a vadásztársaságnak, hogy tudják etetni az állatokat.

Most jöjjön akkor a felső tízezerbe tartozó: ezek olyanok, hogy mindent kilőnek, mert van pénzük a büntetést kifizetni, meg mindig van valamilyen ismerőse, aki elintézi, hogy megússza, mint BeStohlozot András.

Ha meg nem akarjátok, hogy ennyi vadász legyen Magyarországon, akkor szépen fogjatok össze és dobjatok össze egy csomó pénzt, majd telepítsétek vissza be a nagy ragadozókat (farkas, medve, hiúz, stb.) Magyarországra. Mivel már nincs nagy ragadozó, ami kiszelektálná a beteg, sérült, stb. állatokat, így a vadászoknak kell átvenniük a helyüket ebben.

Úgyhogy inkább előbb tájékozódjatok, már normálisan mielőtt pocskondiáztok valamit, és nem, nem vagyok vadász, csak már idegesít, hogy olyanok okoskodnak, akik semmit se értenek a vadászathoz.

2013. jan. 3. 19:13
 15/26 anonim ***** válasza:
13%
Végre egy normális ember aki tudja mi a helyzet nem csak úgy találgat!!
2013. jan. 3. 20:00
 16/26 anonim ***** válasza:
85%
Sógornőm is nagy vadász,szerencsére már nem nagyon van rá idejük a munka miatt,de sajnos öcsémet is rászoktatta.Mi megmondtuk nekik,ide hozzánk ne hozzanak semmit,mi élve szeretjük látni ezeket az állatokat.Emlékszem egyszer átmentünk a szomszéd városba autóval,és én megláttam a szántóföldön 2 nyulat.Mondom nekik:milyen aranyosak!Erre a sógornőm:jó karikára kéne lőni őket!Nem azt látta bennük,hogy milyen szépek,hanem egyből legyilkolta volna őket.Nem értem meg hogy lehet így gondolkodni,becserkészik a gyanútlan állatot,és lelövik.Esélyt sem adnak nekik.Undorító!
2013. jan. 3. 20:24
 17/26 anonim ***** válasza:
60%
Az olaszok, franciák, máltaiak,libanoniak stb. vadászati szezonban előveszik a puskát, mindenre és mindenkire lőnek. A mi vándorló madarainkat, gólyáinkat is halomra lövik! Mi a fenét kell megzabálni mindent? Libanoni fotókon ezt mutatják be, mekkora nagy "vadászok" ők (két elpusztult fehér gólyával kérkedik a mocskos muszlim! KOCAVADÁSZOK! Természetpusztító utolsó gazemberek.
2013. jan. 4. 20:03
 18/26 anonim ***** válasza:
36%

Miért érzelmi alapon álltok hozzá?

A szép és aranyos állatokat nem lehet bántani, a csúnyákat meg igen? Gondolj bele ha abból élsz hogy földed van, nem hiszem hogy jól esne ha a vadak lelegelnék, neked meg nem maradna semmi.

Igen, a vadállományt szabályozni kell. Mert a föld csak bizonyos mennyiségű vadat tarthat el, többet nem. És inkább jöjjön a hobbivadász és lője ki azt a vadat ami ezen a mennyiségen felül van minthogy túlszaporodjon a vad, beüssön egy betegség és az összes elpusztuljon.

Másik dolog meg az hogy a vadnak sincs semmi ingyen. Fizetnie kell a területért ahol él, a kajáért amit megeszik, a vízért amit megiszik. Ez a fizetési mód a vadászat.

Ha nem lett volna és nem lenne vadászat, akkor a földművesek már rég kipusztították volna az összes vadat.

2013. jan. 15. 15:04
 19/26 anonim ***** válasza:
26%
Én állattenyésztésben dolgozom a szakmám vadász-vadtenyésztő.Tegyük tisztába a dolgokat.Aki ebbe nincs benne,nem szakmabeki csak egy külső szemlélő az sohasem fogja tisztán látni mi a célja a vadászatoknak.Jól írta az előttem válaszoló.Ti csak annyit láttok hogy néhanapján bemondanak valamit a híradóba vagy megjelenik ritkán egy cikk az újságban.Ami a madarakat illeti.Nem biztos hogy itt lövik Magyarországon,ugyanis nálunk sok védett madárfaj van amire külföldön lehet vadászni,csak sokszor elfelejtik megemlíteni a híradásokban hogy az egy dolog hogy itt nálunk fogták meg a vadászokat a külföldön lőtt madarakkal.Nem azért büntetik meg őket mert nálunk lőttek mondjuk gólyát hanem azért mert nálunk védett és tilos az országba behozni/keresztülvinni.A vadászat célja pedig nem az hogy halomra lövünk mindent ami él és mozog(ritkán van egy két elborult agyú pézes vadász persze).De gondolom ha ennyire ellenzitek bizonyára húst sem esztek.Ha ennyire ki vagytok ezen borulva menjetek el egy vágóhídra,nézzétek meg ott mi folyik.
2013. jan. 15. 15:36
 20/26 anonim ***** válasza:
24%
Akit emlegettetek hogy lelőtték a kutyáját.Ha a kutya a gazdája nélkül kóborolt a vadászterületen lelőhetik mert dúvadnak minősül.
2013. jan. 15. 15:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!